Ni mu pomoči: Zloglasni džihadistični pridigar si je prislužil samico, ker niti v zaporu ni prenehal z novačenjem za Islamsko državo

Datum:

Zloglasnega džihadističnega pridigarja Anjema Choudaryja so v zaporu prestavili v izolacijo, potem ko je zavrnil zahtevo, naj nemudoma preneha s pridiganjem o islamu.

Islamski klerik Anjem Choudary prestaja v Veliki Britaniji petinpolletno kazen, ker je v svojih govorih poveličeval Islamsko državo. S svojim početjem pa ni prenehal niti v zaporu, zato si je v zaporu Frankland v Durhamu “prislužil” izolacijo. Choudary je sicer prvi znani islamist, ki so ga premestili v posebej varovano enoto v tem angleškem zaporu.

Zloglasni imam je bil obsojen novembra 2016 na pet in pol let zaporne kazni zaradi spodbujanja podpore teroristični skupini Islamska država. Skupaj s soobtoženim 33-letnim Mohammedom Mizanurom Rahmanom sta na YouTubu objavila tudi serijo pogovorov z namenom, da bi še povečala podporo Islamski državi, na ta način pa sta hkrati novačila nove člane. Oba sta tudi obljubila svojo zvestobo voditelju Abu Bakr al-Baghdadiju.

Odletel z vrha islamske ekstremistične organizacije
Choudary je sedaj sicer že nekdanji vodja islamske ekstremistične organizacije Islam4UK oziroma al-Muhadžiron, ki je v Veliki Britaniji prepovedana. Njen soustanovitelj je Omar Bakri Muhammad, ki je pozval k islamskemu pravu v Veliki Britaniji.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Le kaj bi lahko šlo narobe v Svobodi?

V četrtek se bo uradno začel čas volilnih kampanj...

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vlado vodil že tretji zaporedni...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...