Poglejte, kako medijska levičarska propaganda prek spleta dnevno širi laži o predsedniku Trumpu

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Vse odkar je bil Donald Trump izvoljen za novega ameriškega predsednika, se poražena stran ne more in ne želi sprijazniti s porazom, levičarski mediji pa so se dokončno spremenili v rumena politična trobila, ki skušajo na vse pretege očrniti nekdanjega republikanskega kandidata. ZDA pretresa prava epidemija lažnih novic, saj se demokratom naklonjeni mediji vsake Trumpove izjave in poteze lotevajo s histerijo. Medijske platforme so raznovrstne, največ lažnih novic pa inšpekcije dnevno zaznajo na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Konservativni časnik The Federalist izpostavlja nekaj najbolj bizarnih lažnih novic, ki jih je od Trumpove novembrske zmage v javnost spravila levičarska medijska propaganda.

Domnevni množični samomori transseksualcev

Ko je Donald Trump 8. novembra lani dosegel elektorsko zmago, je levičarska propaganda začela razširjati novice o množičnih samomorih transseksualnih najstnikov, ki naj bi bili nad zmago republikanca tako ogorčeni, da so se odločili končati lastno življenje. Takšne novice sicer nikoli niso temeljile na resničnih podatkih, do danes jih še nihče ni mogel potrditi. Vseeno pa se je lažna novica razširila na spletu; Guardianov novinar Zach Staffford je to prvi tvitnil prek svojega profila in sprožil plaz odzivov.

Kar 13 tisoč oseb je njegovo novico “retvitalo”, preden jo je Stafford izbrisal. Kasneje je objavil sporočilo z razlago, zakaj je prvotni tvit izbrisal, kar pa je delilo samo sedem ljudi. Popravek nikogar ni zanima, novica je že zdavnaj prešla na Facebook in druge spletne strani. Novinarji levičarskih medijev niso poročali o “lažni novici”, temveč so jo nalašč imenovali kot “nepotrjeno”.

Teorija zarote o hekerskih napadih v treh zveznih državah

Gabriel Sherman iz medija New York Magazine je objavil senzacionalno novico, da skupina uglednih računalniških znanstvenikov in volilnih opazovalcev zahteva ponovno štetje v treh ameriških zveznih državah. Govora je bilo o volilnih rezultatih v Wisconsinu, Michiganu in Pensilvaniji, kjer naj bil na izid vplivali hekerji. Dokaz? Po pisanju New York Magazina naj bil v Wisconsinu demokratka Hillary Clinton prejela 7 odstotkov manj glasov v tistih občinah, kjer so se zanašali na elektronske volilne aparate in ne na navadne papirne glasovnice.

Novica se je s svetlobno hitrostjo razširila v “tvitosfero” in Facebook, kjer jo je delilo kar 145 tisoč uporabnikov. Novico so objavila tudi številna ugledna novinarska imena in mediji, med drugim celo agencija Reuters, pa tudi CNN in New York Times. Šele naslednji dan je na spletni strani FiveThirtyEight Nate Silver pisal o demografskih razlogih za razliko v glasovih in zahteval dokaze za vse hekerske obtožbe. Hkrati je dokazal, da je New York Magazine namerno zavajal javnost, saj je napačno razlagal trditev enega izmed računalniških strokovnjakov.

Farsa o 27 centih

Novinarka Lorraine Woellert iz Politica je objavila šokantno novico, da je Trumpov izbranec za sekretarja za finance, Steven Mnuchin, vodil banko, ki je prisilno izterjala 90-letno žensko zaradi dolga v višini pičlih 27 centov. Woellertova je v svojem prispevku zapisala, da je ostareli Ossie Lofton banka poslala položnico v višini 423,30 dolarja, a je ženska nakazala samo 423 dolarjev. Banka ji je poslala dodatno položnico v višini 30 centov, a jim je ženska nakazala samo 3 cente.

Glede na novinarkine navedbe je Mnuchinova banka naročila izterjavo in jo deložirala, a se je kasneje izkazalo, da v resnici Loftonovo nihče nikoli ni izselil iz hiše, tožila pa jo je druga banka zaradi precej višjega zneska. Politico je bil primoran na svoji spletni strani objaviti popravek, toda škoda je bila narejena. Lažnivo zgodbo, ki so jo povzeli številni drugi, med njimi tudi Huffington Post, je samo na Facebooku delilo 25 tisoč uporabnikov.

Nancy Sinatra in njena pritožba glede inavguracijskega plesa

Na dan Trumpove inavguracije (slovesno umestitvijo) v Belo hišo je CNN poročal, da pevka Nancy Sinatra ni bila zadovoljna, ker je predsedniški par za svoj inavguracijski ples izbral njeno pesem My Way, ki je v resnici samo prirejena različica originala, ki ga je zapel njen oče Frank. Nancy Sinatra tega nikoli ni izjavila, CNN pa se je nato na svoji spletni strani opravičil za “napako”.

Prav tako na dan inavguracije je Zeke Miller iz časnika Time poročal o spornem dejanju nove Trumpove diplomacije, ki naj bi iz Bele hiše odstranila kip borca za črnske pravice Martina Luthra Kinga. Novica je eksplodirala na socialnih omrežjih, dokler ni Miller objavil uradnega popravka, da novica ni resnična. Miller sploh nikogar ni vprašal, če so kip dejansko umaknili, saj ga je iskal in ga ni videl, nato pa objavil svojo novico.

Betsy DeVos in grizliji

Med zaslišanjem kandidatke za sektretarko za izobrazbo so Betsy DeVos spraševali  o njenem mnenju, če bi moralo biti orožje na razpolago v šolskih kampusih. DeVosova je med drugim odgovorila, da bi morala biti odločitev o tem prepuščena posameznim zveznim državam in pri tem omenila šole v Wyomingu (najredkeje poseljeni ameriški zvezni državi, ki se nahaja na velikem območju nacionalnega parka Yellowstone), kjer pred divjimi živalmi študente ščiti visoka ograja, ter pri tem dejala: “Lahko si predstavljam, da imajo tam v šoli puško za morebitno zaščito pred grizliji.”

Šlo je za povsem nepomembno stvar, DeVosova je namreč skušala opozoriti na problematiko, kjer ima vsaka šola svoje potrebe in bi bilo nesmiselno določati enotna pravila za vse ameriške šole. Ameriška levičarska propaganda pa se je odzvala temu primerno in že naslednji dan so DeVosovo in Trumpa na naslovnicah medijev pričakali škandalozni naslovi, kot so: CNN: “Betsy DeVos pravi, da bi v šolah potrebovali orožje, da se študente zaščiti pred grizliji”. BuzzFeed: “Trumpova izbranka navaja grizlije kot razlog, da je v šolah potrebno imeti orožje.” Vox: “Betsy DeVos trdi, da v šolah ne bi smeli prepovedati orožja … Zaradi medvedov grizlijev!”

Afera o Trumpovem “fotošopu” rok

Novinarka Observerja Dana Schwartz je objavila tvit o domnevnem fotošopu Trumpovih rok, saj naj bi si ameriški predsednik za uradno fotografijo v Beli hiši zaželel večje roke. Njen tvit je delilo 25 tisoč uporabnikov, teorijo zarote pa so kasneje zavrgli. Schwartzova je bila primorana objaviti uradni popravek, njen tvit z opravičilom pa je retvitalo zgolj enajst ljudi.

L. S.

 

 • Olga

  Pisuni, ki se štejejo za novinarje, kršijo novinarsko etiko in človekove pravice! Primerno bi bilo, da bi jih udarili tam, kjer najbolj boli! Po žepu! In to konkretno! V ZDA to znajo!

  • tasilo

   Matr, kok klicajev …

  • samsara

   Trumpu ne bo teba 2x rečt.

 • baubau

  To isto metodo-“cilj posvečuje vsa sredstva” uporabljajo v Sloveniji proti Janezu Janši.

 • Lisjak

  Velike množice ljudi bodo lažje padle na veliko laž,kot na majhno.(Aforizem)

 • Rožle

  Pojdite samo na porta 24.kur pogledat in vam bo vse jasno ….

 • Unikatna

  Prav hudobni in lažnivi so postali! Kakšno škodo lahko napravijo, to že vemo! Tega te je lahko strah!

 • Milan Novak

  Ko bo Trump uvedel travel ban tudi za Saudijce in Katarce, kateri so največji sponzorji vahabijskih teroristov bo postal malo bolj verodostojen.

  • Aron

   To se seveda ne bo zgodilo.

 • Viktorh

  Več kot očitno je, da se zgledujejo po slovenskih medijih, v lasti postkomunistične levice.

 • Primoz Papez

  Pa kaj vam ni jasno v enem tednu je največ laži napisala nova24….

  • rrrrr

   Samo eno povej, pa te priznam za Frančiška

   • rubec

    Da je Jože po 24 urah govoril tri tuje jezike. Jaz sem nucal en cel teden. Boš rekel da je Joža pametnejši?

   • Primoz Papez

    Čuš narkoman in vsaka druga nepreverjena novica iz vaši kvazi portalov…

    • Ruggedplant

     Katerega dela naslova “Je poslanec Andrej Čuš odvisnik od prepovedanih drog?” ne razumeš, da tako misliš?

     • Steiermark

      pri papežu je problem, ker ne razume niti naslova, kajšele vsebine! To je pač del okvar v DNK levakov, ki jih nosijo s sabo že celo življenje in bodo tudi grob šli z njimi….

   • Franc Šink

    Če jaz svojega psa vprašam zakaj lajež? Še nikoli nisem dobil odgovora.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  najbolj grozljivo pa je da jim ljudje verjamejo, americani so lahko izjemno zabiti ljudje ki zivijo od holivuda in mainstream novic. Nekateri verjamejo da so od trumpa sinovi krivi za izumrtje triceratopsov, brez heca!

  • sodnikisozločinci

   To pa vsi vemo, da ni res, Za izginotje triceratopsov je kriv Janša, to bi vrhovno tožilstvo v Sloveniji z lahkoto dokazalo.

  • Steiermark

   podobni so levozabitim indoktrinirancem, ki jih imamo največ v Sloveniji!

 • piko8

  VSloveniji pa imamo RTV komunistične prostitke(tude), ki jih prisilno plačujemo vsi, ki malikujejo komunistične klavce s kučanom na čelu!!!!

 • Franjo Trojner

  Občilo ali medij je vsako komunikacijsko sredstvo, na primer knjiga, časopis, letak, plakat, v sodobni komunikaciji pa tudi radio, televizija, medmrežje … Za občila, ki so dostopna široki javnosti, govorimo, da so množična občila. In vsa ta občila v sodobnen času služijo za širjenje propagande tistim, ki jih na ta ali oni način lastniško obvladujejo. Morda so leta 1645 v prvem časopisu na švedskem bralcem sporočali res samo resnične aktualne dogodke, novice, z prvim zapisanim osebnim mnenjem in prvim zapisanim izmišljenim dogodkom se je pa na široko odorla pot propagandi, ki pa od vekomaj služi oblikovanju javnega mnenja. Tako sam tako svetovne in tudi naše dominatne medije jemljem z veliko rezervo saj so pravi mijstri propagande , oblikivanja javnega mnenja.

 • janez zorman

  Tudi ameriški levaki so z vsemi žavbami namazani. Ker pa je Trump finančno, praktično neodvisen kandidat, ki se ni pustil izsiljevati in prodajati niti prepotentnim liberalcem, si lahko levaki svoje opazke zataknejo za 4 leta za klobuk. Če bo spravil na noge še, nekoč stebre avtomobilske in težke industrije, npr. Detroit in podobna zapuščena mesta, kjer se po ulicah pase samo “drhal”, bo dobil še naslednje volitve. Pomembno je tudi to, da ne bo “kuhal” v Arabiji ali na Balkanu, kot je to počela zafrustrirana Clyntonka.

 • samsara

  Je Janša povedal, kako se takim pisunom reče.

 • samsara

  Levičar je levičar, daj ga kamor hočeš.
  F 571 ali pa tole, isti Q.!

 • Lokomotivführer

  Pred nekaj dnevi je v kontaktni oddaji voditeljica na Hanzi TV dejala, da sta slavna violinista bila pokončna in sta si upala zavrniti in ne nastopiti za Trumpa, vendar sta par minut za tem sama povedala, da nista uspela zaradi prenatrpanega urnika uskladiti terminov…a je ni bilo nič sram, saj ji je pa ja ratalo….

 • garfi

  levuharski družbenopolitični delavci
  vzgojeni v laži in širijo laži naprej

 • kokobily

  …Vse odkar je bil M.C. izvoljen za novega SLO predsednika vlade, se poražena stran ne more in ne želi sprijazniti s porazom, NElevičarski mediji pa so se dokončno spremenili v rumena politična trobila, ki skušajo na vse pretege očrniti nekdanjega levosučnega kandidata…
  ******************
  BI TOLE BILA NOVICA ???
  ***********
  Pa kaj ? Demokracija na delu.. Rahlo umazano, je pa pač politika takšna…
  A je treba Američane učiti delovanja njihove različice demokracije ???
  Saj so Obamo ribali do zadnje sekunde mandata (tale ta novi ga pa riba še zdaj, ko je Obama že v “penzionu”).
  In kaj nam zdaj sporočate??? Da Američani imajo demokracijo ? Da jo živijo na svoj način?
  Dajte, malo več resnosti v prispevke, da vas tudi bolj resno začnemo jemati (a ni to namen ?)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!