Včeraj poostrili varnost na belgijski železniški postaji zaradi groženj sekanja glav civilistov in napolnjenih ulic s krvjo

Datum:

Varnost na belgijski železniški postaji je bila poostrena potem, ko se je pripadnik teroristične skupine Islamska država posnel s kamero in prek posnetka zagrozil, da bo civilistom odrezal glave in ulice napolnil s krvjo.

Islamska država je objavila posnetek, na katerem je Belgiji zagrozila z napadom na državo in dodala, da je ta neizogiben. Prav tako si je na posnetku mogoče ogledati listič z napisom “mi smo še vedno tukaj”,  in posnetek terorista, ki se sprehaja po belgijskem mestu Antwerp.

Slišati je mogoče islamistično petje v turščini
Ker je bil posnetek posnet v bližini glavne mestne železniške postaje, policija poostreno preiskuje posnetke varnostno-nadzornih kamer, z namenom, da bi identificirala moškega na posnetku. Na posnetku je v ozadju mogoče slišati tudi petje z islamsko vsebino, poroča Daily Mail.

Foto: iStock

Po navedbah Ahmeta S Springsa, profesorja kriminologije, prava in družbe na univerzi George Mason, je mogoče slišati petje v turščini, ki pomeni: “Mi brusimo naše nože in prihajamo nad vas, odsekali vam bomo glave, da bo kri tekla v potokih.” Springs je poudaril, da je bila takšna vsebina uporabljena tudi v propagandnih video-posnetkih za istanbulski napad, v katerem je Adbulkadir Masharipov v nočnem klubu ustrelil 39 ljudi.

Lokalni mediji so včeraj, ko je posnetek prišel v javnost, poročali tudi o poostrenem nadzoru policistov na železniški postaji. Tiskovni predstavnik pristojne policijske postaje Sven Lommaert pa je sporočil, da je v teku podrobnejši pregled varnostno-nadzornih kamer z namenom, da bi čim prej identificirali povzročitelja grožnje.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Za turistično križarjenje sta Gabrova in Golob lahko hvaležna Tretjemu rajhu!

Golob in Gabrova slovita po tem, da si privoščita...

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...

Tu je odgovor, zakaj Janković zmaguje na volitvah!

Levica spodbuja multikulturalizem, ker se ji to izplača. Odličen...