Sin tajkuna Zdenka Pavčka pred sodnika: Tožilec Oštir mu očita zlorabo položaja in oškodovanje Viator & Vektor Logistike

Datum:

Nekdanjemu prokuristu Viator & Vektor Logistike Petru Pavčku tožilec Matej Oštir očita, da je storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja, potem ko je maja 2011 kot prokurist sprejel sklep o prenosu romunske hčerinske družbe na Izletnik Celje.

Na današnji obravnavi na Okrožnem sodišču v Ljubljani je tožilec Matej Oštir dejal: “Vedel je, da kupnina ni bila poravnana, torej je ravnal na škodo Viator & Vektor Logistike v korist celjskega Izletnika. S tem je oškodoval upnike Viator & Vektor Logistike.” Sin nekdanjega predsednika uprave krovne družbe Skupina Viator & Vektor in tajkuna, povezanega z nekdanjo LDS Zdenka Pavčka, Peter Pavček, je na današnjem naroku pričakovano v celoti zanikal očitano kaznivo dejanje, in sicer z besedami, da ni imel “nikakršnega naklepa, da bi Izletniku pridobil kakršnokoli korist ali pa oškodoval Viator & Vektor Logistiko.” Ob tem je še pojasnil, da sta bila Viator & Vektor Logistika in Izletnik del iste skupine, Izletnik pa je s številnimi pogodbami posojal Logistiki in krovni družbi v skupini, poroča STA. Peter Pavček je ob tem še dodal, da “ni šlo za brezplačen prenos, Izletnik je imel terjatve do obeh družb v bistveno večji vrednosti, kot je bila vrednost romunske družbe.” Kupnina pa je bila poravnana s proti terjatvami.

Oče Pavček prepričan, da je bil preiskovalni postopek voden nekorektno
Pričanje Petra Pavčka je podprl predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič, ki je dejal, da z omenjenim prenosom družba ni bila oškodovana, izpostavil pa je nizko vrednost, ki jo je Izletnik Celje kasneje ustvaril s prodajo romunske družbe. Da je bil preiskovalni postopek voden nekorektno, pa je v sinov zagovor dejal Zdenko Pavček, ki je prepričan: “Vložitev obtožnice je bila neutemeljena in upam, da bo sodišče to spoznalo.” Starejši Pavček je še razkril, da ni šlo za namerno oškodovanje, temveč za sledenje viziji o oblikovanju več divizij znotraj skupine.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki