Le Penova je rekla ne islamski naglavni ruti in zapustila sestanek z velikim muftijem

Marine Le Pen (foto: epa)

Francoska desna političarka in predsednica stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen je prekinila torkovo srečanje z libanonskim velikim muftijem, saj v pričo njega ni želela nositi naglavne rute, kot je bila to njegova zahteva.

Predsedniška kandidatka skrajne desnice Le Penova se mudi na tridnevnem obisku Libanona, v torek pa je imela načrtovan sestanek z velikim muftijem Sheikhom Abdelom-Latif Derianom. Speisa piše, da so srečanje prekinili kmalu po tistem, ko je Le Penova vstopila v njegovo pisarno.

Do bojkota srečanja je prišlo, ko so člani muftijevega osebja zahtevali, da si na glavo nadene muslimansko ruto, ona pa je to zavrnila. “Velikemu muftiju lahko predate moje spoštovanje, vendar se ne bom pokrila z ruto,” je Le Penova povedala medijem po dogodku. Vodja Nacionalne fronte je še dodala, da se je pred kratkim srečala z egipčanskim velikimi muftijem, pa ji ni bilo treba nositi naglavne rute.

Iz urada libanonskega velikega muftija so sporočili, da so Le Penovovo že v naprej obvestili, da bo morala med srečanjem nositi ruto.

Švedske predstavnice vlade so se podredile represivni islamistični kulturi
Ravno nasprotno od Le Penove pa je ravnala ženska delegacija švedske vlade, ki je pred kratkim obiskala Iran. Vse članice vlade so si na glavo nadele rute in bile s tem deležne številnih kritik. Ti so zdaj dvignili svoj glas, saj ne morejo več prenašati njihove dvoličnosti – po eni strani ta švedska vlada kritizira Donalda Trumpa in vse zahodne moške, po drugi strani pa se podreja vzhodnjaškim moškim, ki si namerno podrejajo ženske in jih zatirajo.

Foto: TW

M. P.