Ukrajinski vohuni razkrili srbske plačance v Putinovi vojski

Datum:

Ukrajinska varnostna služba SBU je objavila podatke o ruski vojski, sestavljeni iz srbskih plačancev, ki se bojujejo v Donbasu, ukrajinski regiji, ki jo hočejo zavzeti Rusi. Na ruski strani se bori kar 300 Srbov.

Ukrajinsko veleposlaništvo v Beogradu je posredovalo informacije o šestih Srbih, ki se od skupno tristotih borijo na fronti v Donbasu. To so A. M., iz Valjeva, D. M. iz Šabca, D. L. iz Tuzle (BiH), Z. P. iz Valjeva, N. S. iz Doboja (BiH) in D. S. (37) iz Banovića (BiH).

Ukrajinski veleposlanik v Srbiji Oleksandr Aleksandrovič je pri tem izjavil, da mu je kot diplomatu zelo žal, da se tolikšno število Srbov vojskuje proti Ukrajincem, ki jim nikoli niso nič slabega naredili.

Foto: epa

Nekdanji voditelj televizije Pink že prestaja zaporno kazen
Vasilij Hritsak
, šef ukrajinske varnostne službe SBU, je pojasnil, da se zavedajo velikega števila plačancev, vpletenih v vojne zločine. Objavljene fotografije na njihovi spletni strani bodo pripomogle k njihovem hitrejšem prijetju.

Srbski medij Blic pa razkriva, da je med njimi tudi nekdanji novinar in voditelj s televizije Pink Radomir Počuča, ki pa se je s tožilstvom pogodil in priznal krivdo, za kar je dobil leto in pol zapora.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...