Grozljiv prizor! Ogenj zajel dve gospodarski poslopji

Datum:

Včerajšnji večer je bil nesrečen za dve gospodarski poslopji, ki sta kopneli pod ognjenimi zublji. Tako v Planini pri Sevnici kot v naselju Glogovica v občini Ivančna Gorica je zagorelo okoli 20. ure. Pri prvem je zagorelo v poslopju, kjer hranijo seno, pri drugem pa je ogenj uničil ostrešje, nekaj orodja, krmo in dva traktorja.

Prizor požara v občini Ivančna Gorica je bil videti grozljivo. Na prizorišču je bilo ogromno predanih in vztrajnih gasilcev, ki so se trudili ogenj čim prej zajeziti.

Bralka nam je sporočila, da je požar v Ivančni Gorici opazila, medtem ko se je peljala po avtocesti, ob pogledu na dogajanje pa se je kar zgrozila.

Požar naj bi povzročil samovžig sena
V Planini pri Sevnici pa se je požar razširil po celem poslopju, vzrok požara pa naj bi bil samovžig sena. Živino jim je uspelo rešiti. Policisti in kriminalisti bodo ogled kraja požara opravili danes, so sporočili iz PU Celje.

V naselju Glogovica preiskava še poteka
Vzrok požara in škoda, ki je nastala ob požaru v naselju Glogovica v Ivančni Gorici, še nista znana. Požar so omejili in pomagali pogasiti gasilci iz Stične, Ivančne Gorice in Šentvida pri Stični, so sporočili iz centra za obveščanje.

Sicer ognjene nesreče na gospodarskih poslopjih niso takšna redkost. Letos je med drugim že zagorelo v Lenartu, Dolenjem Kamenju, Spodnjih Ivanjcih in Podlehniku. Škoda je bila ocenjena različno, a nikjer je ni bilo malo.

B.P.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tako so palestinski skrajneži napadli nemškega ambasadorja

Nemški ambasador Oliver Owcza je pred dvema dnevoma obiskal...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Za turistično križarjenje sta Gabrova in Golob lahko hvaležna Tretjemu rajhu!

Golob in Gabrova slovita po tem, da si privoščita...

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...