Nemška centralna banka predvideva 30 največjih tveganj za svetovne trge – med njimi tudi kolaps kriptovalut in nepremičninskega trga

Foto: iStock

Nemška centralna banka Deutsche Bank opozarja, da se morajo investitorji pripraviti na tveganje kolapsa trga kriptovalut, delnic ali nepremičninskega trga. 

Nemška centralna banka opozarja, naj se centralne banke držav pripravijo in sprejmejo ustrezne ukrepe, saj imajo politike, ki jih izvajajo vlade, znaten vpliv na ekonomsko dogajanje. Še posebej, ker lahko sesutje trga kriptovalut za seboj potegne tudi nepremičninsko krizo.

Vodja nemške centralne banke za mednarodne zadeve je zato pripravil seznam 30 največjih tveganj za trge v letu 2018. Na njem so sesutje kriptovalute bitcoin, severnokorejska kriza, Brexit, rast nepremičninskega balona v Kanadi, Avstraliji, na Švedskem, Norveškem in Kitajskem.

C. Š.

 

 

 • Anton

  če želiš razumeti politiko kriptovalute, je potrebno si podrobneje pogledati delovanje algoritma, vse ostalo je zgolj špekulacija

  sarkazem press

 • xtc

  Dejstvo je ,da se nova kriza bliža hitreje kot večina misli-ta bo Slovenijo dotolkla.

  • McBobo

   Nova svetovna kriza je takorekoč tukaj. Kdo bi si mislil, da lahko ena namišljena valuta destabilizira svetovno gospodarstvo. Ampak zakaj pa obstajajo ovce? Da se jih striže seveda. Tako sistem deluje. Ne moremo vsi samo dobivati. In ko bo šel bitcoin, gredo za njemu čisto vse namišljene valute. In spet bo jok in stok, kako je država kriva, da tega ni prej ustavila. Reveži bodo tisti, ki so vse svoje prihranke zdaj na koncu igre notri dali, pa po možnosti še kredite najeli.

 • Janka Kranjka

  Nobenega “crash-a” ne bo. Vsaj še lep čas ne. Sicer pa obstaja cca 1500 ostalih kriptovalut…

  • hle

   Skoraj vse pa bazirajo samo na špekulaciji in zaupanju realne vrednosti ni za skoraj nobeno in če poči bit coin balon napravi domino efekt tudi pri drugih

   • Janka Kranjka

    Je “pokal” bitcoin decembra, pa so ravno takrat alternativne kripte največji donos pridelale.

 • Bozz

  Nemška komunistična/socialistična centralna banka:

  http://laissez-fairerepublic.com/tenplanks.html

  5. Centralization of credit in the hands of the state, by means of a national bank with state capital and an exclusive monopoly.

  The Federal Reserve System, created by the Federal Reserve Act of Congress in 1913, is indeed such a “national bank” and it politically manipulates interest rates and holds a monopoly on legal counterfeiting in the United States. This is exactly
  what Marx had in mind and completely fulfills this plank, another major socialist objective. Yet, most Americans naively believe the U.S. of A. is far from a Marxist or socialist nation.

  Komunistične/socialistične centralne banke povzročajo ekonomske kolapse po svetu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!