[VIDEO] V lažnem bombnem preplahu v Torinu v stampedu poškodovanih 1500 ljudi

Foto: EPA. Piazza di San Carlo.

Sobotna noč bi se lahko za navijače italijanskega nogometnega prvoligaša Juventus sprevrgla v še večjo nočno moro, kot se je sicer, ko je njihova ljubljena ekipa v Cardiffu z veliko razliko izgubila finale Lige prvakov proti Real Madridu s kar 4 : 1. Več tisoč navijačev Stare dame je veliki finale namreč gledalo na trgu San Carlo, ko je pri zadetku Cristiana Ronalda za vodstvo Madridčanov s 3 : 1 mlajši fant prižgal petardo in pričel vzklikati: “Bomba, bomba, eksplodirala bo!” V množici sta zavladala strah ter panika in nastal je pravi stampedo, v katerem je bilo poškodovanih več kot 1500 navijačev, od tega osem huje, v kritičnem stanju pa naj bi bil 7-letni otok. Kot poroča športni časopis Gazzetta dello Sport, je bilo povsod polno krvi. Oglasil se je tudi predsednik Juventusa Andrea Agnelli, ki obžaluje tragedijo.

Gazetta delo Sport poroča, da so razočarani Juventusovi navijači neposredno po stampedu razbijali bližnje lokale, tiste ljudi, ki so v stampedu poteptali, pa so nekateri “tifozi” celo pokradli. Policija je potrebovala kar nekaj časa, da je obvladala nastalo situacijo.

Predsednika Juventusa Andreo Agnellija situacija močno spominja na finale pokala državnih prvakov iz leta 1985, ko sta tekmo za naslov evropskega prvaka na Stadionu Heysel v Bruslju igrala Juve in Liverpool. Takrat je bilo v stampedu angleških navijačev do smrti poteptanih 39 italijanskih ljubiteljev nogometa, a se je tekma nato vseeno odigrala. Torinčani so takrat zmagali z 1 : 0.

“Ljudje so kričali in se prerivali, vladala je panika, prišlo je do divjega stampeda,” je v soboto zvečer za Gazetto dello Sport dejala ena od prič dogodka. Odjeknili sta tudi dve manjši eksploziji, a naj bi šlo zgolj za pirotehnična sredstva, zaključuje Gazzetta.

L. S.

 • samsara

  Tako je to v Evropi, vedno bolj in bolj ‘obogateni in oplemeniteni’ z vsem kar nam prinašajo tujerodni invazivni osebki, sovražno nastrojeni do avtohtonega prebivalstva, ki z njimi nikoli prej ni imelo nobenega opravka. Ampak oni jih oz. nas vseeno sovražijo in prinašajo kaos, strah, primitivizem, nasiljem nezaupanje… iz katerega se rodi takšno in podobno dogajanje.
  Medtem pa na vrhove oblasti v evropskih državah prihajajo osebki brez otrok (Merkel, Macron, T. May, zadnji, irski premier, je npr. še homoseksualec. Morda sem koga spregledal. Kaos in najrazličnejše vedenjske deviacije na velika vrata. Čreda pa bleje in voli lastne eksekutorje, hlapce globalnih psihopatskih gospodarjev iz ozadja.

  • moon

   Ja, je bila vceraj na nasem lokalnem radiu oddaja o vrtickarstvu… in je ga. govorila o tujerodnih invazivnih vrstah… plevela .. kako je nevaren in blablabla…. potem pa se ene trije invazivni tujerodni gredo malo stihanja po ulicah.. in vse je tiho bilo.. Zaprli bodo par isalmofobov in populistov.. ljudje bojo volili Khane in LGBT zahojence…

 • radames

  To je šport, ki zahteva največ žrtev.

 • primsek

  To se je zgodilo ravno zaradi tretjerazrednih medijskih psov na Goranakovih piškotkih : tako dolgo ščuvajo proti musličem in tako napihujejo terorizem, da je potem gneča ob vsaki petardi, tokrat skoraj smrtonosna gneča. Tretjerazredni Orbanovci z Nove, kar tako naprej, pa bodo teroristi dosegli svoj namen z vašo podporo : prestrašili nas bodo in nam vzeli naš stil življenja

  • moon

   Bravo… ti si zasluzis nobelovo nagrado!

   • primsek

    Pred vsako pasjo bombico je bila medijska pasja bombica. Orbanovci na Novi so pri pirotehniki in prirejanju člankov skrajnih švedskih nacijev prvi. Ne v službi resnice, pri potvarjanju. Tako da, ja nobelova ali pulitzerjeva takoj ko bo Noriško priznano kot zgodovinska knjiga, ne pa plod bebavega zgodovinskega uma psihota na pilulah

  • Orbit_NG

   o ne, bodo kr lepo levajzli tisti, ki so jih sem spustil. nič desnaki.

   • primsek

    Angela Merkel levica? Po isti logiki kot CNN in Cerarjeva vlada? Slaboumni obramboslovci s FSPN so začeli z levo označevati vse, kar na Orbanovi liniji, pri tem prednjači možak na tabletah, ki se mu prikazujejo smetnjaki s kruhom in leteči sloni in spominja na obrezan šiptarski ud, da bi ja videli, da so mu med zdravljenji odstranili že ves zdravi del možganov

    • Igor Kavalar

     CNN = levičarski medij, Fox = desničarski medij, Cerar = levi liberalci, CDU = krščanska demokratska unija, v političnem spektru se deklarira kot desnica, nekaj podobnega kot NSi.

     Noben desničar ne bo zagovarjal-kritiziral XY oseb ala Merklovo(gnilo jajce), zaradi njenega političnega predznaka, ampak zaradi dejanj. Vsak, ki spusti miljon ilegalcev v državo, prekrši zakone, mednarodne pogodbe in povzroči destabilizacijo več držav, ter ogroža varnost ljudi, si zasluži najmanj strelski vod. Upam, da boste tudi levičarji kritični do deklariranih levičarjev, ki držijo štango politični eliti in so podaljšek terorizma v Evropi.

    • Orbit_NG

     Merklica je bila levajzarka iz bivše vzhodne Nemčije, si pozabil. Ona je volk v ovčji koži. Helmut Kohl jo je sprejel v stranko tam pred 27 leti 1990. Orban je bolj desni.

  • pajot

   Butl.

 • Človek, ki je to naredil si zasluži, da se ga priveže na sramotilni steber in vsak z njim naredi kar začuti takrat…

 • Anonimni_Profesor

  Nekatere arabske drzave so danes prekinile diplomatske odnose s Katarjem zaradi podpiranja terorizma. Tudi mi bi jih morali nagnati da bi bezali kot stakori!

  • janez.pokoncni

   Pri nas pa se ljubljanska džamija gradi ravno s katarskim denarjem. Res smo svetovni prvaki. Teroristom peremo denar, dovolimo jim postavljati džamije z najbolj spornim denarjem …
   Jebemti no, a smo mi še sploh država ali smo mešanica med teroristično in mafijsko organizacijo?!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!