Olimpijske igre za lepši danes, jutri in pojutrišnjem

Datum:

Olimpijske igre so v polnem teku. Poglejmo, kako so se odrezali Slovenci in kateri slovenski nastopi nas čakajo v prihodnjih dneh. 

Slovenski atlet Luka Janežič se je v kvalifikacijski skupini teka na 400 metrov z drugim časom neposredno uvrstil v polfinale. Pravi, da je pripravljen odlično in bo v polfinalu nastopil zelo sproščeno.

Žan Rudolf je odprl slovenske atletske nastope v Riu in tekmovanje na 800 metrov s svojim najboljšim dosežkom v sezoni končal na 21. mestu.  Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku, v petek pa se nista izkazali.

Primorki Tina Mrak in Veronika Macarol sta  v petem plovu zasedli 19. mesto, kar je doslej njuna najslabša uvrstitev na olimpijski regati na morju pred Rio de Janeirom.

V soboto ob 14.30 se bodo naši rokometaši pomerili z Nemčijo.

Robert Renner Foto: STA
Robert Renner
Foto: STA

Tudi v nedeljo bo pestro olimpijsko dogajanje
V nedeljo ob 1.00 zjutraj po našem času bo Robert Renner skakal s palico, Maja Mihaline bo tekla na 100 metrov, Luka Janežič pa na 400 metrov . Prav tako v  nedeljo ob 14.30 bo Daneja Grandovec nastopila v maratonu, gimnastičarka Tea Belak pa bo svoje sposobnosti pokazala ob 19. uri. Tina Mrak in Veronika Macarol ter Vasilij Žbogar bodo jadra razpeli spet v nedeljo ob 18.00 uri.

Ponedeljek malo na suhem in malo na vodi
V ponedeljek bo ob 14. uri Špela Perše plavala na 10 kilometrov. Robert Rener bo skakal s palico v noči na torek ob 1.35.  Slovenija se bo s Poljsko pomerila v rokometu ob 14.30, jadralki Macarol in Mrak spet ob 18.00 uri, Špela Ponomarenko Janić pa se bo na predtekmovanju borila v kajaku na mirnih vodah ob 14. uri.

Vsem želimo veliko uspeha, držimo pesti za vse in vsakega posebej.

A.J., B.P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Wilders dosegel dogovor o oblikovanju vlade

Vodja nizozemske desnice Geert Wilders je danes oznanil, da...

Svobodnjaki so se upirali ustanovitvi komisije, sedaj pa bi vodili preiskavo svojega šefa!

Parlamentarna preiskovalna komisija o GEN-I, Star Solar, nezakonitem financiranju...

[Video] Slovaškega premierja ustrelil levičarski aktivist

Slovaški premier Robert Fico je bil ranjen v strelskem...

To je razlog, da Baby Lasagna ni dobil več točk na Evroviziji

Ob spremljanju letošnje Evrovizije je marsikomu postalo jasno, da...