V tovornjaku s pomarančami našli 11 nezakonitih migrantov, med njimi tudi 7-letnega dečka

Datum:

Ko se je sprva zdelo, da je napočil povsem običajen dan, pa temu tokrat ni bilo tako. Pri običajnem raztovoru pomaranč se je v zamrzovalniku tovornjaka znašlo kar 11 nezakonitih migrantov, vključno s 7-letnim fantom. 

Reševalci in policija so bili v torek okrog 23. ure poklicani na prizorišče, potem ko je odjeknila novica, da so v notranjosti tovornjaka v bližini nakupovalnega središča v Kentu našli migrante. Eden izmed migrantov je ob odkritju potreboval zdravstveno oskrbo, 54-letni voznik tovornjaka, v katerem so se migranti skrivali, pa je bil aretiran zaradi domnevne pomoči pri nezakonitem prehodu meje v Veliko Britanijo.

Tiskovni predstavnik policije v Kentu je povedal, da je bil omenjeni fant iz preventivnih razlogov odpeljan v bolnišnico, kmalu po tem pa je bil iz nje odpuščen in skupaj z drugimi migranti odpeljan na Urad za migracije.

Foto: iStock

Podobno odkritje 3 leta nazaj
Tri leta nazaj je bilo pri raztovarjanju tovornjaka najdenih 15 nezakonitih migrantov afriškega izvora, ki so se naskrivaj vkrcali na tovornjak, ki je v Veliko Britanijo pripeljal iz Italije. V ponedeljek se je britanska premierka Theresa May dotaknila problematike nezakonitih migracij in razglasila, da se bo zavzela za zmanjšanje neto migracij z namenom, da se zaščiti nizko plačane delavce in se zmanjša pritisk na javne storitve.

Foto: iStock

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

V Švici se zelo dobro zavedajo pomena finančnega opismenjevanja mladih

Mladi z dopolnjenim 15. letom starosti pridobijo delno poslovno...

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...