Zmešani Dennis Rodman časti in hvali Kim Džong Una, ker je Severno Korejo spremenil v ”državo 24. stoletja”

Datum:

Nekdanji košarkar Dennis Rodman še naprej hvali severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una. Za domnevni uspeh pri modernizaciji naroda mu iskreno čestita. Nihče ga ne jemlje resno, a Rodman je kljub temu že kar komično navdušen nad tamkajšnjim režimom. 

Severno Korejo je spremenil v taki meri, da je postala država 24. stoletja,” je o Kim Džong Unu dejal nekdanji košarkaš. ”Spravil jih je iz kremenčkove dobe in staro zamenjal z novim.” Rodman je izolirano komunistično kulturo obiskal že večkrat in zdi se, da je kar komično navdušen nad tem, da severnokorejski državljani veličastno govorijo o svojem mogočnem absolutnem vladarju. ”To je videti tako, kot da bi tamkajšnji državljani bili uročeni, saj ves čas govorijo samo o njem. To je noro. Tako navdušen sem nad tem, kako živijo,” je dejal. Očitno se Američan ne zaveda, da Severnokorejcem drugega sploh ne preostane. Vladarja so primorani oboževati, v nasprotnem primeru pa trpijo posledice, ki jih lahko stanejo tudi življenja ali prisilnega dela v delovnem taborišču.

Na vprašanje v intervjuju z DuJourjem, kje v Severni Koreji na svojih potovanjih prebiva, je odgovoril, da uživa v sobi prijetnega hotela, starega okoli 200 let, kjer je vse iz marmorja. DuJour navaja tudi, da je njegovo zadnje bivanje do zdaj sponzoriralo podjetje, ki se ukvarja z zakonito industrijo marihuane, imenovano PotCoin.com.

Foto: epa

Nekdanji igralec NBA časti nečloveško zlo, pri tem pa se njegovega pravega učinka sploh ne zaveda
Rodman Severnokorejce časti in nanje gleda kot na narod, ki se ”ponaša s preprostimi stvarmi v življenju. Prepričan sem, da tam ni nihče len. Vsi sledijo svojim ciljem,” se čudi. Rodmanove izjave o čaščenju nečloveškega zla seveda nihče ne jemlje resno. Razlogi, zakaj se mu zdi, da Severnokorejci trdo delajo, cenijo preproste stvari v življenju in nenehno pojejo hvalnice svojemu vladarju, pa tičijo povsem drugje.

A. L.

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Zavajanje Odlazkovega propagandnega glasila

Revija Reporter je objavila zavajajočo naslovnico. Na tej je...

Teš 6 še ne bodo zagnali

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), ki bi ga...

[Video] Beg tranzicijske levice pred resnico o povojnih pobojih

Največja rana slovenskega naroda je rodomor pred in po...

Pričel se je teden obrti in podjetništva v Škofji Loki

Razvojna agencija Sora in Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka...