Pogovori o Siriji se iz Švice danes selijo v London

Foto: STA

Včerajšnji pogovori v Švici glede krize v Siriji niso prinesli posebnega preboja. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da na večurnem srečanju, ki so se ga udeležile ZDA, Rusija in ostali pomembni regionalni akterji, niso dorekli konkretnega soglasja za prekinitev ognja v Siriji. 

Danes naj bi se v Londonu John Kerry, ameriški zunanji minister, sestal  z nekaterimi evropskimi zunanjimi ministri. Gostitelj današnjega srečanja bo britanski zunanji minister Boris Johnson. Med udeleženci v Londonu pričakujejo tudi zunanjega ministra Francije Jean-Marca Ayraulta in predstavnika iz Nemčije in Italije.

Osrednji pogovori bodo namenjeni ustavitvi nasilja v Siriji, v državi, v kateri se že več kot pet soočajo z državljansko vojno, in humanitarni pomoči. Danes naj Kerry in Johnson glede današnjih pogovorov podala tudi izjavo za javnost.

Foto: STA

Foto: STA

Včeraj so se zavzeli za čim hitrejši konec vojne v Siriji
Na včerajšnjem srečanju v švicarskem mestu Lozana, so se poleg zunanjega ministra ZDA in Rusije Kerryja in Lavrova, sestali tudi zunanji ministri iz Savdske Arabije, Turčije, Iraka, Katarja, Jordanije, Egipta in Irana. Po besedah Lavrova so se zavzeli za čim hitrejši konec vojne v Siriji.

Foto: STA

Foto: STA

Tako Kerry kot Lavrov sta zatrdila, da so si na srečanju izmenjali številne ideje, ki bi dejansko lahko pripomogle k končanju krize v Siriji.

N. Ž., STA