Starši v Avstriji svojih pet otrok silili v gledanje posnetkov usmrtitev Islamske države

Datum:

Naravnost grozljivo, a na žalost resnično. Radikalni islamistični starši v Avstriji so se znašli pred sodnikom, ker so svojih pet otrok prisilili v gledanje posnetkov Islamske države z usmrtitvami. Nato pa sta 29-letna mati in 39-letni oče v obrambo povedala, da sta to storila zato, da bi otroke spreobrnila v boljše džihadiste. 

Starša sta po navedbah Daily Maila svojega 8-letnega sina prisilila v to, da z namenom samoobrambe sodeluje v vojaškem usposabljanju z orožjem. Oče je na sodišču povedal, da so otroci že pri svojih šestih letih začeli trenirati z replikami strelnega orožja, kar je v skladu s prakso Islamske države. Zato ne čudi podatek, da je bilo mogoče na sodišču v Grazu slišati, da so nekateri izmed otrok posnetke opisali kot dobre.

Odhod v Sirijo družina opredeljuje kot dopust
Obramba je zatrdila, da je družina odšla v Sirijo na dopust, tožilci pa so dokazali, da je dejstvo, da je oče prodal avtomobil za financiranje poti dokaz, da je šlo za načrtovano potovanje, v okviru katerega so se želeli vključiti v džihadistični način življenja. Tožilstvo je opomnilo: “Ali vi vedno prodate avto pred vsakim dopustom?”

Oče je na sodišču zatrdil, da ga je radikalna sekta v lokalni mošeji preslepila. “V mošeji sem slišal, da lahko živim v Siriji v skladu z islamom, tam naj bi bila tudi svoboda za ženo in otroke. Povedal je, da je želel za seboj pustiti svoje staro življenje in je zanikal članstvo v Islamski državi, kljub temu, da je od teroristične skupine prejel avto, stanovanje in službo. V več primerih pa se je obtoženi ob predstavljenih dokazih na ves glas smejal.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

V Berlinu tudi letos prepovedani ruski simboli

Slabše ko gre ruski vojski na bojišču, več je...

Razkriti donatorji antisemitskih protestov na ameriških univerzah

Propalestinske/antisemitske proteste na univerzitetnih kampusih po ZDA financirajo kar...

Grims bo svojo novo knjigo predstavil v Turnišču

Danes ob 18. uri bo poslanec Branko Grims predstavil...

Med vikendom več kot 200 ilegalcev – bomo kmalu postali migrantski žep?

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in...