V BiH preprečili teroristični napad

Foto: iStock

Na severu Bosne in Hercegovine, v srbski entiteti Republiki srbski, so tamkajšnji policisti preprečili teroristični napad. V naselju kakih 30 kilometrov severno od Zvornika, kjer so islamisti aprila napadli policijsko postajo, je tokrat policija v tamkajšnjem hotelu zasegla večjo količino eksploziva in vnetljivih tekočin.

Policija je preiskala hotel Dallas v kraju Janja pri Bijelinji, in sicer na podlagi obveščevalnih informacij, da na območju pripravljajo morebiten terorističen napad s ciljem ogrožanja varnosti državljanov in premoženja v večjem obsegu ter vzpodbujanja verske, nacionalne in rasne nestrpnosti.

Policisti našli večjo količino vnetljivih količin
Po podatkih policije so v hotelu, v katerem med policijsko preiskavo sicer ni bilo ljudi, našli večjo količino vnetljivih tekočin ter eksplozivnih in pirotehničnih materialov, ki so bili medsebojno povezani s ciljem, da bi objekt, ki je fizično povezan z večjim številom stanovanjskih objektov, uničili.

Kot so dodali, so preprečili napad, nadaljujejo pa s preiskavo o njegovih okoliščinah. O morebitnih aretacijah niso poročali.

V aprilskem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je lokalni islamist ubil policista, dva pa ranil in nato tudi sam podlegel ranam.

N. K., STA

  • superB

    Ne vem, če je pametno, da islamisti igrajo s Srbi, ker so tudi Srbi ravno dovolj nori, da jih še enkrat pobijejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!