Prva dama Melania prvič sama odpotovala na uradno pot in se srečala s princem Harryjem

Foto: epa

Prva dama ZDA Melania Trump je v soboto obiskala Kanado, kar je bila njena prva uradna pot v tujino brez soproga Donalda Trumpa. Melania se je v Torontu udeležila odprtja športnih iger ranjenih vojakov Invictus ter se srečala s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem in britanskim princem Harryjem. Da prva dama odlično opravlja svojo vlogo, so ji priznali tudi predsednik Trump in številni spletni komentatorji.

Princ Harry, ki je v preteklosti služboval kot pilot helikopterja v britanski vojski in je bil dvakrat na misiji v Afganistanu, je igre ranjenih vojakov in vojnih veteranov ustanovil leta 2014. Igre so namenjene spodbujanju rehabilitacije in spoštovanja za poškodovane vojake.

Iger se udeležuje 550 vojakov športnikov iz 17 držav, ki tekmujejo v 12 športnih disciplinah, med katerimi so plavanje, kolesarstvo, košarka na vozičkih in ragbi na vozičkih.

Trump pohvalil njeno odlično predstavljanje vloge prve dame
To je bila prva samostojna uradna pot v Sloveniji rojene prve dame ZDA v tujino. Doslej je namreč na treh poteh spremljala svojega moža. Na 20-minutnem srečanju je Melania princa Harryja med drugim povabila na obisk v Belo hišo. Da je predsednik Trump zelo ponosen na svojo soprogo in prvo damo pa je objavil kar Twitterju. “Ona je resnično velika predstavnica naše države,” je zapisal.

Foto: epa

Britanski princ je sicer, kot še izpostavljajo tuji mediji, na sobotnem odprtju iger prvič javno nastopil skupaj s svojim dekletom, ameriško igralko Meghan Markle.

C. Š., STA

  • Melanija ponosni smo nate !

    • Darling D

      Ni dobro, da si jemljes pravico v imenu vseh Slovencev. Ce tako mislis, potem ti svetujem, da v bodoce uporabis ednino.

  • Anonimni_Profesor

    Všeč mi je že sama misel na to, da se je brhka slovenska lepotica poročila s pravim ameriškim desničarjem. Mogoče še malo več poguma Trumpu ne bi škodilo, da bi enako kot Netanjahu priznal Kurdom pravico do države zdaj ko imajo plebiscit pred seboj. Samo kako sranje bi šele bilo pod Obamo in Clintonovo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!