V Bosni pravi razrast nakupov zemljišč pregnanih Hrvatov in Srbov za bogate Arabce

Foto: iStock

Po tistem, ko so bogati Arabci pokupili vse vrednejše parcele v Sarajevu in okolici, se zdaj dogaja nakupovalna mrzlica še v Bosanski Posavini, na opuščenih zemljiščih Hrvatov in Srbov. Večernji list je prek svojih virov izvedel, da denar prihaja iz Savdske Arabije do nevladnih organizacij in različnih fondov, posle pa sklepajo lokalni predstavniki.

Iz Bosne in Hercegovine prihajajo informacije, da se na področju Bosanske Posavine, pokrajine ob severovzhodnem delu Bosne, ki meji na Hrvaško, dogaja enak scenarij kot v Sarajevu in okolici, ko so bogati Arabci na veliko kupovali nepremičnine.

Kot so pojasnili na občini Derventa, se dogaja prava evforija nakupa zemljišč hrvaških izseljencev, ki so zapustili svoje domove v času vojne. Prek različnih fondov so Bošnjaki pokupili za okoli 200 tisoč kvadratnih metrov površin, pritisk in zahteve za prodajo pa se dogajajo tudi pri obstoječih družinah, kjer še vedno živi kakšen od članov.

Muslimani kupujejo draga zemljišča, da bi kmetovali?
Po pojasnilu ljudi, ki poznajo stanje, se je prodaja trenutno nekoliko umirila, srbske oblasti pa so zelo zaskrbljene in iščejo načine, kako ustaviti nadaljnjo prodajo zemljišč. Ljudje se bojijo, da bi bila nekoč slika podobna tisti v občini Odžak, kjer podjetje iz Združenih arabskih emiratov obvladuje hotele in počivališča, v kraju Trtnjak, ki je bilo pred vojno naseljeno s Srbi, pa so že kupili 30 hektarjev zemljišč.

Foto: STA

Po dogajanju v občini Odžak so se povezali hrvaški in srbski predstavniki občine Šamac in nekako zaustavili proces množičnih nakupov zemljišč, hiš in ostalih nepremičnin. S sumljivim arabskim denarjem so novi lastniki podrli številne stavbe, čeprav govorijo, da se bodo zaradi plodne zemlje začeli ukvarjati z intenzivnim kmetijstvom, pa jim številni tega ne verjamejo, saj je povsem nelogično, da bi nekdo rušil drage stavbe samo zato, da bi tam kmetoval. Večina spornih nakupov se je dogajala, ko je bil župan občine Hajrudin Hadžidedić.

C. Š.

 • PikaPolonica

  To je bil verjetno tudi povojni cilj…iztrebit srbe in hrvate…zdaj se kar sami izseljujejo, da jim bodo prostor naredili.

  • karlina

   In kako je pri nas, glede izselitev, ker naši ljudje namerno ne dobijo sluzb in zakaj samo SLOVENCEM rubijo hiše in stanovanja za nekaj sto evrov, samo vprašam

 • totex39

  Vse to je cilj, da na tak način arabski muslimani osvajajo Evropo.

  • karlina

   TOČNO

 • totex39

  Aha Merklovi je tudi zaradi tega nova prioteta Bosna pri njenih balkanskih podvigih, kjer se namreč že naseljuje Arabci.

 • FeriSS.H

  Muslimanska Bosna, Muslimansko Kosovo, Muslimanska Albanija … pod čigavim patronatom so že te enklave Islama v Evropi … mogoče Washingtona?, tudi Bruselgrada?

  V ex-YU je Srbski hegemonizem res šel na jetra, a vsaj kar se tiče Islama so od vseh imeli največ izkušenj, zato me danes sploh več ne čudi zakaj je Mladič počel tisto v Srebrenici. Čas bi znal pokazati da bomo mi in eventualno prebujena Evropa še preklemansko obžalovali zakaj ni Srebrenico doživela cela Bosna skupaj s Kosovom in Albanijo. Tudi Breivik bi znal dočakati rehabilitacijo, in celo naš dobri stari Dolfe, če se bo Islamizacija Evrope nadaljevala do momenta ko bi naj počilo.

  Islamizacijo Evro-civilizacije konceptualno DEFINITIVNO krmilijo Sionistični in Marxistični AshkeNAZIsti, poslušno-fanatično pa vodijo postopek Evropski in Ameriški Levičarji ob asistenci intelektualno osiromašene Millennia generacije in povsem norih AntiFa-Anarho-Levičarjev

  Evropo po najbolj preprosti pasji logiki čaka čiščenje kakšno svet še ni doživel. Upam samo da Evropejci niso postali kot zajec ujet v soju avtomobilskih reflektorjev, ki zmrzne kot hipnotiziran na sred ceste preden ga avto zbije in nato konča kot pojedina v loncu “lovca”.

  Tu ni alternative, Evropa lovec ali zajec … torej GENERALNA čistka, ali pa Evrope ne bo več.

  • valentin

   Ravno zato je bila vojna v BiH najbolj krvava in nihče ni hotel posredovati zaradi muslimanov, potem pa je prišel iz RC ( računalniškega centa ) izračun, drugačna kalkulacija in ZDA so posredovale, sledi islamizacija EU.

 • Hun

  sj prou SrBi in Hrvati so v intelegentno multikulturno Sarajevo hotl ufurat primitivn nacionalizm …zbudil so pa radikaln islamizem, bebci nacionalusticni

 • Minovak

  Tudi pri nas se govori, da bi zazidljiv okoliš džamije za Bežigradom, kjer naj bi nameraval ljubljansko-srbski mafijec zgraditi 555 stanovanj ob Parmovi, kupil bogat šejk in vemo zakaj. Mafijcu je čisto vseeno kdo mu da podkupnino, če pa Ljubljana postane islamski center za teroriste, pa je njemu čisto vseeno, kot mu je za meščane – razen pred volitvami, ko je ovešen z bolanim nasmehom. Obnavlja se samo Center, vse ostalo ostaja tako kot pred leti – razkopano in luknjasto…samo poglejte izjemno prometno Parmovo, Slovenčevo, Jakšičevo, skratka cel Bežigrad…in kje je še ostalo. VAŽNO JE SAMO, DA MAFIJA DELUJE…Ljubljanske, poslušne ovce pa – NIČ!!!

  • totex39

   Normalno, da je cilj vsega tega tudi Slovenija, vendar upam, da je še čas, da se vsemu temu upremo, ampak časa je res malo. Zato volivci dobro razmislite kdo nas lahko res reši muslimanskega suženjstva, levičarska banda sigurno ne.

  • karlina

   TOČNO, itak je šerif ze ob polaganju kamna za dzamijo jasno in glasno povedal, da bodo zgradili stanovanja za tiste, ki bodo dzamijo rabili, sicer pa v Ljubljani ni samo ta dzamija, pač pa še ena, ki nima minorita, je pa zgrajena za isti namen, skratka-grozljivo, da smo SLOVENCI to dopustili, kajti v vseh EU drzavah, kjer ze imajo dzamije, so bili teroristični napadi, kdor misli, da se pri nas ne bo, ali ne more to zgoditi, je velik butelj !!!!! Itak pa v našem glavnem mestu ze skoraj ne najdeš več pravih Slovencev, ker so se izselili, naše glavno mesto so ukradli, pravzaprav celo drzavo.

 • Morala

  Kaj pa bo Merklovi ostalo na Balkanu z Maršalovim planom, če bodo Arabci vse pokupili? Vedno bližje prihajajo!!

 • slosin

  Arabci kupujejo zemljišča za kmetovanje…ha,ha,ha…

  • milanček

   seveeda, da bodo redili pujske, sezona pečenih odojkov je tu! Preklete banda muslimanska, sterat u 3pm!

  • karlina

   Itak, kdor verjame v pravljice

 • samotoje

  Logično. Bosna je vstopna točka.

  • karlina

   ITAK

  • premislek

   res je, žal

 • črnaovca

  Naj kupujejo, nas bi bolj moralo skrbeti kdo kupuje pri nas. Pri nas na tiho vendar na veliko kupuijejo Šiptarji, mislite da so kaj boljši od Arbcev, ki bi samo radi pobegnili iz puščave in vročine, verjemite da so veliko slabši.

  • karlina

   Najslabša in najbolj nevarna stvar v Sloveniji je bila gradnja dzamije, samo to si zapomnite.

   • Adolf Hitler

    za to imam samo en odgovor za to kurcevo jamijo zdaj me vidiš zdai me ne viidiš punkt!

  • tramal

   Obojni so muslimani in tako bodo zasedli prvo bosno nato pa srbijo.Hrvati in slovenci pa jih bomo nagnali nazaj tako kot smo jih pod avsrtoogrsko.Ubogi srbini bodo pač spet postali turki.

   • karlina

    Bilo bi lepo, če bi bilo mogoče, ampak se močno , močno bojim, da ne bo , kajti Srbi so postali zelo, zelo močni in veliko jih je, na zalost v Sloveniji.

    • Adolf Hitler

     slovendci pripadaio ze od samega zacetka übermenschen dost bolj pametni zviti in napredni popušl so ga 90 in popušl ga bodo tud naslednič!
     srbe na vrbe!

   • Adolf Hitler

    nagnal jih bomo v donavo da bo ta kazarski židovsko za večno potonil ko kup kamelega dreka!

 • Olga

  Nagnat vse kamelarje tja, od koder so prišli!

 • Ana Job

  Zdaj bodo lahko ti bogati Arabci, kar s helikopterjem prileteli k nam igrat golf na blejsko igrišče princese Jelisavljete. Za domačine bo letna članarina 3000 evrov predraga. Pristajalna steza za helikopter je ravno v delu.

 • janez.pokoncni

  Nekaj lokacij migranskih centrov znotraj EU https://pbs.twimg.com/media/DBy1APHU0AELG4n.jpg:large

 • karlina

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/grims-pod-to-oblastjo-smo-postali-svica-za-financiranje-islamistov-in-pranja-denarja-zanje.html To si preberite in tudi ,kako si varnostno groznjo v Sloveniji razlagajo muslimani, grozljivo. Slovenija je soseda Balkana in tisti, ki še vedno misli, da smo varna drzava je-ali neumen, ali se piše Cerar.

  • samotoje

   Nevzet Porič (črke ć načelno ne uporabljam) samo potrjuje teze o poteku islamizacije Evrope:
   1. Muslimani se naselijo in so tiho kot miške. Medtem njihovo število narašča.
   2. Začnejo postavljati zahteve, a jih še ni dovolj, zato se pritožujejo, kako so zatirani in nimajo nobenih pravic (to je zdajšnja faza).
   3. Ko jih je dovolj za prevlado v soseski, mestu, zahtevajo šeriat, prevzamejo oblast, od tu dalje pa vemo, kako gre.
   Vprašanje je, ali jih bomo zaustavili v “Poričevi” fazi ali bomo tiho do konca. Zakaj ne bi ustregli Poriču in uresničili njegove skrbi in strahove?

 • Moji Signali

  Najbolj zalostna pa je tale nasa desnica,ki se vedno preganja komuniste,kozjejebci nas pa preplavljajo.Vodijo nas sami mehkuzci.Nikoli vec levo,desnica pa ni desnica,tako da nam se cez 20 ali 30 let obeta genocid nad avtohtonim prebivalstvom .Nekoc je bila nanizanka Zeleli ste poglejte,ker enostavno jih bo prevec

 • premislek

  krščanski slovanski narodi bežijo pred islamom.

 • Adolf Hitler

  pa kva nezapali kdo te proklete rjuharje in jih šutira v tist kamelofukerski gobez da letijo v pičko mohamtskio!

 • Volkhv

  Zapomnite si 1 stvar. CELOTNI BALKAN, vključno s Slovenijo bo za 30 let Arabski!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!