Migranti brez sramu spet fizično obračunavajo – napadli so varnostnike in novinarje

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

50 migrantov je povzročalo nemire v namestitveni kapaciteti v severnem delu Reinickendorfa v Berlinu, poroča neprofitna organizacija TV-novosti. Na tla so migranti zbili vrata, poškodovali pohištvo, ukradli osebno lastnino in fizično obračunali z  varnostniki in novinarji poročevalci iz lokalnega okolja.

Potem ko je v četrtek pozno zvečer varnostno osebje v stavbi prižgalo luči, so ugotovili, da je nekdo vlomil v eno izmed njihovih pisarn in jo izropal. Več migrantov, ki so nastanjeni v migrantskem centru, je namenoma uničilo vrata in ukradlo nekatere osebne predmete zaposlenih, poroča nemški časopis Berliner Morgenpost.

Nekateri migranti so brcnili in udarili zaposlene varnostnike, prav tako pa ni bilo prizanešeno njihovim osebnim avtomobilom, ki so bili parkirani v neposredni bližini centra. Z namenom, da bi varnostno osebje lažje vzpostavilo mir in red, so poklicali policijo.

 Posredovalo je tudi 30 policistov
Policija je na kraj dogodka poslala 30 policistov, ki so sprožili preiskavo. Morebitne obtožbe bodo nastale zaradi motenja javnega reda in miru, poškodbe lastnine, vloma in zaradi namernega prizadevanja k zaostrovanju napada, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V policijskem poročilu ni bilo podatkov o poškodbah varnostnikov, razen pri enem, ki je bil zaradi poškodb glave odpeljan v bolnišnico. Obstaja verjetnost, da je bila med izgredom večina napadalcev omamljena.

Porast zločinov v Nemčiji
To ni prvič, da je migrantski center, ki se nahaja na Zobeltitzstraße, napolnil naslovnice nemških časopisov. V mesecu maju letos se je okoli 150 prosilcev za azil znašlo v pretepu z varnostnim osebjem. Ta vrsta incidentov večinoma vključuje mlade migrante, ki so pod vplivom alkohola. Konzumacija alkohola je prepovedana na območjih, v katerih prebivajo, ne pa izven objekta.

V začetku leta je policija posredovala v pretepu med 200 prosilci za azil v centru Leiman, ki se nahaja v južnem delu Nemčije. Na podlagi podatkov iz policijskega poročila, naj bi ena izmed iz skupin migrantov napadla drugo in jo označila za slabe muslimane. Več kot 30 policijskih avtomobilov je bilo poslanih na kraj dogodka z namenom, da bi ustavili pretep. 5 ljudi je utrpelo poškodbe, zaradi česar so bili pripeljani v bolniško oskrbo.

N. Ž.