Slovenija dobila prvo zlato medaljo v Riu 2016!!!

Datum:

Judoistka Tina Trstenjak je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah v Riu in s tem zagotovila prve stopničke za slovensko državo.

Trstenjakova se je v finalu pomerila s francozinjo Clarisse Agbegnenou, ki jo je premagala po iponu, pred tem pa je v polfinalu premagala brazilko Mariane Silva.

Slovenske judoistke so z olimpijad prinesle že štiri medalje. Dve je osvojila Urška Žolnir leta 2004 v Atenah in 2012 v Londonu ter eno Lucija Polavder leta 2008 v Pekingu.

 

Ostali športi:
Rokometaši so v drugem krogu skupine B premagali ekipo Brazilije z 31:28 (16:13). Z drugo zmago so se zelo približali uvrstitvi v četrtfinale.

Dišalo je še po enem slovenskem odličju. Slovenski kanuist Benjamin Savšek je bil na olimpijskih brzicah Deodoro na dobri poti, a so po dveh dotikih vratc sanje o kolajni splavale po vodi. Pristal je na šestem mestu, poroča STA.

Jadralec Vasilij Žbogar je odlično začel olimpijske boje v Riu. V uvodnih dveh plovih je zasedel tretje in prvo mesto ter je skupno na vrhu. Anja Klinar je na 200 metrov delfin v polfinalu zasedla 15. mesto.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Le kaj bi lahko šlo narobe v Svobodi?

V četrtek se bo uradno začel čas volilnih kampanj...

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vlado vodil že tretji zaporedni...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...