[FOTO] Levičarski mediji zamolčali, da muzej v Bruslju razkriva zgodovinsko resnico o komunizmu

Datum:

V Bruslju je v začetku maja svoja vrata odprl muzej Hiša evropske zgodovine, o katerem so pisali tudi slovenski mediji, ob čemer so zamolčali, da muzej razkriva tudi zgodovino o komunizmu in šokantna dejstva o tem sistemu, ki mu rdeči Slovenci pojejo hvalnice, tujci pa se nad njim predvsem zgražajo.

Svetlana Makarovič s samooklicanimi umetniki v Ljubljani pripravlja koncert “Nosil bom rdečo zvezdo”, pri katerem gre brez dvoma le še za eno v dolgi vrsti provokacij podpornikov nekdanjega totalitarnega sistema, ki se brez sramu ozirajo nazaj v čase Jugoslavije in enopartijskega sistema ter si ga želijo pripeljati nazaj v Slovenijo. “Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti kot pesem,” je med drugim zapisano v kontroverznem vabilu Makarovičeve.

Foto: Nova24tv

Dejstvo je, da je obdobje komunizma in zločinov, ki jih je ta sistem prinesel, še vedno žgoča in nerazčiščena tema v slovenskem prostoru, definitivno pa se še dolgo ne bomo približali drugim razvitim evropskim narodom, ki so razčistili s svojo zgodovino, da bi z njimi delili iste vrednote, če se bodo v Sloveniji odvijali koncerti, kot je na primer Makarovičin. A če ta del zgodovine potvarjajo levičarji v Sloveniji, to še ne pomeni, da niso na komunistične laži imuni zunaj meja naše države. Fotografije, ki razkrivajo prave podobe komunizma, so namreč razstavili v Bruslju v Muzeju evropske zgodovine. A te so slovenski mediji v svojih člankih o otvoritvi omenjenega muzeja (projekt je vreden kar 55 milijonov evrov), “pozabili” objaviti. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je ob otvoritvi izjavil: “Tu so razstavljena številna sporočila, naša zgodovina in dediščina sta tu, pa tudi naše težave in katastrofe. Z raziskovanjem preteklosti lahko imamo boljšo prihodnost.” V ta namen je razstavljena tudi antikomunistična propaganda, da ta del zgodovine ne bi šel v pozabo in da se trpljenje, ki ga je za seboj pustil komunizem, ne bi nikoli več ponovilo.

Foto: Nova24tv
Foto: Nova24tv
Foto: Nova24tv
Foto: Nova24tv
Foto: Nova24tv
Foto: Nova24tv

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...

DVK do sedaj prejela osem list kandidatov

Državna volilna komisija je na današnji seji sprejela odločbe...