Za protesti proti Trumpovi prepovedi priseljevanja muslimanov na ameriških letališčih stojijo teroristi

Foto: epa

Center za ameriško-islamske odnose, CAIR, sodeluje pri izjemno podlih dejanjih: v ZDA spodbuja vrste protestov in hujska ljudi k tožbam, ki so povezane z nedavnimi odredbami predsednika Trumpa v zvezi s priseljevanjem.

Odredbe Donalda Trumpa so zasnovane tako, da bodo Amerika in njeni državljani varnejši pred terorizmom. Zato tudi ukrep, ki pravi stop vsem migrantom iz Irana, Iraka, Somalije, Sirije, Libije in Sudana. Vstop v ZDA je naštetim prepovedan vsaj 30 dni, nekaterim celo dlje.

CAIR je bila razglašena za teroristično organizacijo s strani Združenih arabskih emiratov. V ZDA zagovarja državljanske pravice muslimanov, skozi izobraževanje in udejstvovanje na različnih seminarjih pa spodbuja socialni in politični aktivizem med muslimani v Ameriki. Ta teroristična organizacija je tudi obtožena, da s Hamasom ohranja tesne vezi, Hamas pa naj bi celo financiral CAIR. 

Svet za ameriško-islamske odnose pa svoje mreže vse bolj prepleta tudi z ameriško institucionalno levo infrastrukturo, tako je bil vpleten tudi kot eden izmed partnerjev v ozadju ‘Ženskega marša’ oziroma pohoda v Washingtonu, ki je pritegnil več sto tisoč ekstremistov vključno s feminističnimi skupinami, kot je organizacija Načrtovano starševstvo.

V soboto pa so protesti izbruhnili na letališčih po vsej državi, vključno z mednarodnem letališčem v New Yorku John F. Kennedy. Breitbart poroča, da je tamkajšnja policija v zvezi s tem pridržala dva Iračana.

Daniel Altschuler je na svojem Twitter profilu zapisal, da je na terminalu 4 na letališču JFK več kot tisoč protestnikov, ki vzklikajo in s transparenti zatrjujejo, da so migranti in muslimani zaželeni.

Organizacija CAIR dejavno spodbuja proteste preko socialnih medijev. Še več, delujejo kot zagovorniki protestnikov.

 

Seveda CAIR deluje tudi na Twitterju, kjer je zapisal, da se odvijajo protesti na mednarodnem letališču John F. Kennedy, odkar je Trump zadržal migrante zunaj meja ZDA.

 

CAIR tudi zatrjuje, da ne glede na to, kaj pravi predsednik Trump ali kaj naredi s svojo izvršilno močjo, migranti na Metroju Detroitu pravijo, da bodo tukaj živeli.

ABC News poročajo, da je bila v zvezi s številnimi protesti pridržana vsaj ena oseba na mednarodnem letališču O’Hare v Chicagu – šlo naj bi za žensko iz Savdske Arabije, ki bo, pričakovano, vrnjena nazaj. Gre za žensko prvotno iz Sirije, Sahar Alghnimi, ki je v ZDA prispela s turistično vizo, da bi videla svojo mater, ki je bila operirana zaradi raka.

Medtem pa CAIR načrtuje še vsaj en protestni shod v Bostonu:

CAIR-jev izvršni direktor John Robbins pravi, da Trump igra na vižo “verskega fanatizma in nestrpnosti” ter da bo na koncu odvrnil ženske, moške in otroke, ki bežijo pred nasiljem in preganjanjem.

Trump hoče vzpostaviti red, migranti – pričakovano – nasprotujejo
Time magazine pa razkriva, da za protesti, ki so se na začetku tedna zgodili v Washingtonu, stoji CAIR: “Demonstracije je organiziral Center za ameriško-islamske odnose kot takojšnji odziv na Trumpove odredbe, ki omejujejo priseljevanje migrantom iz muslimanskih držav in ki si prizadevajo za omejitev nikjer zabeleženega oziroma dokumentiranega priseljevanja v ZDA. Te demonstracije so tudi odgovor na Trumpovo zeleno luč gradnje zidu vzdolž južne meje.”

Napovedujejo tožbe
CAIR pa je na svoji spletni strani že napovedal novinarsko konferenco na svojem sedežu v Washingtonu, na kateri bodo napovedali vložitev zvezne tožbe v imenu več kot 20 posameznikov zaradi spodbijanja odredbe o prepovedi muslimanskega priseljevanja. Novinarsko konferenco bo ta organizacija predvajala tudi v živo preko svoje Facebook strani.

Marjanca Scheicher

 

 • bojan

  tole na ulicah v ameriki imajo same muslimane in teroriste .. a jim bo kapnalo da je treba ta satanov gnus izgnat iz države

  držim ti pesti Trump …

 • Nata

  Pravzaprav sem brez besed. Človeška neumnost je brezmejna !!

 • Aron

  Normalen človek se lahko samo za glavo prime ob vseh Drumpfovih umotvorih v prvem tednu precednikovanja. Nobenemu ni uspelo mobilizirati množic proti sebi, kot je to storil on, kar je pravo darilo progresivcem.

  • Caetano

   Koga imenuješ za ”naprednjaka” kulturne marksiste in filoislamiste??

   • Aron

    Vem, da Caetana ni med njimi. Bo vredi?

    • Caetano

     V takšno združbo, ki zaudarja po kulturnem marksizmu/filoislamizmu me res nikar ne mešaj.

 • Franc Šink

  Tudi v Sloveniji je marsikatera organizacija, ki bi jo lahko razglasili za teroristično.

  • Caetano

   Tako je Franci. Kar imenujmo to organizacijo glasno UDBA!

 • Caetano

  CAIR je povezan tako s Hamasom, kot z muslimansko bratovščino, ki ima za cilj islamizacijo ZDA, na način spodjedanja od znotraj, s ”stealth jihadom” oz. prikritim jihadom. Že nekaj časa nazaj so našli tudi dokumente s temi načrti.

 • pajot

  samo ena beseda je primerna za to nesnago: počistiti.

 • Olga

  Bravo Trump! Zmešane babe, ki si želijo islama, izseliti med teroriste, pa naj uživajo!

  • Franc Bizjak

   Bravo Olga!

  • dob

   Feministke preko migrantov izživljajo svoje sovraštvo do okolja, s katerim upravljajo pretežno moški. Zato pa prihajajo v absurden, čudne situacije, ko so pripavljene braniti največje zatiralce žensk in ženstvebosti na planetu! Vendar jim za to ni prav nič mar, pred očmi imajo samo maščevanje do tistih, ki jih sovražijo.
   Njim do sedaj Islam ni nič storil, one imajo zamere doma. In migranti in migrantska želja po drastični uporabi šerijatskih pravil, jim prav priodejo. Dokler se ta ne obrnejo proti njim.
   Tako kratkovidna in samomorilna je maščevalnost! S sabo bo peljala vse, ki ji bodo nasedli. Obenem bodo mislile, da delajo prav in da jih je sama dobrota in humanost.

 • Opazovalec

  Tale trumpetek pa ušpiči neviđene. S svojo odredbo je recimo prepovedal vstop v ZDA poslancu konservativne stranke v Združenem kraljestvu in to dan po obisku njegove šefice v Washingtonu. Tale MP je potencialni terorist da te kap.
  Obenem pa vira vseh Al-Kaidovcev in napadalcev na WTC 2011, to je Saudove Arabije, ni v nizu terorističnih držav. Logika vredna slovenskega zeta.

  • dež

   Izjeme pri takšnih odredbah vedno obstajajo.

 • tarantela

  Me prav zanima, kakšni bodo komentarji na Trumpova dejanja ob koncu leta.

 • macon

  To početje je blago rečeno štorasto: ljudje imajo pač vize in zelene karte. Državljanom določenih držav pač nehaš izdajati dovoljenja za prihod v ZDA, ne pa tistim že z dokumenti zapirati mejo, ker jim pač jemlješ za nazaj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!