Palestinec v Jeruzalemu s kuhinjskim nožem do smrti zabodel britansko študentko

Datum:

V svetu je odjeknila novica, da je britanska turistka podlegla smrtnim ranam, ko jo je neznani moški v Jeruzalemu večkrat zabodel.

Nesrečnico je moški napadel v petek, ko se je vozila v natrpanem tramvaju blizu starega mestnega jedra, kjer potekajo slovesnosti ob praznovanju velike noči. Kljub temu, da so žensko kmalu po napadu odpeljali v bolnišnico, je tam umrla.

Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da je bila žrtev študentka z britanskim državljanstvom, ki je mesto obiskala kot turistka. Po oceni medicinskega osebja je mogoče sklepati, da je bila žrtev stara 25 let.

Foto: epa

Reševalci so ranjeni ženski nudili masažo srca in naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi jo oživeli še pred prihodom v lokalno bolnišnico Haddash Hospital Mount Scopus, a je kmalu podlegla smrtnim ranam, ki jih je zadal napadalec. The Times of Israel poroča, da je britanska ambasada v Tel Avivu v stiku z lokalnimi oblastmi. Nesrečna ženska naj bi imela po poročanju Expressa dvojno državljanstvo.

Foto: epa

Poškodovana tudi nosečnica
Poškodbe v napadu na tramvaju sta utrpeli tudi drugi osebi, 30-letna nosečnica, ki je utrpela poškodbo želodca, in 50-letnik, ki je utrpel poškodbo noge, zaradi česar so ju odpeljali v bolnišnico na zdravljenje. Izraelska policija je napadalca s kuhinjskim nožem v roki prijela na kraju zločina in ga opisala kot terorista.

Foto: epa

Po navedbah varnostnih služb naj bi 57-letni napadalec palestinskega rodu trpel zaradi duševnih težav, leta 2011 pa je bil obsojen zaradi seksualne zlorabe svoje hčerke. Prav tako naj bi napadalec v preteklosti že poskušal storiti samomor, in sicer tako, da je pogoltnil britvico.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Pester 2. maj za novomeške policiste: Klali so ovce in kradli kot srake

Na območju policijske uprave Novo mesto so obravnavali 222...

Gazprom priznal: Zahodne sankcije so nam povzročile 6,4-milijardno izgubo

Ruski energetski velikan Gazprom je lani zabeležil 629 milijard...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...