Revoz bo spet zaposloval! Tokrat med 300 in 500 delavcev

Datum:

V Revozu so zagnali serijsko proizvodnjo po prazničnem kolektivnem dopustu. Tega so delavci nastopili po popoldanski izmeni 23. decembra. A dopusta je konec, celotna serijska proizvodnja pa zopet obratuje.

Še pred tem pa so v tovarniških obratih izvedli določena dela, prav tako tudi v proizvodnih obratih, ki so potrebna pred zagonom celotne montaže. Sicer pa so se v tovarni tudi v času kolektivnega dopusta pripravljali na proizvodnjo novega clia 4.

Proizvodnja novega clia 4 se bo predvidoma začela konec februarja, prav zaradi tega pa nameravajo zaposliti še 300 do 500 delavcev. S prvimi razgovori s kandidati za nova delovna mesta pa so začeli že lanskega decembra.

Uprava Revoza je razkrila podatke, da naj bi konec leta 2017 pričakali s približno 130.000 izdelanimi vozili in s proizvodnim izidom na približni predlanski ravni. Vendar pa predvidevajo, da bodo s prihodom clia 4 vzpostavili nočno izmeno in dvignili proizvodnjo na 180.000 do 190.000 vozil letno. To pomeni kar 40-odstotni dvig izvoza tega novomeškega podjetja.

V Revozu pa si ne obetajo le izdelave clia 4, temveč bodo februarja ali marca začeli izdelovati tudi električna vozila smart.

V Revozu so sicer lanskega septembra zaposlili več kot sto agencijskih delavcev, potem ko so opravili uvajanje. Trenutno je v tem novomeškem podjetju redno zaposlenih okrog 2200, preko agencij pa približno 300 delavcev.

M. S., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Lahko Evropa zmaga v boju z Rusijo?

Izid morebitnega vojaškega spopada med Evropo in Rusijo ni...

Iranska novinarka: Izrazi sožalja krepijo iranski režim!

Medtem ko Tanja Fajon žaluje za preminulim iranskim klavcem,...

[Video] Zakaj se Golob boji preiskovalne komisije? Imajo informacije o spornem financiranju Svobode

Parlamentarna mandatno-volilna komisija bo DZ predlagala, da preiskovalno komisijo...