Sodišče v Zagrebu obsodilo Josipa Broza Tita za genocid nad Hrvati in Slovenci

Z moralno- etično obsodbo nekdanjega diktatorja Tita bodo žrtve njegovega režima dobile vsaj delno zadoščenje. (Foto: STA)

Hrvaško nacionalno etično razsodišče je danes obsodilo nekdanjega diktatorja za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom. Iz Slovenije se sojenja udeležuje več kot 200 ljudi.

Na poziv hrvaškega nacionalnega etičnega razsodišča in hrvaškega združenja žrtev se je zgodilo sojenje Titu za genocidna in druga dejanja nad hrvaškim narodom. Prav tako so sodili njegovim ideološkim naslednikom, kot je sedanji premier Hrvaške Zoran Milanović.

Hrvaško etično razsodišče je odločitev sprejelo na podlagi znanstvenih in večmesečnih javnih razprav, saj so številni Hrvati v medvojnem in povojnem času titoističnega totalitarnega sistema trpeli ali pa bili umorjeni zaradi ideološke neustreznosti.

Tito, sojenje, Hrvaška

Poudariti je potrebno, da so na Hrvaškem že davnega leta 2006 v njihovem nacionalnem parlamentu sprejeli Resolucijo o potrebi za mednarodno obsodbo totalitarnih komunističnih režimov, ki jo je na predlog Sveta Evrope sicer posvojil celoten civiliziran svet.

Etično sodišče je med drugim ugotovilo, da:

 1. je Tito skupaj z revolucionarno komunistično oblastjo (tako civilno kot vojaško) odgovoren za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom;
 2. je Tito odgovoren za zločinski načrt, ki je razglasil vse, ki se nisto strinjali s komunistično diktaturo in ideologijo, za kontrarevolucionarje in sovražnike naroda ter države;
 3. je Tito s pisnim ukazom vzpostavil OZNO in KNOJ, organizaciji, v okviru katerih je delovalo 120.000 vojakov, odgovornih za likvidacije vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva, ki se niso strinjali s komunistično ideologijo;
 4. je Tito skupaj s komunistično partijo odgovoren za množične poboje vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva po končani 2. svetovni vojni, in sicer brez kakršnegakoli sojenja.

Za kakšno vrsto sojenja gre?
Etična sodišča se sicer ne uvrščajo v redni sodni sistem, jih pa poznajo številna društva in organizacije, ki imajo svoje kodekse obnašanja ter jih uporabljajo v primerih kršitev notranjih etičnih standardov. Obravnavajo lahko zgolj kršitev moralno etičnih načel, njihova razsodba pa nima pravnih učinkov, temveč se kaže kot moralna sankcija v obliki oglašanja vesti za povzročitelja kršitev etičnih norm, družba in javnost pa kršitelja obsojata skozi prezir, kritiko in bojkot.

Hrvaško nacionalno etično razsodišče je bilo ustanovljeno junija 2014, sestavlja pa ga 30 razsodnikov, med katerimi so hrvaški akademiki, vojni invalidi ter veterani.

Kdo je bil že obsojen pred nacionalnim etičnim razsodiščem
Zaradi izdaje nacionalnega interesa in prekoračitve pooblastil so na hrvaškem nacionalnem etičnem razsodišču že obsodili oba nekdanjega predsednika Hrvaške Stipeta Mesića in Iva Josipovića, Milorada Pupovca ter zunanjo ministrico Vesno Pusić. Vse štiri javne politične osebe so bile moralno-etično obsojene, ker niso delovale v korist hrvaškega naroda. Nekdanjega predsednika vlade Iva Sanaderja niso nikoli obravnavali, saj zanj “skrbijo” redna sodišča.

Sojenje Josipu Brozu Titu za genocid nad Hrvati 2

Vsi koraki do resne obsodbe so pomembni 
Jože Dežman: “Kljub temu da gre za predvolilno potezo, je tudi v tem okviru vsako prizadevanje za artikulacijo pomembnih elementov, ki pomenijo resno analitsko ali faktografsko raziskovanje zločinov, za pozdraviti. Podobni poskusi so bili v baltskih državah že leta 2000, Črna knjiga komunizma pa je naš poskus, da bi prišli do sodbe, ki bi imela pravni značaj. Vsi koraki, kjer se skozi število žrtev in kršitev človekovih pravic izmeri škodo, ki jo je povzročil zločinski režim, so pomembni. Če bo ta dogodek strokovno in korektno speljan, ni nič narobe, če je to v času predvolilnega obdobja. Na splošno je Hrvaška naredila nekaj dobrih dokumentarcev ter javnih razprav v smeri raziskovanj titoističnih zločinov.

Globoko zakoreninjen komunizem
Del hrvaške javnosti še vedno meni, da je kljub mednarodni obsodbi komunizma prisotnost njegovih ostankov še vedno globoko zakoreninjena v njihovi družbi in politiki, kar upočasnjuje civilizacijski napredek, poročajo na hrvaškem Maxportalu. Zato so danes v Zagrebu sprejeli odločitev glede odgovornosti Josipa Broza Tita za zločine nad hrvaškim narodom. Prav tako je etično razsodišče obravnavalo aktualnega predsednika vlade Zorana Milanovića, ki ga smatrajo za ideološkega naslednika diktatorja Tita.

S tem dejanjem želijo spodbuditi družbeno zavest o zločinskosti titoizma kot tudi o vseh ostalih totalitarizmih. Predvsem pa je moralna obsodba vsaj delno zadoščenje za tiste, ki so pod titoističnim jugoslovanskim režimom trpeli ali pa so izgubili svoje bližnje.

Sojenje Josipu Brozu Titu za genocid nad Hrvati 3

M. P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • francelj3

  Žalostno. V nekaterih pogledih je Slovenija res svetlobna leta za Hrvaško. Res je, tisto resolucijo o komunizmu je posvojil ves CIVILIZIRANI svet. In kje je Slovenija? V neciviliziranem svetu, na žalost.

  • Orglice

   vidim da hvališ hrčke
   ne dolgo nazaj si pa po njih pljuval
   ti pa ne zamerim ker vem da imaš spomin kot zlata ribica

   • francelj3

    Beda rdeča. Še vedno jih ne maram, kar pa ne pomeni, da nimajo kakšne majhne dobre strani. N.pr. to, da so po letu 1991 vsaj deloma poskusili spucati komuniste, Slovenija pa jih je še trdneje postavila na oblast.

    • Han Solo

     Hehehe, Francelj, kolega stari. Na Hrvaškem je l.91 prišel na oblast isti takšen marksist. Tudžiman je sebi in 200 marksističnim družinam potalal pol nacionalnega bogastva.
     Marksisti so namreč na obeh straneh. Niso nujno komunisti…

   • dob

    kučan je bil predsednik CK KPS, potem pa je po osamosvojitvi v Delovi Sobotni prilogi dal intervju, v katerem je pojasnil (s temi besedami!): ZAKAJ NE VERJAMEM V KOMUNIZEM.
    Ti in tvoji instrumenti igrate falš. Težko vas je poslušat, ker nekaj piskate tja v tri dni.

  • Svetozar Petrovic

   goni seu hrvatsku te bodo prec priklal

 • MEFISTO

  Ker gre za etično obsodbo tovariša Tita, me skrbi, kako bodo to zmogli brez našega Cerarja, ki ni samo vrhunski pravni strokovnjak, temveč tudi širom po režimskih medijih priznan etik ter moralik.

  To, da se zaradi volilne prevare izvaja pri nas popoln rdeči totalitarizem ravno pod Cerarjevo vlado, ne šteje, saj ni bil imenovan za premierja, da bi izvedel nujne gospodarske in družbene reforme, temveč da bi utrdil ljudsko oblast po meri komunistične in postkomunistične levice ter njune elite.

  Tita in Cerarja ne damo, sicer pa po njima tudi ni povpraševanja.

  • Orglice

   še kar smetiš?

   • MEFISTO

    Frajtonerica, Nino, Orgljice itd., imam pač boljši politični okus od tebe!

    • Orglice

     ja tvoj okus malce zaudarja

     • rubec

      Jovanka, si to ti? Imaš še tisto grdo frizuro?

     • MEFISTO

      S tvojim smradom te pa le jezim.

 • Darth Vader

  pri nas pa polna država nekih lažnih spomenikov, obeležij, pa vsak drugi župan, občinski funkcionar ter tisti udbaši, ki so se na občinskih sistemih “omastili”, drkajo kurac danes na komunizem, jugoslavijo in titota….pa to je za znoret, da ljudje še vedno sledijo nekim dementnim starčkom, ki niti jailbreakat ne znajo enga povprečnga smartphona, kaj šele da bi razumel, da smo v 21 stoletju

 • desničar

  škoda da je Bakanski mesar tako hitro zagnilil,potem pa so njegovi podporniki hodili za krsto v kateri je bilo 60 kg.peska,svinja je tako smrdel da so ga morali zažgat,od vsega tega ,je ostala nostalgija gniloba in smrad titofilov

  • Orglice

   najraje bi te z njegovo nogo okoli kepe

   • MEFISTO

    To pa ni bilo ne pietetno in ne etično.

    Sramuj se pred svojim centralnim komitejem.

    • Svetozar Petrovic

     ti boš dobu nagrado od morilcev indijancev za novitete v diplomaciji kot tvoja domina posiljevalskajanševik

   • pajot

    A jo maš doma?

  • Laški Pir

   V kateri luknji si bil zarit z glavo naprej in ritjo ven, ko so “Titoisti” pospravljali nesnago?
   Verjetno si takrat rit z nasmeškom na obrazu nastavljal kakšnemu rdečemu direktorčku!

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so
   namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju itd.

   • dob

    Čestitam, Mod1!
    Tudi jaz si želim, da bi tole postal inteligenten prostor, ki ga bomo lahko uporabljali dolgo časa, in ne prostor zmerjanja. Cilj kučanistov je ukiniti vsako opozicijo, tako tudi medije. Kdor diktaturi in diktatorju kaže njen pravi obraz, je nezaželen. Namen usegliharstva je prepričati nas “ampak, sej je kučan vendar še najbolš!” Tudi suh kruh je najbolš, ko nimaš nobene druge izbire. Navadiš se na diktaturo in jo proglasiš za demokracijo.
    Demokracija je vsebinska, ne pa neka etiketa!
    Najhuje je to, da v sistemu, ki ni demokracija, režim razglaša vsako opozicijo za kriminalno, kar lahko dokaže s pravnim sistemom in sodišči, ki so v službi režima.
    Sovražni govor je puhla fraza, ki jo kučan uporablja, njegovi podrepniki pa izvršujejo. Ker je to raztegljiv pojem, lahko z njim počnejo karkoli. Sodstvo potem “sodi po zakonih”, zato nas lahko pri izražanju nasprotovanja kučanovskemu režimu preprosto uničijo! Po zakonu, ki ga sami napišejo, sprejmejo in izvršijo.
    Jebimo im mater – po njihovih zakonih!

    • Han Solo

     Hudo inteligenten prostor bo, ja, če bomo tukaj zločinca hvalili v času, ko ga na Hrvaškem upravičeno obsojajo.

     • dob

      Nekateri ga hvalijo, drugi pa ga ne hvalimo!
      A če bomo ohranili svoj prostor, kjer lahko neovirano povemo, kaj si mislimo o kriminalcih, preteklih in sedanjih, ki uporabljajo ideologijo za opravičevanje svoje zločinskosti, nas bo več tistih, ki tega zločinca ne hvalimo. Če nam režim ukine medij s katerim se lahko izražamo, bodo ostali samo tisti mediji, ki zločince opravičujejo in jih slavijo, in to so zdaj skoraj vsi. Je to demokracija?
      kučan ne bo več dolgo vzdržal, ker je Luči vse več, Teme pa vse manj!

  • Han Solo

   Se strinjam. Smrad Titovski je smrdel in smrdi iz tiste betonske škatle še sedaj, čeprav ga ni notri.

  • Svetozar Petrovic

   tvoj fotrmu jelizal drek iz čmara desničar

 • Orglice

  Naj živi naš dragi TITO

  • francelj3

   Bravo, res je bil drag. Posebno nas Slovence je veliko stal.

   • Orglice

    ti še S nisi od slovencat

    • francelj3

     Kaj pa je to? A je frajtonarica spremenila ime?

     • Svobodnjak

      ja. On je =)

     • Han Solo

      Nobene originalnosti nima. Nobene domišljije. Ajej.

     • von Rhein

      Potem lahko pričakujemo,da bo iz orglic postal piščalka.

   • MEFISTO

    Če ga ocenjuješ po stroških, ki smo jih imeli z njim, ni bil samo drag, temveč že kar dragocen.

  • MEFISTO

   Kako naj živi, če je pa k sreči že 35 let mrtev in pokopan neznano kje.

   Sicer pa ne kliči vraga, da se ne pojavi kak nov hudič..

   • Orglice

    v naših srcih….tvoj idol pa bo pozabjlen kot moteča driska

    • marta

     Ej, orglice, da ga imaš v srcu moraš najprej SRCE imeti. Ne gre to tako, veš !

    • Wild red duck

     No Frajtonerica a ni dovolj ,da do te že enkrat skenslali,kdaj boš imel dovolj in doumel ,da si le zavedeno revše?

 • Ježek Teka Teka

  Bil je prefinjen karizmatični navadni lopov, ki je poleg vsega slabega pobil na sto tisoče nedolžnih civilistov pod pretvezo, da so bili izdajalci … ker se je bal lastne sence … navaden pezde, pa to ….

  • marta

   Do takrat pa je imel koran na nočni omarici, da je farbal z njim naftne mogotce.

   • Svetozar Petrovic

    on jemel koran tvoji krščanarji pa dunajske dečke pedoologija ne teolo

  • pajot

   Ga je ja,pa spovedal se je najbrž. Potem pa je ta duhovnik končal v nemčiji,v prometni nesreči.

  • Svetozar Petrovic

   pezde pokakan si prej si bil tih usran kot tvoj posrani oče ki ni ni upal prdniti zdaj si pa glasen ovca ko ni volka drugač pa blejiš

   • Svetozar Petrovic

    koszčan zabit jaz ,am pa rad slovenski narod in zaradi takih pezdetov kot si ti ne bom sovražen ratal sam ne boste dolgo spet ste odprli pandorin rov

   • Svetozar Petrovic

    itak a ti nis ustaš emigros

 • viktorh

  Upam in verjamem, da se bo podobno zgodilo tudi v Sloveniji.
  Srbi pa že namigujejo, da ga bodo ekshumirali in poslali Hrvatom

 • Ježek Teka Teka

  Krvavi Jože in Dolfe … z ramo ob rami, pa to …

  • Bilderberg

   Pa Dolfe se ni ravno spravljal na svoj narod. Spravil ga je v cvetočo državo in gospodarsko svetovno velesilo po letu 45. brez Dolfija bi tega tam nikoli ne bilo. Vsaj kar se zahodne Nemčije tiče.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so
    namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, češčenju totalitarizmov, njihovih nosilcev, simbolov itd.

    • Bilderberg

     Če prav vidim ste to mene opozorili ne pa Ježa?! Kot prvo prvi post ni moj. Moj je samo odgovor. Kot drugo, kje v mojem postu je žaljenje ali čaščenje nekoga? Navajam samo gola dejstva! Ki jih kot taka potrjuje vsa svetovna zgodovina in stroka. Tako da prosim za odgovor kje v mojem postu je žaljenje ali čaščenje nekoga? Če pa je vaše opozorilo namenjeno Ježu pa prosim to popravite!

     • Nova24TV Mod 1

      Hvala za opozorilo.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so
   namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, češčenju totalitarizmov, njihovih nosilcev, simbolov itd.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so
   namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, češčenju totalitarizmov, njihovih nosilcev, simbolov itd.

  • Han Solo

   Tu se motiš.

 • Bilderberg

  Sedaj bodo Hrvati naenkrat začeli s tem da je bil Tito Slovenec (saj je bila mati Slovenka) oče pa tako ni bil Hrvat (kar vsi vemo).

  • pajot

   broz ni v svojem življenju spregovoril niti ene slovenske besede,hrvaško je pa tolkel le za silo. Njegova sestrična,ki jo je od časa do časa obiskoval v Podsredi,pa je tik pred smrtjo povedala,da to ni bil njihov jožek. Pretvarjala se je,da ga pozna,drugače bi jo uzela magla.

 • Bilderberg

  Imel pa je Tito eno dobro lastnost. Ni bil neumen. Recimo on se je dobro zavedal da demokracija ni za barbare.

 • Ježek Teka Teka

  Pobil je več Slovencev kot okupator med 2. svetovno vojno … navaden zločinc, pa to …

  • Han Solo

   Saj ni bilo nikakršnih okupatorjev. Štajerska je bila vrnjena domovini, Dolenjska priključena Italiji. Okupacijska oblast je bila recimo v Srbiji, Grčiji.
   In da, Nemška vojska je kriva za zelo malo smrti Slovencev. Pravi Slovenci se niso šli gošarje. Pravi Slovenci so kot domobranci branili redno grudo pred morilskimi marksističnimi hordami, ki so ustvarjale sovjetsko republiko.

  • Svetozar Petrovic

   ne seri dok voz stoji junačino

 • TOMLC

  Če bodo obsodili tudi Milanovića, potem je lahko odprt lov na rdeče kepe SD
  in seveda Pahorja. To so nasledniki rdečih kmerov.
  Zdaj pa tudi ZL:

 • Capodistriano

  Stalinova šola, delo v Lubijanki, komi, zafrustriran proletarac, brez izobrazbe, …. Le kakšen gnoj od človeka in psihopat lahko nastane iz tega?

  • Svobodnjak

   ja tak, ki je dal ubit 1 milijon svojih narodnjakov

   • Han Solo

    Tu bi jaz bil zelo previden. Vprašanje je, kdo so bili njegovi sonarodnjaki.

 • Svobodnjak

  Lepo je to slišat. Pri nas pa KArdelja, Mačka, Baeblerja, Kidrića, njeno podivjano krvi žejno ženo Zdenko in ostale komunistične zločince.

  • Svobodnjak

   No seveda, pa Titota tudi.

  • Han Solo

   Kraigherja, Vidmarja, Rozmana, Hafnerja…

   • Svobodnjak

    Lahko bi tudi Kućana, kot simbol vseh prej omenjenih zločincev. Kučana pa zato, ker je še živ, in narod potrebuje neko katarzo, kot recimo primer Causescu.

 • Svobodnjak

  Samo mrtev komunist je dober komunist – so rekli včasih. Danes, ko vidimo posledice teh abotnih primitivcev, bo trditev kar držala.

 • Svobodnjak

  Je pa zanimivo, vse komunajzlne bodo obsodili, ne samo Titota. Te Hrvate mam vedno rajš. Legende =)

 • Bilderberg

  Zanimivo kako so tovrstne teme v Sloveniji še vedno tabu tema pri kateri je skoraj nemogoče pričakovat argumentirano razpravo. Treba bi bilo pogledat novejše dokumentarce na tovrstne teme (National Geographic, History Channel itd) kjer zadnje čase neverjetno objektivno in brez ideoloških obremenjenosti prikazujejo tovrstne osebnosti ali dogodke. Priznavajo recimo da je bil Tito večplastna osebnost ki je imel tako svoje temne kot svetle trenutke v zgodovini. Istočasno recimo priznavajo (kar bo mnoge presenetilo) da je za ww2 bil kriv zahod (Belgija, Francija itd) ki Hitlerju ni dal druge izbire kot da gre v vojno (zaradi kazni ki so jih morali plačevat Nemci kot poraženci v ww1 se je sesulo celo nemško gospodarstvo, istočasno so pa Nemčijo napadli Francozi da bi poračunali te dolgove in zasedli kraje z najbogatejšimi rudniki, se spravljali nad Nemce itd). To dandanes prikazuje uradna svetovna zgodovina (da ne bom spet obtožen čaščenja diktatorjev). Seveda – eno in drug ne opravičuje pobojev in genocidov ampak – a kdo trdi da tega na strani zmagovalcev ni bilo?! Katera stran je recimo delovala tako humano?! Morda edino kraljeva vojska stare Jugoslavije. Tu se je treba zavedat še da kralj Peter ni deloval tako nesposobno kot so ga komunisti prikazovali saj če bi predvsem komunisti spoštovali pakt ki ga je sklenil kralj peter z Hitlerjem, bi v Jugi ne bilo ne državljanske vojne, ne napada na Jugo, ne enega mrtvega in ozemlje Juge bi bilo večje. Bi pa tudi ne bilo ne Tita, ne tega za kar se mu bo sedaj sodilo in ne Socialistične Jugoslavije. Slovenija bi danes bila ob boku Švedske morda celo pred Avstrijo (ker bi se izognila vojni). To so dejstva. V Sloveniji se bomo pa šele morali navadit na soočenje z dejstvi ki jih priznava ves svet.

  • Han Solo

   Vzrok 2.SV je seveda v Versajski pogodbi. Bistven element je bil izdvojitev Vzhodne Prusije in nepristajanje Poljske na koridor med Nemčijo in Vzhodno Prusijo.
   Drugi razlog so bili poboji. Najprej Sudetskih Nemcev v Sudetih, kjer so jih Čehi pobijali kot zajce. In nato poboji Nemške manjšine s strani Poljakov na ozemljih, ki jih je Poljska pridobila po 1.SV.

   • Bilderberg

    Točno tako! In dandanes to v civiliziranem svetu več ni tabu tema! Danes se je razviti zahod sposoben soočit z resnico! Hitlerju, Mussoliniju, Stalinu in celo Titu so se očitala koncentracijska taborišča. A poglejte sedanjo situacijo v Sloveniji. Pa saj velik del sveta sedaj Sloveniji očita da imamo koncentracijska taborišča za begunce. Toliko o objektivnosti. V koncentracijskih taboriščih v Nemčiji so kao umirali od lakote. Pa saj so Nemci in Avstrijci takrat sami umirali od lakote ker so jim zavezniki z bombardiranji stolkli vse resurse. Na koncu so bili ljudje v koncentracijskih taboriščih mesece sami brez hrane – tudi Nemcev tam bilo ni. Na koncu so ruski vojaki sami hranili lačne Avstrijce ki so jih prosili za hrano.

  • dob

   Povsem nepomembno je, kaj je bilo, ko je bilo. Državo smo si zapravili leta 1991, ko se je kučan odcepil od svoje beograjske bande, ker je zmanjkalo denarja za vse. Snel nam je državo medtem, ko smo plesali in se veselili demokracije. kučan je sem povabil SFRJ, si omislil Jugoslavijo na tleh osamosvojene Slovenije in jo zdaj nadaljuje. Mi smo Slovenijo izgubili.
   Zato me zelo veseli, da kučan izobesi zastavo, ko država praznuje odcepitev. Ko se bom bomo osvobodili kučanizma, bom tudi sam izobesil slovensko zastavo in praznoval. Prej pa ne. Prej bom pa “poraznoval”.

   • Bilderberg

    Žal ni edini krivec za vse samo Kučan. So kar vsi delali slabo in kradli.

    • dob

     Eh, jebiga.
     kučan je dobri čičica, ki ni vedel, da njegovi kradejo. Ker če bi on vedel…!
     Isto so govorili za Tita, pa za Stalina, pa še za koga, ko je šlo za umor lastnih ljudi.

 • zuje

  Zdej se bodo na tem forumu začeli idiotski komentarji, da bi brez tita pri nas govorili nemško in še bolj idotski komentarji (nakteri ljudje to zares mislijo), da je bil tito edini zmagovalec 2. svetovne vojne.
  Nas pa je lahko sram, da smo sploh imeli tako zblojeno osebnost, kot je bil on!

  • Bilderberg

   Ravno obratno bi bilo. Zavezniki so nam po ww2 ponujali da se razdeli Avstrijska Koroška na pol. Med Avstrijo in Jugoslavijo. Pa naši tega niso sprejeli in so zahtevali referendum. Potem smo izgubili celo.

   • Han Solo

    In prav čudovito bi bilo, če bi na plebiscitu izgubili še celotno Štajersko. Sedaj bi jaz gledal propadlo državo preko meje in se smejal. Tako pa gledam preko meje Avstrijo in se jočem.

  • dob

   Ti izgovori so klasika. Ne vem kaj je to slabega, če bi govorili nemško. Brezposelnih je vse več in če gredo v Avstrijo ali Nemčijo za delom, se itak morajo naučiti nemško.

  • Svetozar Petrovic

   ajde marš v argentino

 • zuje

  Danes ob 3h popoldan se bomo z molitvijo v Kočevskem Rogu spomnili vseh, ki so morali v mukah umreti zaradi tega tirana in njegovih hlapcev.

  • Svetozar Petrovic

   pa svoje pamže pedofilirate sprevrženci fašistični

 • Wild red duck

  Obstojajo pričevanja ,da je il Tito pedofil(kar med revolucionarji ni nepogosta praksa podobno so delali Mao,Pol Pot in Lenin) ,stražarji so mu privajali mladoletnice ,ki so kasneje izginile brez sledu.Da ga je svetovna zgoovina že uvrstila med 20 največjih zločincev pa je tudi jasno,kajti Tito ni bil samo krivec za pomor opozicije ,intiligence in premožnih v Jugoslaviji ampak je bil tudi aktivni podpornik mednarodnega terorizma še posebej rad je sodeloval z Palestinci,Sirci,Libijci in je edenglavnih podpihovalcev vojn in kriz na Bližnjem vzhodu ,ki tlijo še danes.
  Ravno tako je krivec za propad in vojno v mnogih Afriških državah(po nekod divja še danes),ki so se izvile iz kolonije ampak je pomagal na vlado komunistom,ki pa so nakoncu te države uničili,jih pahnili v ojno ali celo desetletne-da so danes le ruševine.
  Dejansko je Tita treba obsoditi in dejansko postaviti realno obsdbo,pri tem pa je treba vedeti ,da tudi ,da so se zločini dogajali z njegovo odobritvijo,marsikaj pa tudi na osnovi osebnih zamer likvidatorjev do koga.
  Vsekakor je treba totalitarne simbole in titovo ikonografijo prepovedati vse povsod,razen v muzejih,kot so muzeji holokavsta aipd,kjer se lahko mladi podučijo o zblojenosti in podivjanosti komunističnega režima v SFRJ.
  Mislim ,da bi objekte kot je Kumrovec morali takoj počistiti,objekte kjer NAJ bi bil rojen pa pa nameniti kot muzej zločinov komunizma ali pa v najem samo humanitarnim
  organizacijam.Vsi kipi morajo biti odstranjeni,kajti kako bi izgledali ,da bi po nemčiji še vedno stali kipi Adolfa(kot pr nasv Velenju).Ladjo Galeb in podobne relikte pa čimpreje pospraviti v razrez in izbris.
  No moram pa odgovoriti moderatorju na tole.
  Tito je res segnil živ,kajti dobil je gangreno in še nekatere bolezni ,ki jih niso znali razložiti,zaradi močnih zdravil in poizkusov ustavitve bolezni se je telo odzivalo čudno in razpadalo,pri živem,zato so morali opustiti plan o balzamiranju po vzoru lenina,na koncu pa tudi pogreb v krsti.Zadnji ,ki ga je videl živega in ki se mu je Tito izpovedal je bil Župnik iz Šmarja pri jelšak,ki so mu ga morali privesti na njegovo željo in ki je kasneje zelo kmalu umrl v prometni nesreči sumljivih okoliščin.
  Krilo UKC v katerem je ležal Tito pa je bilo zablokirano od SDV in tam je službovalo samo preverjeno osebje ,ki je zapriseglo molčečnost za ceno glave.
  Ja Tita sodijo post humno ,enako bi morali tudi njegove pomagače in tiste ,ki so še živi in jih postaviti v realnost,da niso heroji ampak zločinci.
  Titovo največje sojenje pa je morda res bila njegova grozljiva bolezen in smrt.

  • Han Solo

   Seveda je bil pedofil. Ko je nategnil Pelagijo je bila ta stara le 12 let. Brez heca, to so dejstva.
   Spadal je med 10 največjih svetovnih morilcev, ne 20, da te malce popravim.
   Drugače pa odličen post.

   • Wild red duck

    No negre samo za to,hetel sem poveati nekaj drugega,da so skoraj vsi veliki revolucionarji menili ,da jim seks z devicami zagotavlja dolgo življenje,kar je zanimiva stvar ,čeprav ni nobenih dokazov za to in so bili bojda ateisti,verjeli pa so v to -smešno mar ne.

    • Han Solo

     Marsikateri ateisti v čudne stvari verjamejo.

  • dob

   Lepo si povedal.
   Za ljudi brez lastne volje, ki najdejo izgovor za svojo zločinskost v religiji ali ideologiji, je identifikacija z diktatorjem nujna. Zato ga častijo in idealizirajo. Povsem spregledajo posledice svojega početja, torej žrtve, ki jih povzročijo. To pomeni, da ne znajo sprejeti odgovornosti za to, kar počnejo. Odgovornost spremenijo v krivdo in jo zvalijo na “sovražnike” ideologije in/ali vere.
   Kje so pa oni sami? Jih ni. Ne obstajajo kot ljudje, temveč kot lupina ideologije.

  • Svetozar Petrovic

   ja pe še vesoljec je bil on pa elvis sta ena oseba

  • Svetozar Petrovic

   3 ja tvoj fotr je pedifil pa ti tug drek

 • zuje

  Kmalu potem, ko so tita namestili v ljubljanski UKC, sem na zahodnih televizijah pri poročilih videval zemljevide z vrisanimi možnimi smermi sovjetskega napada na Jugoslavijo.

 • Bilderberg

  Ker vidim da mnogi slabo poznate zgodovino (admin – pa brez zamere ;) ) bom še nekaj razložil. Komunizem je bil takrat zelo popularen. Pa ne samo na Balkanu. Tudi v Nemčiji. V Nemčiji prava desnica nikakor ni uspela vladat (Hindenburg in njegovo plemstvo, aristokracija in intelektualci). Za oblast so se drenjale leve, socialistične stranke. Predvsem komunistična stranka ki je bila pod diktatom Moskve (tako imenovani internacionalisti) in nacionalistična socialistična leva delavska stranka ki je bila manj popularna dolgo časa (Hitlerjeva stranka). Nacionalni socialisti (nacisti) so bili tako označeni samo zato ker niso poslušali diktata Moskve (za razliko od komunistov ki so ga poslušali). Tako da zadeve so bile zelo sorodne tem v Rusiji in v Jugi! V bistvu je znotraj Nemčije šlo za spopad med levičarskimi strujami. Desničarji tam nobene velike škode niso delali ne domačim ne tujcem. Vsaj po ww1 ne.

  • Svetozar Petrovic

   jadostifašistov vas je pobegnilo vfašistično ameriko alahbouničilameriko innjihovezaveznike inšalah

 • Ježek Teka Teka

  Za cel svet je bil morilec in diktator … sam za oprane yu glave ne, pa to … lol … dobr so vas speskal …

  • Han Solo

   Ne, Ježek, malce se motiš. Morilec je za vse, razen za muslimane v Bosni ter jugofile v Sloveniji. Povsod drugje so ga že obsodili. Ok, če misliš z opranimi yu glavami naše priseljence in ne vse bivše Jugoslovane, potem imaš prav.

 • Bilderberg

  Glede genocida in podobnega. Dogajalo se je marsikaj takrat. Vam povem en primer ki ga lahko vsi preverite. V Avstriji na znanem vinogradniškem hribovju v bližini Radgone je znan kmečki turizem – gostišče Klöck. Znani so po pohanih piščancih. Lastnica je v bistvu bila slovenska državljanka iz Apač (Prekmurje). Ko sem tam bil nekoč na kosilu mi je povedala, da so jih naši po ww2 vse izselili ker so jim očitali da gre za Nemce (Prekmurje je pač na tromeji). Je povedala da so prišli k njim, jim povedali da imajo 8 ur časa da se spakirajo iz hiše. Zunaj je že čakala nova družina da se vseli. Pakirali so se tako hitro da so novi stanovalci dobili še sveže skuhano kosilo ki je bilo pripravljeno pred tem. Pa tu ni šlo za nobene izdajalce ali domobrance ali karkoli saj tega v Prekmurju sploh bilo ni. Domačini so se skrivali ker jih je vpoklicala Madžarska v svojo vojsko in niso hoteli it. Istočasno so se pa morali skrivat še pred partizani ki bi jih pobili ker gre za Madžarone. V takih časih se dogaja ogromno krivic.

  • Han Solo

   In kot vidiš, so jim uslugo naredili. Sedaj živijo v normalni državi in ne v rdeči vukojebini.

  • Wild red duck

   Tile so v bistvu imeli srečo,kajti lahko ti povem noj sorodnik je bil mobiliziran v KNOJ (NOBEDEN OD DRUŽINSKIH ČLANOV TUDI ON NI BIL KOMUNIST),kot vojak in bi ti lahko povedal ,ker je patruljiral ob meji z Avstrijo,kaj je počel KNOJ največkrat je s prostovoljci za streljanje pobil večino premožnih in čistil ob meji nato pa tja naseljeval parijsko zvest kader ali Jugoviče špiclje.
   Velikokrat so otroci ušli v Avstrijo starši pa niso hoteli zapustiti posestev,vsi so večinoma končali v jamah.Sorodnik se je striktno izogibal takim prostovoljskim akcijam,moral pa je nemalokrat stražiti zaprte reveže-že najmanjši pgovor ali kontakt z njimi je hitro pomenil,da si pristal z njimi jami.

  • viktorh

   “Istočasno so se pa morali skrivat še pred partizani ki bi jih pobili ker gre za Madžarone”

   Oprosti, toda to ni dobra navedba! Pravilno bi bilo:

   Istočasno so se pa morali skrivat še pred komunisti – revolucionarji, ki bi jih pobili ker gre za Madžarone.

  • Svobodnjak

   mam tudi jaz eno zgodbico. Moji sosedje, madžarskega priimka so na Gorenjsko prispeli takrat, ko so Partizani “osvobodili” t.i. “osvobojena ozemlja”. Ker so ta ozemlja “osvobodili” so mamo (danes že pokojna) in njene otroke PARTIZANI tam v Kočevskem rogu poleg drugih strpali v Cerkev in jih hoteli zažgat. rešil jih je ITALIJANSKI ČASTNIK. Danes živijo na Gorenjskem po zaslugi Italijana fašista, ki jih je rešil….

   • Han Solo

    Tako je. Ti Italijanski oficirji so bili ljudje plemenitega rodu in navad. Za razliko od rdečih gošarjev morilskih, ki so dobesedno klali.

   • kokobily

    Samo ena mala pripomba ,a tisto “Italijana fašista “.. Niso vsi Italijani vpoklicani v itlijansko vojsko bili fašisti, enako tako vsi Nemci ne Nacisti, ker bi tedaj tudi naši ljudje, ki jih je Nemčija regrutirala bili enako to, pa tudi vsi domobranci niso bili izdajalci, kot tudi vsi partizani ne zagrizeni rusifilni komunisti.. Posebej ne proti koncu vojne, ko je vsak, ki je nabasal na fanta, ki je lahko vsaj hodil, navlekel nanj “svojo” uniformo…

    • Bilderberg

     No saj tudi vsi komunisti niso bili slabi. Daleč od tega. Nekateri so jemali komunizem resno in so se zelo trudili in pošteno delali. Je med njimi bilo kar nekaj odličnih direktorjev itd. Marsikdo je padel v to po ww2 kot mladenič, ni imel vse informacij in je v tem dejansko videl prihodnost za vse.

   • MEFISTO

    Hoćeš reči, da so celo fašisti reševali Slovence in jih varovali pred hujšimi komunisti?

   • Svetozar Petrovic

    ss division reich poglejt kajso delal in koliko so jih požgal otrok žensk v cerkvah 42 v rusiji več ko tisoč vasi vsrbiji v franciji po vojni v parih mestih po vojni so vsi vladni predstvniki v ključno zde govnom de gaulom mel prepoved priti na javne državne proslave ker so oprostilss povelnike ker so obesili 260 ljudi v eneem dnevunameravali so jih 620 a jim je zmanjkalo vrvi in so dložil za en dan na ulične razsvetljave smrt fašistom svoboda narodu

 • Anthon

  Zgornji članek je nekako izredno povezan s slovenskim dogajanjem na javnem oblastnem nivoju, ki spretno zakrinkava ravno tisto, kar je pravzaprav gnojna rana in bi se moralo zdraviti ravno obratno.

  Torej, kot nepravnik sicer ne morem poznati globin novega zakona o ureditvi povojnih grobišč, vidim pa že nekatere aplikacije, ki jih ta zakon očitno prinaša.

  Res je, da so vojaški ceremoniali ob takšnih lokacijah kot je laški zaprti rudnik po pravilu pozitivna stvar. Toda, ali tudi pri nas? Ko vendar nismo sprejeli niti resolucije o obsodbi vseh totalitarizmov v svoj okvir pravne države! Torej fani formalne pravne države, kaj mi/nam nuca vojaški ceremonial ob rudniku, v katerem je vojni ujetnik, vojak, ki je bil očitno zazidan brez sodbe in samo zato, ker je bil vojak, in to po končani vojni! Ob rovu in v njem pa se uradno lahko zberejo še s strani države dopuščeni javni molivci in molivke in specialisti za “posvojitev travm” ali nekaj takega. Meni in drugim navadnim ljudem pa oblast ne bo pustila več tja.

  Hvala, gospa Novakova in ostali. To morišče je zdaj končno nacionalizirano in je postalo grobišče po vašem okusu!

  • dob

   Prav imaš! V bistvu je s to proslavo država dokončno določila način obračunavanja s političnim nasprotnikom. Definirala je pravico do nekaznovanega umora.

   • dob

    Država obravnava povojne politične umore zelo uravnoteženo!
    Ne pove imen žrtev,
    ne pove imen morilcev.
    Če to ni enakopravno….

    • Anthon

     Prvovrstno povedano! :-)

   • MEFISTO

    Krščanski socialisti v Novi Sloveniji so nam vsem v pogubo.

    Nič se niso naučili od izdajalskih krščanskih socialistov Edvarda Kocbeka.

    Po podpisu Dolomitske izjave so se morali vodilni krščanski socialisti vključiti tudi v komuistično partijo in se izkazati tudi v okviru VOS-a, zaradi česar so ostali brez članstva in brez ljudske podpore.

    Pravim kristjanom je bilo namreč jasno, kdo in kaj je komunistična partija.

  • Han Solo

   V bistvu je bilo prej 12 pregrad, sedaj jih je 13.

  • rubec

   *************

  • Tomaž Majer

   Če damo pri naslednjih volitvah za predednika države na glasovnice Titovo ime mu zmaga zagotovo ne uide. Se bo treba pač sprijazniti z dejstvom, da v demokraciji vlada večina.

   • MEFISTO

    Ker ste na krvavi levici uvedli prakso, da za vas,če je treba, volijo tudi mrtve duše, si lahko privoščite, da kandidirate tudi mrtve zločince.

   • MEFISTO

    Povej mi, prjatu razumni, zakaj si se na Politikisu tako razjezil zaradi sojenja zločincu Titu?

    Da bi bila mera polna, pa niti tega ne veš, kje je, če sploh je pokopan ta zločinec.

    • Tomaž Majer

     Kaj je to Politiks? Never heard …

     • MEFISTO

      Je to mogoče, da imaš tako kratek spomin?

      Še danes si se tam pri enaki temi oglasil pod najmanj štirimi (4) imeni kot to prakticirš tudi na NOVI24TV in na drugih portalih.

 • PristenSlovenec

  ko je bil tito smo imeli vse. red je pa tak treba vzdrževat… glejte samo sedaj, kako mamo, ko ni titota.. kaos totalni.. seveda se tiste barabe, ki so škodovale sistemu in jugoslaviji sedaj opirajo na diktatorstvo itd… ampak res je pa bil.. je kdo krado? je kdo bil brez službe? je bil kateri 20 letnik, ki ni gradil bajte? ne.. sistem je laufal!

  • Han Solo

   Ti si izgleda res imel vse. Ja, rdeča banda je imela vse. Hiše in vikende si si zgradili s krediti, ki jih je potem požrla inflacija. Navaden narod je rdeče barone in faraone lahko samo gledal in se s fičoti vozil enkrat na leto v kako socialistično zbirališče na morju, medtem ko je rdeča banda uživala v svojih vilah.
   Dej, sam speli se.

   • PristenSlovenec

    zdaj ko ni tita, pa noben nič ne gradi pa nič nima, pa še migrantov imamo puno… torej zdrava kmečka pamet ti kaj pove?

    • Anthon

     Kdo ne gradi. Zapelji se malo po Dolenjski. Gre pa zato, da nekateri še vedno črpate naš težko prigarani denar.

    • Han Solo

     Da je rdeča banda ostala na oblasti in da je vse po starem, to mi kmečka pamet pove.

    • Svobodnjak

     Pove mi, da je Tito vse zahebal.

     • Svobodnjak

      in njegovi ideološki nasledniki – potomci lopovov, klavcev in lažnivcev.

     • Han Solo

      Biološki sorodniki. Fixed.

    • dob

     Zdrava kmečka pamet ti pove, da si ne sposojaj denarja, če ga ne moreš vrniti.
     Namesto “boljše bonitetne ocene” raje ustvari takšne razmere, da bo gospodarstvo uspevalo. Da boš z dobro zemljo, dobro pametjo in gozdovi, ki jih imaš na pretek, lahko upravljal, delal, nekaj ustvaril, potem s proizvodi trgoval in z zaslužkom poskrbel za svojo družino. Ne pa s kopičenjem dolgov, ki jih nihče ne bo vračal.
     Titovo zadolževanje in nezmožnost odplačevanja dolgov (Jugoslavija je za časa Tita – 4 x bankrotirala!) se je navznoter poravnavalo z rezanjem vratov, pobijanjem in posiljevanjem žensk.

  • Svobodnjak

   Da ste VI imeli VSE, si se kdaj vprašal, kje je dobil to, da ste VI imeli vse?

   Ja točno, pobrali so NAM, ki smo se celo življenje borili za nekaj – očitno zato, da ste VI lahko NA NAŠ RAČUN IMELI VSE.

   Prosim, ne mi s takimi…..

  • von Rhein

   Čimprej boš razumel to,da so si oblast prigrabili njegovi učenci,toliko prej boš rešen blamaže zaradi takega prikaza stanja nekoč in danes.Kot vodilo do razuma vzemi Dolančevo modrost o tem kdo bo na oblasti.In oblast dosežejo vedno (od nekdaj) z goljufijo,intrigami,lažjo in nekaterimi oblikami poneumljanja.Vse s pomočjo okupiranih medijev,ki v večini vsebujejo izdelke Dolančeve šole za Bežigradom in proslav po potrebi.
   Dobiš občutek,da je za vsakega rdečuha,ki še ni govoril javno (bral z listka),treba izmisliti nek dogodek na katerem bo lahko hvalil pridobitve in klatil podobne neumnosti kot je tale tvoja na katero ti odgovarjam.

 • Han Solo

  Aaa, super. Vidim, da so moderatorji dobili lekcijo in sedaj lepo opravljajo svoj posel. Čeprav je bil tisti moj električni pastir namesto ograje bolj hec, pa se ne jezim, da ste to pobrisali. Da boste le tako nadaljevali. Potem ima ta forum šanse, da ga marksisti ne uničijo. Respect and upvoted.

 • Svobodnjak

  Milanović kot ideološki naslednik zločincev – bravo Hrvatje – dost zahebancije – tole si, tole ste naredili, za tole vas bremenimo – BUM!

  Se pravi bi pri nas morali moralno obsodit poleg Titota tudi Kučana, ki je ideološki nasalednik vseh komunističnih krvnikov, ki so pobijali nas, Slovence.

  • Bilderberg

   Ja to pa mislim da ne bo šlo. Sicer bi bilo treba tudi celo SD in ZL in še koga (morda celo na kvazidesnici).

   • Svetozar Petrovic

    gabrielu jesil to ti ovde sveto

 • Svobodnjak

  Piši v google: Mladinsko delo Lava. Ker mi admin tega portala ne pusti objaviti povezavo, si jo najdite sami.

  Za tiste, ki ne vedo, kaj bodo tam prebrali: prebivalec Celja je raziskoval masovna grobišča v Celju, in ugotovil, da pod Celjem leži vsaj 80.000 pomorjenih. Grobišča so dokumentirana s slikami in filmčki – kje se začneta protitankovska jarka, v kateih je od 23.000-25.000 trupel itd itd…….PREBERITE njegov blog!

 • Svobodnjak

  in pa še zanimivost o “gospodarskem” razcvetu po 2 sv. vojni – večinoma tovarn, ki so v socializmu “uspevala” je bilo nacionaliziranih – lastniki UMORJENI ali IZGNANI iz države. Berite in se čudite, kakšna je resnica….

  https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/06/01/slovenijo-ni-industrializiral-tito-ampak-avstro-ogrska-monarhija/

  Niti ENEGA podjetja niso postavili, vse so najprej uničili in na novo “zgradili”.

  • Svobodnjak

   Samo IZSEK:

   DELAMARIS je nastal že leta 1879, ko je Francoz Emile Louis Roullet odkupil zemljišče ob skalah cerkve Sv. Petra ter v bližini Vascottovih term zgradil prvo tovarno za predelavo in konzerviranje rib. Z delom je pričela 20. januarja 1881. GORENJE je nastalo iz delavnic Špehove kovačije, ki se je po nacionalizaciji leta 1950 preimenovala v Okrajno kovinsko podjetje Gorenje, kasneje pa samo v Gorenje. KRKA ima korenine že daljnega leta 1570, ko je Novo mesto dobilo deželno lekarno, ki je izdelovala zdravila. Tako je delovala do leta 1950, ko je bila podržavljena in preimenovana v Mestno lekarno Novo mesto, laboratorijski del se je štiri leta kasneje preimenoval v Farmacevtski laboratorij Krka. Krka danes skoraj več ne izdeluje inovativnih zdravil, pač pa je to generična tovarna. PEKO je ustanovil Peter Kozina leta 1910 Peter Kozina (Peko je sestavljeno iz prvih zlogov njegovega imena), ko je registriral družbo Peter Kozina & Ko. TAM (Tovarna avtomobilov Maribor) so začeli graditi Nemci leta 1941, po vojni je bil Tam nacionaliziran. Dokumentov za obdobje od 1945 do 1950 ni. Neuradno so jih uničili komunisti, saj niso želeli, da bi kdorkoli kdajkoli izvedel, da so načrte in znanje ukradli Nemcem. ZAVAROVALNICA TRIGLAV je nastala leta 1900 kot Vzajemna zavarovalnica iz Ljubljane. Socialisti so jo nacionalizirali in spremenili ime v Zavarovalni zavod Slovenije FLRJ, v Triglav (Zavarovalni zavod Triglav) se je preimenovala leta 1976. Tudi znana ALPINA je nastala iz zadruge čevljarskih delavnic, ki so se povezale v tridesetih letih 20. stoletja. Po drugi svetovni vojni je bila zadruga nacionalizirana, preimenovana vTovarna športnih čevljev, ime Alpina je dobila leta 1951.

   • Svobodnjak

    DALJE:

    Za mesto Kranj so socialisti razlagali, da se je industrializiral šele po drugi svetovni vojni, ko je postal močno tekstilno središče. Seveda ne drži. Podjetnik Franjo Sirc je med obema vojnama sodeloval pri ustanavljanju več tekstilnih tovarn v Kranju: Jugočeška (1923), Intex (1926), Jugobrun (1928) in Tekstilna tovarna Stražišče pri Kranju (1929). Po vojni so bile te tovarne nacionalizirane in večinoma preimenovane:IBI, INTEKS, AQUASAVA, ZVEZDA, TEKSTILINDUS. Podobno je bilo s tekstilno industrijo v Mariboru. Tako je znana MTT nastala z nacionalizacijo petih predvojno znanih tekstilnih tovarn: MA-VA, Josip Hutter in drug, Jugotekstil, Jugosvila in Roteks. Tudi tekstilna tovarno v Litiji izvira izpred druge svetovne vojne ali POLZELA, ki jo je leta 1926 ustanovil Čeh Albert Reiser. Povedano drugače: Titova Jugoslavija ni ustanovila (skoraj) nobenega tekstilnega podjetja, vsa, ki so bila nacionalizirana in preimenovana, so obstajala že pred drugo svetovno vojno.

    • Svobodnjak

     udi papirno industrijo so zgradili predvojni kapitalisti. PAPIRNICA VEVČE (1842), PAPIRNICA GORIČANE (1787) in TOVARNA CELULOZE (1931). Vse tri so komunisti 1947 nacionalizirali in združili v Papirnico in tovarno celuloze Vevče-Goričane s sedežem v Vevčah. In naprej: PALOMA (1885), tovarna papirja KOLIČEVO(1920), PAPIRNICA RADEČE (1725; nekaj časa so bili lastniki tudi znani bratje Piatnik), LEPENKA TRŽIČ (1888, ko se je imenovala Ceršaška tovarna lesnih snovi in lepenke). Seveda gradbena podjetja niso obstajala samo v socializmu, ampak že mnogo prej: SCT (1873 kot Stavbena družba Ljubljana, po vojni nacionalizirana in preimenovana v Gradbeno podjetje za ceste LSR, kasneje v SCT), METALNA Maribor (1920 kot Splošna stavbena družba Maribor, leta 1946 nacionalizirana in deluje pod imenom Tovarna splošnih metalnih konstrukcij in vijakov),CEMENTARNA TRBOVLJE (1876, po privatizaciji deluje pod okriljem Skupine Lafarge). Tudi obe znani slovenski steklarni nista zrasli v socializmu: STEKLARNA ROGAŠKA (1921) in STEKLARNA HRASTNIK (1860).

     • Svobodnjak

      Naštejmo še nekatere večje tovarne in podjetja: INDUS (1933), LTH –Loške tovarne hladilnikov Škofja Loka (1933), KOPITARNA SEVNICA (1886), TOVARNA USNJA ŠOŠTANJ (1788, v 20. stoletju je bila znana kot Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi, d. d.),PREBOLD (1842), TOBAČNA (1871), KIK KAMNIK (1852 kot Smodnišnica Kamnik), TOVARNA DUŠIKA RUŠE (1918),LITOSTROJ (1919 kot Strojne tovarne in livarne Ljubljana, ki so nastale iz šestih še starejših tovarn: Strojne tovarne Tönnies, Kastelic & Žabkar, Samassa, Železolivarne, Kovinolivarne in Zvonolivarne), EMO CELJE (1894 kot Tovarna emajlirane posode), ŽELEZARNA ŠTORE(1845 kot Rudnik in plavž Štore), GORENJSKA PREDILNICA(1933), LUKA KOPER (1882 kot paroplovna družba Capodistriana),JELOVICA (1905), CINKARNA CELJE (1873), ILIRIJA (1908 kotTovarna kemičnih izdelkov Golob & Ko), TOVARNE ZLATOROG MARIBOR (1887), JUB (1875), SAVA KRANJ (1920 kot Atlanta, 1921 kot Vulkan, 1931 kot Semperit). Lahko bi še naštevali, dodajmo le, da je recimo celotna kemična industrija nastala pred drugo svetovno vojno. V Avstro-ogrski monarhiji so nastale denimo še TKI HRASTNIK, BELINKA, PINUS, ARBA, po prvi svetovni vojni paHELIOS, ATO KTP, AERO, TANIN

     • Svobodnjak

      niti ene letnice ni po l. 1945. NITI ENE. Vse so ustanovili pred komunisti….

     • Bilderberg

      Tudi banke. Recimo Pomurska banka itd. Vse naslednice starih bank iz avstroogrske in kasneje iz kraljevine.

     • Svobodnjak

      Pozorno oko bo seveda opazilo, da socializem med leti 1945 in 1990 ni prinesel ničesar novega in da je ostalo tako, kot je bilo v Kraljevini Jugoslaviji. Pravzaprav še več. Območje Slovenije, kot ga poznamo danes, je svoj ključen in največji razcvet, industrializacijo in napredek doseglo v času Avstro-ogrske monarhije (od 1870 do prve svetovne vojne. Da ne govorimo o tem, da so avstrijski vladarji vzpostavili slovenski sodni in šolski sistem ter zgradili železnico. Podobno je tudi z drugimi nekdanjimi jugoslovanskimi republikami, recimo z Bosno in Hercegovino

     • Han Solo

      Večino slovenskih fabrik so po 1918 preselili v Srbijo.

     • Svetozar Petrovic

      vam slovencem ja mi nebeski narod pasmo mel žeprej zakonike, medtem ko ste sez ovcami parili mi s
      O že prepovedal sežihanje čarovnic in suznelastništvo hlapci podalpskitofašistom govorim nebratom slovencem da bo jasno i govorite slovenski da vas ceo svet razume amerogejsko bog vam pomožebračo slovenci

  • Han Solo

   Fabriko aluminija v Kninu so postavili, hehe.

   • Svobodnjak

    Pa še ta je bila 100% zaplenjena, lastniki pobiti ali pa so ušli….

    • Han Solo

     Ne vem, tole sem napisal na pamet, ker so boksit vozili 400 km daleč in je bila fabrika ena taka socialistična pogruntavščina, kot npr. železarna Smederevo, kjer tudi ni bilo rude železa v bližini in se je šlo samo o delovnih mestih za proletariat. Da ni bilo rentabilno, si lahko seveda predstavljaš.

     • Svobodnjak

      jaja, se spomnim tega: Pridem na Občino delat osebno izkaznico – tam za šankom sedi ena baba, 3 zadaj pijejo kavico, ena pa na oknu na cigaretu. Ko se ta za šankom posveti meni – urediva vse papirje, dam podatke – pa mi reče: pridite drug teden, ko bo osebna narejena….

 • tečnež

  Hrvati majo vsaj ajca,da stvar končajo.Pri nas kaj takega ni mogoče,saj udba z kučanom še vedno deluje !

 • domovina mili dom

  A ni to žalostno, da se mora to preteklo titoistično diktaturo po 25 letih pogrevati. Ga ni junaka, da bi kazensko ovadil po službeni dolžnosti te sprehajalce z rdečim pentagramom. Slovenija bo svobodna, ko bodo ljudje spoznali, da smo v riti zaradi tega rdečega simbola. EU pa zamerim to, da ne postavi pogoja za vstop v skupnost z lustracijo oseb, ki so kontaminirani iz prejšnjega režima. Po neki novici pa celo študentje ustanavljajo združenje z imenom “kardelj…..” Sramota za bodoče izobražence, da uporabljajo imena diktatorjev okrvavljenih rok od slovenske krvi. To je izobraževalni kumrovški sistem.

  • Han Solo

   So ovadili, so. Recimo Ribičiča. Pa ni šlo dalje. Zakaj le?
   V EU, ne boš verjel, sedijo isti taki. Prejšnja ekipa je imela recimo predsednika Maoista, Barrosa.
   Študentje na FSPN in FF so biološki nasledniki marksistov in sami marksisti.
   Tako preprosto je to…

   • Anthon

    Žal, res.

 • Svobodnjak

  Samo kot intermezzo:

  Prosil bi Vas vse, da ne pačite slovenskega jezika.

  Sklanjanje Tito, titA, TitU – je srbsko sklanjanje, ki ga je načrtno v ideji pojugoslovenjenja nas Slovencev slovenski “jezikolog”uvedel ToporišiĆ (SRB), in ki so ga načrtno vbijali v naše glave že v OŠ.

  Pravilno slovensko bi bilo:

  tito, TitoTA, TitoTU.

  Hvala.

  • Svobodnjak

   Prav tako imena naših krajev: LUBLANA ni bila nikoli LJubLJana. Lubel je bil vedno Lubel, nikoli LJubeLJ….

   Opazite srbske foneme v imenih naših krajev? LJ , NJ – to so srbski fonemi in z našim jezikom nimajo veze….

   • Svobodnjak

    kar probajte pri sebi natančno izgovorit LJubLJana – kmalu boste ugotovili, da so ti fonemi kot avtohtonemu Slovencu TUJEK, ki se zelo težko izgovarja.

    • pokvarjeniSvet

     jaz že zdaj to težko izgovorim v hebeni osnovni šoli sem dobo hakl ker sem imel težave s temi vsiljeni j-ji. preveč nepotrebnih nesmiselnih j-jev je notri. lažje rečt lublana.

    • Svetozar Petrovic

     vidiš ko ubija slo jezik

  • MEFISTO

   Slovensko bi se potemtakem pravilno glasilo takole:

   Hvala večnemu Bogu, da smo se, čeprav prepozno, znebili Titota!

  • Han Solo

   Ti se boš sigurno spomnil, kakšno razlago so nam pionirkom vsiljevali za ime TITO?
   Da je baje komandiral: “Ti to, ti to, ti pa to…”
   Resnica je drugačna.
   V Španski vojni je bil likvidator in tam je dobil to konspirativno ime, ki je originalno Špansko. Titejevo špansko zločinsko preteklost so seveda prikrivali.
   Je ni bilo ene same stvari, ki o Titeju ni bila zlagana. Še letnica rojstva.

  • Svetozar Petrovic

   bravo slobodane dobro si naučio iz škole srbski skoro si me prevario

 • MEFISTO

  Bodimo ljudje, potolažimo tovariša, ki se podpisuje kot orglice, frajtonerica, Nino ter s podobnimi lepimi imeni in recimo kaj lepega o tovarišu Titu.

  Recimo to, da je sicer res bil velik zločinec in da iz spoštovanja do njegovih zlodel ne naštevamo vseh njegovih zločinov, saj jih znajo ljudje že na pamet.

  • Orglice

   lahko bi ti eno zaigral samo prej zamenjaj plenico…mi boš intonacijo zasmradel….

 • domovina mili dom

  Iz tega sledi, da je na skupnem imenovalcu pedagoški kader. Kar starši do konca ne izoblikujejo dokončajo kumrovški tovariši pedagogi. Raziskovalnim novinarjem predlagam, da raziščejo vse o teh osebah in dajo v javnost. Morda bo počasi beseda marksist, komunist, socialist ….ist, postala žaljivka. Drugače pa morda vzpostaviti takšno prijazno spoštljivo okolje, da seme zla na …ist ne bo vzklilo. Iz zgodovine vemo, da so kaos plodna tla za revolucionarje. To sedaj tudi počnejo.

 • Bilderberg

  Treba se je zavedat, kar je nekoč tudi sam Kučan priznal javno da je znotraj ZKJ in ZKS bilo veliko struj. Ki so se med sabo bojevale za oblast (to se je dogajalo že pred ww2 in na ta način je prišel na čelo partije tudi Tito). Te struje niso bile vse marxistično ali kardeljevsko ali titoistično naravnane. Vmes so bili proliberali, projugofili, rusofili, prostalinisti, prozahodnjaki, boljševiki in demokrati, udbovska struja itd.

  • epson mlacni

   Komunisti so se v globalo delili na dve kategoriji.
   1. tisti, ki so res verjeli v komunizem kar pomeni, da so bili totalno prfuknjeni = ekstremno nevarni norci! Za mladiče do 23-24 let se norost še da razumeti, za starejše več ne.
   2. barabe, ki so bili komunisti zaradi privilegijev.

   Bodimo realni, a si lahko zamislimo še tretjo kategorijo? Sam je ne vidim.

   • Bilderberg

    Ma po mojem so obstajali še naivni poštenjaki, ki so padli not ko so bili mladi pa so kasneje videli da tole ne bo dobro, ampak niso mogli veliko tega storit. Saj še mene so skoraj vpisali med komuniste. Dobesedno razredničarka je rekla da dajmo še njega vsi so bili ZA, jaz sem se pa z vsemi štirimi branil in govoril da oni lahko pišejo kar čejo ampak jaz NE BOM. Pa so me vseeno vpisali ampak ker sem vztrajal da ne bom so me na koncu brisali. Če bi ne bil tako vztrajen bi še jaz bol bivši komunist. A sem zato neumen in sab človek?!

    • Han Solo

     No vidiš, saj si si sam odgovoril. Poštenega človeka med komunisti NI bilo.

     • Bilderberg

      V SLO je tudi sicer malo poštenjakov. Prodajaj ti v SLO tako časopise kot se prodajajo v nekaterih krajih v Avstriji. Časopisi v vrečki, zraven nje pa kaslc da not vržeš euro. V Avstriji to laufa. Kako bi to funkcioniralo v SLO?! Pač imamo nekatere probleme znotraj samega naroda.

     • Han Solo

      V SLO je 10% plemenitih ljudi. Toliko jih je ostalo po Vetrinju in Argentini.

    • epson mlacni

     Pazi. Še 1x. Mlad človek = nor človek, to se strinjam.
     Naivni poštenjak, ki verjame v komunizem je popolnoma nor. Mnogo realneje je verjeti v Alaha, Boga, Manituja ali katerega koli drugega boga kot v komunizem.
     Če se sedaj omejima na Severen korejce in Kima, kot božjega poslanca. Kdor od SK res verjame v to je totalno zmešan. Pošten, naiven ampak norec in vsi norci so nevarni.
     Tisti, ki vedo, da je Kim en navaden debel brezvreden usranc ampak se vsak drugi dan derejo, da je božji poslanec in obenem ne zamudijo nobene priložnosti zacinkati prijatelje, ki jih je slišal v to podvomiti, pa so barabe.

     • Bilderberg

      Ja saj jaz ne trdim da so verjeli v komunizem. Sami so trdili da je komunizem nek ideal h kateremu se teži, da je praktično neuresničljiv, da pa živimo v socializmu. Saj še sam Lenin ni verjel v komunizem in je povedal da bo Rusija propadla če bi se tega držala 100%. še Jovanka ni verjela v komunizem itd. Ampak verjeli so pa nekateri v neko obliko socializma kot najdeš zagrete socialiste dandanes tudi v razvitem svetu in so nekateri med njimi zelo poznani (uspešni in bogati). To vprašanje je podobno kot če bi povedal ali nekdo pameten res verjame da obstaja Bog.

     • epson mlacni

      Debata za URE in ure.
      Vera je konec koncev tista, ki je dvignila človeka nad žival. Sam sem ateist čeprav, kot pravi slovenski slinavec Ž(v)ižek, če si ateist si že vernik, ker verjameš, da boga ni. :)
      Tudi vera v socializem je utopija, ki je v praksi pogorela čisto na vsaki fronti, kjer se je pojavila. Kdo lahko danes, po toliko dokazih sumi v delovanje socializma je idiot, ki nima z real-lifeom kaj dosti skupnega.
      En tak, ki sicer verjetno niti ni socialist je pa brezmejno naiven je Cerar. On bi verjetno levu, ki bi ga napadel pomahal s pravnim aktom v katerem piše, da levi ne smejo napadati cmer.

     • dob

      Zadnjič sem gledal eno debato po televiziji, spopad med ateizmom in religijo/religijami. Iskreno povedano, če bi Bog bil tedaj prisoten na tej debati, bi se odločno postavil na stran ateistov.

      Pravi ateist se prepira z Bogom in mu postavlja ogledalo. To pomeni, da ima v sebi notranje vodilo, ki mu pripoveduje, kaj je prav in kaj narobe in ga pri tem ne zanima nobena druga avtoriteta, ne bog ne ideologija. Pomembna sta mu le svobodna volja, žene ga želja po svobodi. Svoboden človeka sklepa iz lastne izkušnje, ne iz dogem.
      Sedaj pa, če tole razumeš ali pa ne: Jaz sem denimo sam rodil svojega Boga in ga sam vzgajam. Sem torej ateist, ki si je s svojim Bogom prišel na čisto.
      Ker je moj otrok, zanj sprejmem vso odgovornost! Poleg tega da ga dobro poznam (in on mene), saj sem ga sam ustvaril – le kako ga torej ne bi poznal? Le kako naj ne bom odgovoren za bitje, ki sem ga rodil, saj je moj otrok! Mar starši ne dolgujejo otrokom, da so zanje odgovorni?
      Sem ateist, in zdaj mojo stvaritev oblikujem in vzgajam v Boga po svoji podobi, v tem se ne razlikujem od drugih staršev. On meni – jaz njemu! Če je On Človeka ustvaril po svoji podobi, je prav, da Človek njega nazaj oblikuje po svoji! Ko vidim, kaj je ušpičil, grem tja in vprašam, koliko stane šipa, ki jo je razbil, in namesto njega poravnam račun. Zanima me, zakaj je to storil. Na ta način sem izvedel neverjetno dosti stvari.
      Žižek pa je samo en cinik. On Boga ne vzgaja, temveč se mu samo maščuje.

     • epson mlacni

      “Sedaj pa, če tole razumeš ali pa ne”

      Razumem in to zelo dobro !

     • dob

      Moj človek!

    • dob

     Stane Dolanc je bil član HitlerJugenda, a je zato bil slab človek?!
     Ne zato, temveč zaradi vsega drugega, kar je bil kasneje.

     • Bilderberg

      Saj obratnih primerov je tudi veliko. Recimo nekdanji avstrijski predsednik Kurt Waldheim. Kot mlad je bil SS, kasneje pa predsednik OZN. Je bil zaradi tega dober človek?!

   • Han Solo

    Obstaja tudi tretja kategorija. Tisti, ki so se kot komunisti/marksisti rodili.

    • epson mlacni

     Torej verjamejo v komunizem? Pol so v prvi kategoriji, če ne, so v drugi (vernik/nevernik).

     • Han Solo

      Marx/Mordechai se je rodil kot komunist/marksist.

     • epson mlacni

      Torej se je rodil nor in, če je verjetl v komunizem do smrti, je tudi umrl nor res pa je, da je Marx komunizem doživljal zgolj v teoriji čeprav bi se vsaj nekaj lahko naučil iz Francoske revolucije. Vladavina drhali pripelje zelo hitro do tega, da se na roštilje natikajo – ljudje!

     • Han Solo

      Res je. Žer rodil se je nor.

 • MEFISTO

  Tito je spadal med deset najvećjih zločincev 20. stoletja na svetu..

  Pred njim so bili še štirje komunisti.

  Celo Hitler je zasedel šele tretje mesto na tej lestvici slavnih.

  • epson mlacni

   Hitler pa je bil orto socialist, kar ni ne vem kako daleč od komunista. Moj boj (mein kampf) je knjiga vredna branja pa ne zato, da bi razumel to bolno glavo ampak zato, da se res prepričaš, da je bila Nacional socialistična stranka bila resnično čisto prava socialistična stranka le, da si je socializem “zaslužila” samo prava rasa.
   Prvi zaveznik Hitlerja je postal povsem razumljivo Stalin. Skregala sta se verjetno zato, ker sta bila oba povsem zmešana ampak ideološko sta si bila sila blizu le, da je Stalin bil enih 93x večja svinja do svojih kot Hitler.

   • viktorh

    “.. čisto prava socialistična stranka le, da si je socializem “zaslužila” samo prava rasa.”
    No, če malce analizirava in prilagodiva, pa lahko rečem, da socializem res ni za lenuhe in potepuhe tipa revolucionar.

   • Svetozar Petrovic

    ja selekcija mora bt

  • Svetozar Petrovic

   kopile

 • Svobodnjak

  Hmm, kje so “moralni” levičarji – cvet Slovenstva in napredne kulture – a so vsi takratko potergnili, da tukaj nič ne komentirajo?

  • Orglice

   smo bili zunaj na soncu.medtem ko vi debeluhi s podelanimi plenicami še kar kokodakate

   • Svobodnjak

    dobro. Nam boste sedaj kaj pametnega povedali v zvezi s temo, al bodo spet plenice v igri?

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju ipd.
    Če se bo to nadaljevalo, vas bomo prisiljeni blokirati.

    • Wild red duck

     Mislim ,da ste Frajtonerico že sedaj se je pojavila le v drugi obliki.

   • leviukradlidrzavo

    Inteligenca kar buta ven iz tvojga posta. Zaljiv na nivoju enega osnovnosolca. No sej, pravi levicar.

   • viktorh

    o, ti revček, a so ti ukradli harmoniko?

 • Wild red duck

  Moram pa opozoriti moderatorja še nekaj.
  Nek komentator je omenil “krvavega Tita in Adija” in bil deležen opomina.
  Dejansko gre za resnico,ki je zgodovinsko dokazana in ,dejansko je Adi na število prebivalcev Nemčije v % pobil manj ljudi kot v % Tito na prebivalca,kar je grozljiva statistika.
  Treba pa je vedeti ,da so komunisti(socialisti) in nacional socialisti složno paktirali ,da napada na Rusijo proti imperializmu in da so si razdelili Poljsko in pobili skoraj vse oficirje poljske vojske v Katinu in da je Tito ponujal preko svojih slov Lohru skupen boj proti anglo-američanom,če bi se le ti izkrcali v Dalmaciji,kar je Fuhrer izrecno zavrnil in dejal ,da z banditi ne sodeluje.To so zgodovinska dejtva ,ki razkrivajo pač neprijetne resnice levakov.
  Sicer pa Nacional socializem= socializem(komunizem) isti kovanec dveh plati obeh umazanih s krvjo.

  • Han Solo

   Globoko se strinjam s teboj. Morilca Titeja in Adija ne moreš primerjati.

   • Nova24TV Mod 1

    Kje točno?

    • Han Solo

     Pridruži se komentatorjem, pa ti bom pojasnil. Drugače se temu reče – zasliševanje. Ok?

 • Poštenje velja

  Proklet bil diktator morilec in kurbir.

  • centurion

   Predvsem pa tudi P E D O F I L !!! Pelagija Belousova,mati Žarka Broza, ki jo je ovadil in spravil za 10 let v Sibirijo, prva Brozova žena je bila stara 13 let, ko jo je zlorabil! Preberite novico iz levega medija- https://www.dnevnik.si/341683

   • Svetozar Petrovic

    kdo je pa tvojga fotra pedofilanaredu

 • Marko Novak

  maršala tita junačkoga sina kua ga usi šinfate prej je blo boljše kot je sedaj stanje v slo tito je krao i nama dao a sada samo kradu i ništa nam nedadu sami janšišti so tuki janša je zgrešil ime JJ 24 tv budale izdajalske kurba ste uplen država pa propada uni pa neke delnice prodajajo narod pa za jest nima ko je biu TITO je blo vsega dost hrane dela

  • Anthon

   Kdo pa tebi tipka?

  • leviukradlidrzavo

   Hahaha, Marko Novak? Glede na slovnico oz.pravopis prej Milorad Novakić. Joj, kasna skrpucala ste eni sposobni skup sestavt.

 • Marko Novak

  tuki pa neke članke berete normalno da so bli izdajalci kaznovani to so bile pravične kazni ne pa zdej grejo v zapor so en let al pa še tok ne v zaporu pa pridejo vn pa imajo še vedno pokraden denar

  • Han Solo

   Nam želiš povedati, da odobravaš povojne poboje? Povojni poboji so bili po tvoje pravična kazen?

  • viktorh

   To, kar si napisal je lahko kaznivo dejanje. A ti to ni jasno?

  • centurion

   Marko, dokazuješ, te ne bom žalil, da imaš IQ na nivoju kurnika(po novoreku na tem forumu). Si prebral vse zgodovinske knjige NOB? Na primer mnogologija Mirko i Slavko? Je ilustrirana, da jo levi kurniki lažje razumete.

  • Wild red duck

   Otroci bogatih kmetov in toarnarjev so bili izdajalci,pa meščanska intiligenca ,pa Hribarja sta bila zločinca,pa Wessen,Benko,Lajovic itdPreden začneš butati butale preje poglej v tujo zgodovino,da ne boš delal sramote samemu sebi.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
    teme, ne pa

    zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
    in/ali smrti ipd.

  • dob

   pizda. A si si dal samo en plus za tole?

 • viktorh

  Vsaj kanček upanja, da se bodo ti heroji malo umirili in počasi utihnili.

 • Wild red duck

  Dobra podlaga za začetek uradnega sodnega postopka zoper njega in njegove pomagače mrtve in še živeče in čas za odstranitev NOB roptije in odstranitev totalitarnih simbolov,prireditev in njihovo prepoved,ter NOB razglasiti za krvavo revolucijo s katero so komunisti prevzeli oblast in obračunavali tako z bogatimi kot drugač mislečimi nasprotniki oz kritiki komunizma in socializma.

 • domovina mili dom

  Nekateri si napačno razlagajo titoistično ekonomijo. Tisti, ki so živeli v brezdelju na tuj račun, ga obožujejo. Tisti, ki so živeli pri kolhozniškem kotlu, pa ga sovražijo. Kar se pa tiče morilcev domoljubov po vojni pa ostanemo lahko samo nemi. Link do resnice:
  https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/05/24/kako-so-komunisti-v-kocevskem-rogu-poklali-ideoloske-nasprotnike/

 • Ježek Teka Teka

  Da taki uspevajo … kot je bil krvavi Broz … mora bit narod precej defekten, pa to …

  • Svobodnjak

   Precej defekten, ja. Pa saj so sami taki ostali – šolane, pridne, razgledane, moralne so vse pobili, če niso ušli….Da so ostali samo “defektni” ki so te zločince čislali. Normalni jih ne bi nikoli.

  • Svetozar Petrovic

   saj plitek ge etski bazen fašisti kot si ti bi se najraj z svojo mamo paril sam da bo čist rodovnik

 • MEFISTO

  To, kar si je Tito zaslužil, to je tudi fasal.

  Niti najbolj vroči komunisti in titosti ne vedo, kje je pokopan, če sploh, in kam ga lahko gredo častiti in se razjokati.

  • Orglice

   glavno da je tvoja plenica polna in da si srečen…..

   • centurion

    Imaš ti v glavi res dosti vsebine rabljene plenice.

    • Svetozar Petrovic

     tvoji časi imperije so minili bello romano cigo sam ne žalim moju braču GITANE

    • Svetozar Petrovic

     kaj maš tiv gatah jajc že ne ko se skrivaš v glavi pa vem kaj maš govno ki ga trosiš tukajkottvoj firer jj smrt fašizmu

  • Svetozar Petrovic

   on je edini king titopelvis ane veste

 • Orglice

  cirkuško sodišče ga je obsodilo…..no sedaj grejo lahko s polnimi plenicami spat…….

 • centurion

  Tovariš Josip Broz Tito- https://www.dnevnik.si/341683

  • Svetozar Petrovic

   vašega janšo palahk vidiš v elitni druži gangsterjev

 • centurion

  O Brozu Đemal Bijedić (zaradi tega je kasneje strmoglavil pri Mostarju)
  “Tito (ljubičice bijela) se punio u dupe na najjače, volio se oblačiti u žensku odjeću, posebice u Jovankine kombineže, gaće i grudnjake i takav ugošćavati svoje suradnike koji su, da ne bi pali u nemilost i završili na Golom otoku, prihvaćali njegove perverzne igrice.Film mi je pukao kada je Tito, nakon branja mandarina na Brionima, iz grupe bijelovarskih pijonira odabrao četvoricu dječaka i odveo ih brodom na Vangu. Pozvali su i mene. Nisam mogao odbiti jer bih završio tko zna kako… No kada su dječake skinuli do golog ostavivši im samo crvene marame i plave kapice sa zvjezdama te ih krenuli sodomizirati, u meni se prelomilo. Druže Tito, ja to nemogu – rekao sam. Ništa, ništa Džemale, sjedni ti u avion pa se vrati u Sarajevo – rekao mi je” (džemal bijedić).

  • Han Solo

   Dobra zgodovinska navedba. Bravo.

 • Ledo

  Plašasti je 15 let vzklikal živel Tito živela komunistična partija, hodil po poteh Avnoja…zdaj pa ga obsoja da je bil morilec…

  • centurion

   Je spregledal, ti pa ostajaš slepec, pravzaprav si en velik kurnik!

   • Ledo

    Ha, ha spregledal…koristi je imel od komunizma dokler ga niso vrgli iz partije, še enkrat ponavljam VRGLI…tisti ki so spregledali so sami vrnili knjižico…

    • Han Solo

     Na to dejstvo je lahko samo ponosen.

     • Ledo

      Ja zelo ponosen komunist je bil še bolj zagrižen od samega Tita….

    • Wild red duck

     Ja VRGLi,he,he,he človek je izvedel renico o sistemu kateremu je naivno verjel kot ti in tebi podobni,oče mu je šele na smrtni postelji zaupal “lepote” sistema,ki je skoraj uničil njegovo družino je dojel kaj v resnici je komunizem-zlo..

    • viktorh

     ..ker se ni strinjal s svinjarijami, ki so se skrivale za načelom demokratičnega centralizma. Saj veš kaj je bilo to načelo.

  • baldeagle

   Janša je
   edini verodostojen in sposoben politik slovenske pomladi. Njegovi sovražniki se
   tega zavedajo, zato ga neprestano poskušajo osramotiti z absurdnimi obtožbami,
   a ne gre in ne gre. Vsi načrti, kako bi se ga rešili, se sfižijo.

   Tudi osiranje, ki prihaja iz vaših
   ubogih tumpastih glav, češ da je komunist in kaj še, ne zaleže.

   Saj se osiralci poštenih ljudi človeku kar smilite v svojih lažeh in
   podtikanjih, ki nimajo ne repa ne glave, a boljših se v svoji nesposobnosti
   očitno ne morete spomniti, pokvarjenci!

  • viktorh

   …potem pa je spregledal, ugotovil svojo zmoto in začel živeti pošteno kot demokrat, zavedni Slovenec.

 • Ledo

  Tita obsojajo komunistične diktature…in člani te diktature so bili Janša, Gorenak, Zver…itd da ne naštevam v glavnem 3/4 SDS….torej je treba tudi njim soditi ker so bili člani te diktature….

  • Wild red duck

   Tito je bil koloivodja in je izdajal ukaze ne Janez ali Zver td.

   • Ledo

    Sama sta vstopila v komunistčno partijo nihče jih ni v to prisilil in postala člana Titove diktature….

  • Ruggedplant

   Člani takrat edine dovoljene stranke so bili takrat vsi, ki so želeli preko delovanja v politiki karkoli narediti. Tudi če si hotel sistem spremeniti, partijo reformirati, ni bilo druge poti kot skozi eno in edino stranko. V nasprotnem primeru si po kratkem postopku dobil enosmerno karto za Goli otok (od koder pač nisi mogel prav ničesar spremeniti), enosmerno karto v večna lovišča (od koder pač nisi mogel prav ničesar spremeniti), ali pa si kot politični disident še pravočasno popihal v tujino (od koder spet nisi mogel prav ničesar spremeniti).
   Tile, ki jih sam omenjaš so bili torej del partije ker so se zavedali, da jo le na ta način lahko reformirajo/uničijo, kar jim je tudi uspelo, ostali člani partije pa so v njej ponosno ostali do konca njenega formalnega obstoja in s preimenovanjem stranke le prestopili v novo državo v kateri so še naprej zastopali prav tista stališča, ki so jih Janša, Gorenak in Zver takrat hopteli reformirati.

   Ampak svet je tako preprostejši, če poenostavljamo, kajne? Pa še na mainstream medijih pokasiraš ovacije plusov za takšne vsegliharizme. Tule to ne bo šlo skozi, tovariš.

 • centurion
 • centurion

  Tovariš Tito je bil temelj zaupanja- https://www.youtube.com/watch?v=EaDlt04CEHQ

  • baldeagle

   Kumrovški šlosar je bil temelj hude morije nad lastnim narodom, je bil temelj manipulacije, prevar, podlosti in laži. Za to pa bi mu lahko podelili najvišje odlikovanje. Si ga je še kako zaslužil, zločinec preklemanski.

   • centurion

    Po % pobitih lastnih državljanov je zagotovo v vrhu piramide zločincev.

  • viktorh

   Bil je pravi biser.
   Zanimivo pa je, kako so mu njegovi pripadniki zvesto sledili in še sedaj sledijo njegovim načelom: nedelu, laži, lopovščini…

 • Ledo

  A je JJ na sodišču povedal, da je bil dolgoletni član Titove diktature…?

  • Han Solo

   Vsi smo bili. Morali smo biti. Cicibančki, Pionirčki, Mladinci itd.. Ti nisi bil? Ti si rekel – jaz pa ne bom pionirček, ker je to butasta komunistična titoistična zadeva?

   • Ledo

    Pionirčki smo bili ne pa člani Komunistične partije…nobeden te ni mogel prisiliti …torej je JJ sam vstopil v Komunistično partijo in s tem v Titovo diktaturo

    • Han Solo

     Isto ti je to. Za navadne ljudi je bilo enako biti ciciban, pionirček, komunist. Nihče od navadnih ljudi ni verjel ničemur, kar so titoisti nakladali. Temu se reče – oportunizem. Moral si biti oportunist, če si želel preživeti. Kritike je čakal zapor ali v najboljšem primeru emigracija.

    • centurion

     Tudi v društvo kurnikov te nihče ne prisili. Vstopil si sam, tov. Ledo.

    • viktorh

     A ti si tudi rutico nosil in titovko.
     Pa te je kdo vprašal, če sme, ko ti jo je zavezoval okoli vratu? Potem pa si v 8. razredu avtomatsko postal član titove mladine. Če si bil iz zanesljive družine, pa so te do leta 1959 sprejeli tudi v partijo, če tudi si bil mladoleten. Ko si postal polnoleten, so ti poslali inkasanta, da si poravnal članarino za SZDL, ko pa si prejel prvo plačo, si videl, da so ti odtrgali tudi članarino za sindikat.
     Če pa bi še kaj rad, pa le vprašaj.

  • baldeagle

   Je imel JJ v tistem času sploh kakšno funkcijo, ki bi mu omogočala kakršnokoli moč odločanja?
   Imaš prekratko pamet, da bi se bil sposoben kaj takega vprašati.

 • hribovc

  v sloveniji pa so titovi ideološki nasledniki med največjimi privilegiranci in na vrhu
  parazitske “prehrambene verige”

  • Svetozar Petrovic

   To govoriš o svojemu esesovcu glanzkoph ne toten čelo zafrustriran kolje slovenslki narod na dvoje navsaki pasji cinično vleče rdeče fosile iz omare govno fašistično aj umreod bolezni v3s njegov sprevrženi rod urša jakob in 9pankrti vsi njegovi jaz pa zbiram zamaške zabolne otroke govno fašističnojanševsko pamagaj otrokom če resmisliš nanjihcrkn alpa pomagahaj

 • baldeagle

  Josip Broz-kumrovški šlosar, je eden najhujših zločincev, kar jih je kadarkoli teptalo planet Zemljo. Je eden najhujših diktatorjev in morilcev na tem planetu.

  Takega zločinca lahko danes časti le umsko prizadet individuum. Takih pa je na žalost v Sloveniji še kar precejšnje število. Prednjačijo pa jasno, Ljubljančani.
  Čestitke Hrvatom, da so zmogli tako pogumno gesto, in obsodili tega zločinca in diktatorja. V Sloveniji ta čas žal, kaj takega še ni mogoče, ker je komunistična ideologija pregloboko zakoreninjena v velikem številu ljudi in še niso dovolj dozoreli, da bi bili sposobni miselnega preskoka, ki je za taka dejanja nujno potreben.

  • Svetozar Petrovic

   odakle si sele ako ne iz ljubljane

 • baldeagle

  Vsakdo, ki si je oblast prigrabil s krvavo revolucijo, na nedemokratičen način, mimo volilnih skrinjic in to vzdrževal dolga desetletja z represijo in hudim terorjem in kršenjem človekovih pravic in svoboščin nad lastnim ljudstvom, ter ni dovolil političnega pluralizma, je vreden najhujše obsodbe in prezira. Vse našteto je počel kumrovški šlosar in s tem povzročil strahotno nesrečo ogromnim številom nedolžnih ljudi. Tudi nekateri moji svojci so bili med njimi.

  • Sharkey

   Deček s Sotle.

   • Svetozar Petrovic

    recimo bobu bob

 • baldeagle

  Slovenija
  je bila do druge svetovne vojne popolnoma enakovredna našim severnim sosedom in
  precej boljša od zahodnih – prav po zaslugi krščanskih strank, ki so nas vodile
  pod Avstroogrsko in v stari Jugoslaviji.

  Po drugi svetovni vojni pa je Slovenija, pod vodstvom zločinca Broza iz Kumrovca, krenila proti Uralu in se znašla na Balkanu.
  Ljubljana je danes središče Balkana – v vsakem pogledu.

  • Sharkey

   Ljubljana je bolana.

  • dob

   O, jebenti…. jaz sem ves čas bil prepričan, da se je v Kumrovcu rodil Goran Bregović.

 • baldeagle

  Kumrovški šlosar je hotel razširiti mednarodni komunizem
  skupaj s svojim sodelavcem Stalinom, od katerega je bil za povojno ‘čiščenje’
  tudi pohvaljen pred partijci drugih držav. Karizmo je uporabljal, kot diktator
  in samo v tem smislu. Ekonomijo, ki temelji najprej na umetnem uničevanju
  lastnine in kmetijstva za izgradnjo težke industrije, potem se napaja preko
  tujih kreditov, ki jih je ex Yuga dobila
  več kot Nemčija, ki je bila vsa razrušena, na koncu pa konča z do 1000%
  inflacijo govori o hudem neuspehu nekega
  kumrovškega šlosarja. Izjemno spoštovan je bil v med. odnosih tudi romunski diktator
  Chaucescu, tudi Američani so ga radi
  obiskovali, ker je imel malo različno zunanjo politiko od SZ . Prepričan sem, da
  se takih ljudi ne ocenjuje po med. diplomaciji. Pa dušiti narodno zavest s tem, da vsiljuješ da je razredna višja od
  nje, tudi ni nobena zasluga, pač pa sramota.

 • Župevec Zoran

  Bravo. Pa sem že mislil, da po rehabilitaciji Rožmana, Stepinca in Mihajlovića sledi rehabilitacija Pavelića in Hitlerja. No, verjetno to še pride…

  • baldeagle

   Marsikaj še pride, kar vam, ideološkim dedičem ZKS ne bo všeč. V to bodi prepričan.
   Lažnivi komunistični propagandi bijejo zadnje minute. Laž bo zamenjala resnica. Ta pa je povsem drugačna od tiste, ki jo že 70 let prezentirajo lažnivi komunistični zločinci.

  • viktorh

   Dobro razmišljaš, bili so žrtve krvave revolucije.

 • Sharkey

  Iz levega v desno.Če na pa rit.

 • hibernacija

  A so to zaroto na kninski trdnjavi ob obletnici Oluje, skupaj z našo delegacijo stuhtal!?

  • Sharkey

   Šapi dabič kaj njive,ništa nije ni našao.

  • viktorh

   Vprašaj Zorana Milanovića, gotovo ti bo pojasnil.

 • Župevec Zoran

  Se mi je kar zdelo, da bom izbrisan v službi resnice. Pa lepo se imejte.

  • Sharkey

   Ko te Jebe.Adijo.

   • Župevec Zoran

    Nivo komunikacije kot ga lahko pričakuješ od nivoja portala.

    • Sharkey

     Ti si svež,ker nisi s terena.

    • baldeagle

     Očitno te resnica tako žge, da se se boš celo noč zvijal od notranjih bolečin.
     Zamisli se malo, kaj ti je storila partijska propaganda, ki ti je v celoti oprala možgane. To je zelo resna in kruta reč, da se človeku kar zasmiliš.

     • Sharkey

      Ja komunizem,ni blagi sadizem.

    • viktorh

     Izgleda, da si napačno pritisnil, nisi na Delo ali Dnevniku…

  • Sharkey

   Idi koze Fukat.Bodi, v službi znanosti.

   • Župevec Zoran

    Bravo. Se bolje počutiš, ko skušaš koga užalit?

    • viktorh

     In zakaj si dodal strešico na “Z” ?

  • dob

   Bomo.

  • viktorh

   No, vidiš, čutil si, da boš izbrisan. Torej si se zavedal, da si kršil pravila, žalil…
   To ja prav. Na straneh medijev, ki so ti najbolj pri srcu, pa me brišejo, če se čudim zakaj pri nas še ni demokracije, blokirajo, če vprašam kam to vodi. Ti lahko debatiraš, lahko kritiziraš oblast ali opozicijo, moraš pa biti korekten. Tu pa je problem, ker levičarji pač mislite, da je vam vse dovoljeno…
   Škoda, da si se odločil zapustiti portal, bi lahko rekla še kašno o tvojem idolu brozu.

 • Tomaž Majer

  Na koliko let ga je pa obsodilo, to paradržavno sodišče?

  • dob

   Na 6 mesecev, pogojno če spizdiš od tle.

   • Enter the Dragon

    Ta, še ni za kemen slišal.

   • Tomaž Majer

    Zelo demokratičen odgovor – v vašem stilu.

 • Tomaž Majer

  Hrvaško nacionalno etično razsodišče? Kakšno paradržavno sodišče pa je to?

  • viktorh

   Kako se delaš neumnega in nevednega. Hrvatje so končno zbrali moč in rekli bobu bob. Padel je mit o tvojem “heroju”. Zavedni demokrati smo 70 let govorili o komunističnem zločincu, zagovorniki zločinskega, komunističnega režima, pa ste ga zagovarjali in dvigovali v oblake zato, da ste tudi sami živeli na tuj račun. Če nisi dovolj jasno prebral, pa daj še enkrat:

   Etično sodišče je med drugim ugotovilo, da:

   je Tito skupaj z revolucionarno komunistično oblastjo (tako civilno kot vojaško) odgovoren za genocid nad hrvaškim in slovenskim narodom;

   je Tito odgovoren za zločinski načrt, ki je razglasil vse, ki se nisto strinjali s komunistično diktaturo in ideologijo, za kontrarevolucionarje in sovražnike naroda ter države;

   je Tito s pisnim ukazom vzpostavil OZNO in KNOJ, organizaciji, v okviru katerih je delovalo 120.000 vojakov, odgovornih za likvidacije vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva, ki se niso strinjali s komunistično ideologijo;

   je Tito skupaj s komunistično partijo odgovoren za množične poboje vojnih ujetnikov in civilnega prebivalstva po končani 2. svetovni vojni, in sicer brez kakršnegakoli sojenja.
   Sedaj pa ti bo lažje.

  • centurion

   Danes je spet dan priprtih vrat v tvoji ustanovi. Si ven smuknil?

   • xtc

    Ne pisarno je nekdopozabil zakleniti,pa to.

  • Ruggedplant

   Paradržavno sodišče, ki opravlja nalogo namesto uradnih državnih, ki se še 34 let po Titovi smrti boji obsoditi tega množičnega morilca in vse njegove sodelavce in izvrševalce. Kar je seveda logično, saj bi s tem morali v zapor poslati tudi vsaj tričetrt lastnih zaposlenih, ker niti Hrvaška niti Slovenija ob osamosvojitvi nista lustrirali komunističnega pravosodja. Še huje – bivši člani tedanjih sodnih senatov in obveščevalnih služb so danes nagrajeni z najvišjimi pozicijami v sodstvu, gospodarstvu in politiki. Sprevrženo do konca.

   • Tomaž Majer

    Paradržavna sodišča so protiustavna.

    • Ruggedplant

     Ne razumeš, ampak kdo bi ti zameril. če bi, ne bi bil levak.

     • Tomaž Majer

      Kaj pa je tu za razumeti? Paradržavna sodišča so protizakonita.

     • Ruggedplant

      Ker dejansko ne gre za pravnoformalno sodišče, ampak serijo dogodkov v katerih procesirajo primere, ki bi jih “pravna” morala, pa jih (vemozakaj) ne. Gre torej za etično sodišče ljudstva v imenu katerega naj bi v pravnih državah delovala “tazaresna” sodišča, ampak seveda tega ne morejo, ker so postavljena prav z nasprotnim namenom – da poskrbijo, da se o teh stvareh ne sodi dokler ne bodo pozabljene.

      Takšno sodišče lahko ljudi in njihovo prakso samo etično obtoži, seveda ne funkcioniramo tako kot je Juga, kjer je bila cela država eno paradržavno sodišče in se je vsak morilec odločal po svoji “vesti” koga bo ustrelil in komu glavo sekal s topim nožem.

     • Tomaž Majer

      Paradržavna sodišča so protizakonita.

     • Ruggedplant
     • Tomaž Majer

      Paradržavna sodišča so p-r-o-t-i-z-a-k-o-n-i-t-a.

 • Ježek Teka Teka

  Kdaj ga bojo Srbi skopal ven in zradiral Dedinje … dost je blo tega sranja partijskega, pa to …

  • viktorh

   Govori se, da bo ekshumacija pred veliko nočjo in takrat ga bodo poslali Hrvatom.

   • Ježek Teka Teka

    Vprašanje je kaj je v trugi in ali ga bojo Hrvati sploh sprejeli … na konc ga bojo pa zagrebli za nekim plotom kot mu pristoji, pa to …

    • centurion

     Prod iz Save….hehehe.

    • xtc

     Kaj pa bodo zagrebli?
     Trugo polno peska?

 • miko11

  Tito je eden izmed 10tih največjih množičnih morilcev na svetu vseh časov…

  • Orglice

   ti pa bedakov

   • centurion

    Zamenjal instrument godec, igraš pa enako slabo.

   • miko11

    ja ja rdećko orglica,resnica boli,ampak resnica je pa vsekakor prišla na plan,čeprav ste jo golazni komunske dolga desetletja s ustrahovanji in terorjem skrivali…

    • Svetozar Petrovic

     mi nismo nč krival vi stena plano prišli ko je stari šel prdci pogumni

   • viktorh

    Ne bo ti pomagalo. Nimaš posluha. Karkoli vzameš v roke, si razštelan.
    Kupi si sintisajzer s CD-jem, pa bo morda šlo. Malo vadi, pa se oglasi

   • xtc

    No za taka imena se ti ni potrebno vikati.Sajvemo kaj si.

   • dob

    Čestitam za sposobnost argumentiranja lastnih izjav!

   • Svetozar Petrovic

    potlej sem na pravem mestu kjer mrgoli bedakov živela kraljevina SHŠ srbov hrvatov in švabov ker vasne bo več ker ste ratal prostitutke kot janša mal se zamislite komu sledite janša je na tv rekel da ma vojsko krkovičevo privatno klavci kdo bo klal slovenski narod janša

  • Svetozar Petrovic

   pa tvoj pijani stricbeli ko ti mat nategnil paprepričal daobstajajo tardeči da bo lahk mirno kradel

   • miko11

    No južni ne se razburjat,pa fajn počasi piši,da bo nekak zgledal ta tvoj post,če ne pa malo google translate uporabi,da boš vsaj malo po slovenski napisal,glede kulture pa ti nič ne zamerim,pač turško balkanski geni,kaj boljšega ne moreš pričakovati…

    • Svetozar Petrovic

     miko dojče šprehenzi bite če temoti slovanski jezik govno prodano mi smo se pa mešal z turki avstrijci pa so vamdal konje zarazplod vsota lipicanec seveda to nevelja za prave slovencebrate majster general

 • Ježek Teka Teka

  Krvavi Broz ni vedu za genocid … tko kot Dolfe ni vedu kaj se dogaja z Židi, pa to …

 • xtc

  Levi v navalu čustev in pljuvanja

  • Svetozar Petrovic

   prosim lepo degradiral si lepe žvalce

 • xtc

  Tito je ena izmed največjih nadlog,ki je prizadela poštene Slovence in ima “častno” mesato med 20imi največjimi zločinci na svetu.Res malok komu uspe dati pobiti tako velik% naroda na število prebivalcev države.Mislim ,da je vtem celo prvak v zgodovini.

  • Ruggedplant

   Tako je. Na tisti absolutni lestvici pomorjenih pa ni le med 20, ampak drži častno pozicijo 10. mesta.

 • xtc

  Ja zelo žaljivo je za Srbe ,da sploh dopuščajo to pogansko svetišče na Dedinju.
  Tole izgleda nekako takole kot bi Nemci dopuščali množične obiske Hitlerjevega groba in bili še ponosni na to ter nacistične orgije tam.
  Mislim ,da je čas ,da zapojejo buldožerji in bagri ter mlini tam,ter ,da to izgine kamor sodi v nepovrat in izbris ter zgodovino.
  Samo popolni iztirjenci in umsko prizadeti lahko hodijo častiti take zločince in se jim klanjati in peti slavo-skratka gre za popono nepietetno in žaljivo ravnanje do žrtev njegovih krvavih zločinskih orgij,ki jim je sam odrekal osnovni postulat humanosti in civiliziranosti pravico do groba-tako pa so bili razmetani povsod in brez pravice do osnovnih vrednot civilizacije.

  • Svetozar Petrovic

   brate po oružju kaži mi koliko vas dolazi da pozovem nekoliko junačina a ito če biti tvrdi orasi za vas cenjene štalare

 • hibernacija

  Rožmanu in podobni odsotni so bli rehabilitirani, ker naj ne bi blo sodnega procesa. Moralna zmaga, medtem ko Tita lahko obsojajo!?

  • Svobodnjak

   Rožman ni pobijal ljudi, čeprav so rdeči apologeti laži tako trdili. Tito pa je pobijal ljudi, čeprav so rdeči apologeti trdili, da jih ni. Bo šlo?

   • Ruggedplant

    Ne le, da jih ni pobijal – s svojim vplivom je pri Italijanih izpogajal življenja večih Slovencev kot celotna OF. Med njimi celo velik del komunistov – prav tistih, ki so kmalu za tem razpisali tiralico na njegovo glavo. Toliko o tem.

  • xtc

   Seveda zločince se obsoja po krivem obsojene od komunističnega režima pa rehabilitira tako je v pravnih in demokratičnih državah,kajti mednarodno sta nacional sosializem(fašizem9 in komunize(socializem) razglašeni za totalitarne in zločinske sisteme.

 • hibernacija

  A za četnike, ga bodo pa predlagal za Nobelovo!?

 • hibernacija

  Sej hrvate je še nekak za zastopit, da so z fašisti sodeloval, jim je Dolfe vsaj državo obljubljal. Našim, pa ne države, ne jezika, nič, pa so kolaboriral pri načrtovanem izbrisu vsega slovenskega na teh prostorih!?

  • Sharkey

   Prosim lepo ,ne poneumljaj jih.Ker so kot ovce .

   • xtc

    Torej so te gospodarji ,danes že ostrigli,da sklepaš ,da je drugje tudi tako?

    • Enter the Dragon

     Ko te srečam,te v rit pofukam.Piss

     • xtc

      Pobožne želje ,ki pa se ti ob poizkusu lahko končajo z LKH.

     • viktorh

      ..se mi je zdelo, da ti uhaja…

    • viktorh

     …ne njega bodo arali…

  • xtc

   Mi smo že imeli državo AO in dokaj dobro nam je šlo tam,vsakič ,ko smo se spajdašili z Balkanom nam je šlo slabše pod levaki pa sploh,pomanjkanje,diktatura ,zločini,kraja ,pufi in bankrot.

  • Svobodnjak

   nihče ni kolaboriral, ti še vedno goniš rdečo laž. Če je kdo kolaboriral so bili to komunisti in partizani, ki so pod rdečo zvezdo pobijali lastne sonarodnjake. Tisti, za katere ti misliš, da so kolaboriral, so pa v resnici branili našo državo pred rdečimi OKUPATORJI. Da boš sedaj zastopil, saj drugače ne moreš logične izpeljave nardit, če se orientiraš po rdečih lažeh.

  • Peter Pavel

   Čudno. Kolikor vidimo iz zgodovine, je vojska, ki jo imenujete osvobodilna, v resnici okupirala Slovenijo in onemogočala svobodo in demokracijo na našem področju do leta 1991, ko smo se končno odcepili od te diktatorske oblasti.

 • Sharkey

  Tito, je jeo pito.Noga je šla v Klinični,duh pa je v glavah ljudi.

  • xtc

   Ja dilema je tisto,kar bi moralo biti v trugi.

   • Sharkey

    Ni dileme,ni truge.Ker zemlja ,se ne bo premaknila ,niti za milimeter.Ravnina.

    • xtc

     Kje ?

     • Enter the Dragon

      Kdo?Zakaj?V tem trenutku.

  • viktorh

   ..samo ne pri šupkotih…

   • Jože 44,tacn.

    Nain.

    • viktorh

     ..če se že hočeš šopiriti, potem napiši etimološko, ne pa fonetično, saj nisi v srbiji, pejor

 • Peter Pavel

  Tudi Milan Kučan mora biti obsojen zaradi svojega položaja in delovanja v KPJ.

  • Tomaž Majer

   In seveda Janez Janša.

   • Peter Pavel

    Kar napiši, katere vodilne položaje in funkcije je zasedal JJ v KPJ ali KPS. Saj bo šlo, kajne ?

   • macon

    Po mojem tudi jaz in vsi, ki smo takrat gor rasli, ker smo bili vsi v Titovih pionirčkih in mladini.

    • Tomaž Majer

     Nismo pa vsi bili v zvezi komunistov in hodili po poteh AVNOJ-a v Jajce.

     • MEFISTO

      Bednik, tudi članstvo v partiji zanikaš!

   • Svetozar Petrovic

    čopavem zagorcu svaka mu čast i alal vera so moralidelati plastično operacijo iz riti so mu morali odstraniti janusa anusajanšo mu jegloboko v rit lezel janša jezen nastarega ker gani priznal za sina pankrta živel drug stari smrt fašistom

 • xtc

  Ob levih komentarjih me vedno prime krohot in smeh,kajti prav naivno smešni so ,da že mejijo na neumnost,ko hočejo prikazati,da tisto kar je svetovna zgodovina že zapisala v uradne anale ni res in da je resnica drugačna.No sedaj pa k njihovemu “ljubljenemu vodji Titeku”Tito ni bil nikakršen politik svetovnega kova,bil je blefer intrigant,živeč na puf in zločinec ter podpornik mednarodnega terorizma,ki mu je politično preživetje omogočil le splet zgodovinskih okoliščin,ki mu je šel na roko.

  Kot gospodarstvenik je bil zanič -Juga je kar 3x bankrotirala .
  Tudi kot mednarodni politik je bil le statist-Neuvrščeni so bili nepomembna druščina,ki je razpadla bolj ali manj po njegovi smrti ,pa še to bolj zaradi bankrota Juge.
  Kot nednarodni politik pa je dobival zaušnice povsod njegove velike sanje o Jugo imperiju,ki bi obsegal dele Italije s Trstom,Koroško,del Štajerske z Grazom,del Madžarskega Prekmurja in del romunije in večji del Grčije ter Albanijo so mu majprej sesuli Anglo američani nato pa še Stalin in ga zmanjšali na njegovo mero,kar je moral seveda ponižno prikimati,če je želel ostati na oblast.Bil pa je zdrahar,ki je netil vojne po Bližnjem vzhodu in Afriki in podpornik mednarodnega terorizma.V resnici je mit o Velikem Titu velika laž kot je velika laž tudi veliki mit u uspešni SFRJ,ki naj bi jo zrušili tujci.Zrušila pa se je zaradi prezapufanosti 8in .ker ni bilo več tujega denarja.

 • Sharkey

  Valter.Mi vsi smo Tito.

  • Sharkey

   Zastojn.Bezplatno.

   • xtc

    Tudi triper pa sifilis dobiš bezplatno samo malce j…. je nato.

    • Enter the Dragon

     Ostavi Nato.

     • xtc

      Mi smo ZA NATO.
      Zato “ostav na levo krug i marš naprijed” u vuko j…..

     • Enter the Dragon

      Bombe loviš,sa korpicom.Piss

     • viktorh

      Dudek, a si se izgubil pa si prišel prek Sutle…

     • Enter the Dragon

      Še vreme te jebe.Poiss.

    • viktorh

     ..inkubacijske doba je včasih daljša. Vsaka šiba svojo rit najde…

   • viktorh

    Jože 44,tacn.
    …, malo se umiri

   • viktorh

    Človek bi pričakoval, da bo 44 letni policajček s tacna malo bolj razgledan

  • xtc

   He,he,he zopet preveč partizanskih pravljic za lahko noč in gledanja partizanskih westernov-pol pa “intiligenca” vun porine-he,he,he.

  • Enter the Dragon

   Cela Država je Tito.Zato spoštljivo.

   • xtc

    He,he,he jep cela država je Tito ,gnila in propadla.He,he,he.Zadel si bistvo problema in to zelo dobro povedal.

   • viktorh

    Tudi to je blizu. Cela država še sedaj zaudarja zaradi tita.

    • Enter the Dragon

     S tem, se bomo hvalili.

     • xtc

      Na odpadu zgoovine?

     • viktorh

      post humno…

  • viktorh

   Res je, veliko je še rdečih valterjev, ki se skrivajo, kradejo izkoriščajo narod, ga žalijo…Čas je, da se jih odstrani.

   • Enter the Dragon

    Ne gre na hitro.

    • viktorh

     Potrpljenje je…, po 35 letih so broza onečastili lastni sodržavljani, ljudje, ki so živeli z njim, valterji pa bodo še dočakali…

   • Tomaž Majer

    In kdo jih bo odstranil? Ti?

 • xtc

  Obožujem levake ,ko govorijo “umazano” he,he,he.

  • Svetozar Petrovic

   tla toaleta posoda in nacist

 • Enter the Dragon

  Ta FOrum,bi laHKO UNIČIL V SEKUNDI.pA GA NOČREM,KER JE RADIKALEN.

  • xtc

   Preveč alkota še od Hollowena?

   • Enter the Dragon

    Prst, še imam v riti.

    • xtc

     Vidim.
     Kultura pisanja nakazujee na to.

     • Jože 44,tacn.

      Kultura te živi.Samo ,nič nazaj ne daješ.

    • xtc

     Sicer pa takole;sem po pisanju sklepal ,da bo nekaj takega-ne pozabi ga nato oblizniti.

   • viktorh

    ….ne, premalo izobrazbe in manir…

 • xtc

  Eh ja,ubogi revčki ,nekateri levi,1001 nick vsebina pa veno prazna ali porazna.

 • Feargal

  Se Komunistov bojite ,kot vragov.Ker veste ,da so zlobni in vas lahko vsaki trenutek uspavajo.

  • xtc

   Ja idim ,da so veliki heroji en mi je nekaj obljubljal spodaj ,kaj mi bo storil,pa ni toliko hetoj da bi zapisano pustil.
   Komunisti so heroji ,ko jih je kup žrtev pa goloroka,drugače pa so navadni strahopetci in”pussys”,kot tisti ,ki je umaknil svoj “herojski” zapis.

   • Pri Savici

    Moderator,je Peder.

    • Pri Savici

     On bi Nemške take ustavil.Dobi osakarja,če šifro pozna.

    • Pri Savici

     Peter mislim.

    • viktorh

     ..zaradi tega pa smo ušli od Dnevnika in Dela..

     • Svetozar Petrovic

      bežal boste v rove golazen

   • Tomaž Majer

    A ti bi se rad pretepal?

    • xtc

     Preberi si kaj je pisalo v originalu-posta.
     Tudi to je možno,če me nekdo nadleguje in to spolno.

     • Svetozar Petrovic

      Ja tvoj duhovnik

    • viktorh

     ..lepo te prosim, le kdo od poštenih Slovencev bi si mazal roke z govnom?

    • Svetozar Petrovic

     kje si pa upata beli si upajo šele ko so številno močnejši golazen janševska

   • Svetozar Petrovic

    šaman ti podarja bolezen in bedo govno usrano

  • Pri Savici

   Psi zlobni.

   • viktorh

    ..slabo si se opisal. Slabši od psov so hijene, še slabši komunisti-revolucionarji.
    Pes je človekov prijatelj.

  • viktorh

   Te golazni se nihče več ne boji.
   Cel svet je z njimi obračunal, pri nas pa se je začelo z brozom, nadaljevalo pa se bo z ostalimi.

   • Svetozar Petrovic

    miši si upajo ko ni muce šta je miševi jel ste se usrali

 • Tomaž Majer

  Brez Tita danes ne bi bilo Slovenije. Zgodovinsko dejstvo. Poglejte si kdo vse se je udeležil njegovega pogreba. Da ne govorim o tem, da ima vsak otrok kateregakoli slovenskega politika, ki je zadnjih 25 let sedel v našem parlamentu bistveno več, kot pa imajo Titovi otroci od Tita. Zato ima pa na drugi strani večina Slovencev hiše zgrajene iz Titovih časov in 30 miliardni dolg od “samostojne” Slovenije na plečah zaradi novopečenih lopovov ala Bavčar, Zidar, Časar, Kordež, Tovšakova …. kradejo LOPOVI, PA NAJ BODO LEVI ALI DESNI.

  • xtc

   Ja točno bili bi vsaj na avstrijskem ali celo švicarskem standardu ne pa 4x zbankrotirana predhodnica balkana zaradi Titeka in njegovih vajencev na levi.

   • Tomaž Majer

    In kdo bi nam ustvaril ta standard? Nacisti in domobranci? Ne sanjaj o Švici če pojma nimaš o njej.

    • viktorh

     Standard nam je prav gotovo uničila KPJ pod vodstvom zločinca broza, ki je skrbela le za lastne ljudi – revolucionarje.
     Sicer bi živeli v demokraciji.

    • Peter Pavel

     Pokaži nam uspešno SFRJ. Ups, ni je, ste jo uničili s svojo nesposobnostjo.

    • xtc

     He,he več kot ti.

     • Tomaž Majer

      To bo, ja …

  • viktorh

   Slovenija ne bi bila nikoli tako osramočena kot je zaradi broza.

 • Pri Savici

  Jutri,še boste na Jovanko skočili.Da bo komplet.

 • xtc

  Občudujem pa moderatorja in njegovo toleranco ,do eskapad posameznikov,ki so sramota od komentatorjev in kulture ,da jih tolerira.

  • Pri Savici

   Marš na Drino.

   • Pri Savici

    Zmotil sem se .Ti si naš.Z oljem, ji bomo.

    • Peter Pavel

     Polpismen usmerjeno izobražen levičar. Vreden usmiljenja.

   • xtc

    A od tam si prilezel semkaj?
    Ja,kultura nekako paše v tisti okoliš.

 • Pri Savici

  Nema više ljubavi.Svaki dan kazna, kot zakon.

 • MEFISTO

  Pravzaprav pa tovariš Tito niti ni tako grozen zločinec.

  Med največjimi zločinci na svetu v prejšnjem stoletju se je s 1.172.000 žrtvami, za katere je dogovoren, uvrstil šele na deseto mesto.

 • xtc

  Torej ,če sem prav razumel obsodbo,je torej ,d……(ročno delo) levakov na Titovo sliko prepovedano-se jim bo posušila roka,ob teh nagnusnih dejanjih.

 • MEFISTO

  Pravzaprav pa tovariš Tito niti ni tako grozen zločinec.

  Med največjimi zločinci na svetu v prejšnjem stoletju se je z 1.172.000 žrtvami, za katere je dogovoren, uvrstil šele na deseto mesto.Pravzaprav pa tovariš Tito niti ni tako grozen zločinec.

  Med največjimi zločinci na svetu v prejšnjem stoletju se je z 1.172.000 žrtvami, za katere je dogovoren, uvrstil šele na deseto mesto.

  • Veritas

   Primerjaj to s celotno populacijo, ki jo je imel pod nadzorom, pa spleza na vrh lestvice… V vsakem primeru v “peklu” dela družbo Mussoliniju, Francu, Hitlerju, Stalinu, Mao Zedongu, Pol Potu…

 • črnaovca

  Dežmanu je lepo v državni službi in ima čas za vse neumnosti, Hrvatom bi tudi lahko sodili za početje v Jasenovcu, ki je sramota

  • MEFISTO

   Kaj pa Slovencem za morije na Teharjah, Hudi jami, kočevskem rogu, kraških fojbah, tankovskih jarkih in drugod?

 • MEFISTO

  Tovariš Tito je frajer.

  Čeprav spada med deset (10) največjih zločincev prejšnega stoletja na svetu, ga mnogi še vedno častijo kot boga in kot odrešenika.

  Svoje častilce je tovariš Tito končno razočaral ob koncu svojega krvavega življenja s tem, da ne vedo niti tega, kdaj je umrl in kje je pokopan, če sploh je kje pokopan.

  Z navideznim pogrebom pa je CK ZKJ naredil zapozneli pustni karneval.

 • Svetozar Petrovic

  fašisti janševikiste dobil še vsojo tv kjer boste lahko svoje sprevržene ideje javno razglaševali kar pelite vodonata mlin vaši potomci bodo pa vekali kot vi za bogežrtve iz barabe rova nč niso nardil sam komunistnisi smel bit pa je blovse v redu smrt fjanšistom svobodanarodu

 • Svetozar Petrovic

  a smo v sloveniji al v fašistični ameriki slovensko hočem govoriti in pisati kvizlingi prodane duše mogu da mi puše živelavelika slovenija

 • Poštenje velja

  PISUNSKI DIKTATOR IN MORILEC

 • Veritas

  To je eden od temeljnih vzrokov zaostanka balkana tako miselno in posledično gospodarsko. Problem je, ker so balkanske duše izvrstno gojišče za totalitaristično miselnost. Fašizem in komunizem sta zgolj pojavni obliki istega sranja.

  Ko bomo v koš zmetali vse neumnosti fašizma skupaj z neumnostmi komunizma bo vse skupaj precej drugače. Tako pa se vrtimo v začaranem krogu.

 • tramal

  Bravo hrvaška.Kdaj bomo v sloveniji obsodili partizansko komunistične morilce in zločince.Upam da ni več daleč dan.

  • tomaz_oberkrainer

   ko se bo kralju matjažu brada 9x ovila okoli trona sam to bo kar neki cajta trajal ker nam še vedno vladajo komunisti

  • Marija

   Mislim,da nikoli imajo preveč podmkadka. So povsod v vseh porah sistema. Delujejo zvito prefinnjeno,da vedno prevarajo ljudstvo.Ko so na oblasti je pa prepozno.

 • Remember

  Tito vrni se nazaj in očisti Slovenijo in še Hrvaško.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!