Podjetje TAB vsako leto večje in bogatejše

Datum:

Vsakič, ko v javnost privrejo podatki poslovanja mežiške družbe TAB, so ti bolj osupljivi kot leto ali dve poprej. TAB ponovno beleži rekorde, prihodki od prodaje so se v letu 2017 povečali za desetino.

Številke poslovanja Tovarne akumulatorskih baterij vsako leto presežejo pričakovanja. V minulem letu so zabeležili 270 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je kar 17 odstotkov več kot leto prej, celotna skupina (skupno s hčerinskimi podjetji v tujini in v Sloveniji, teh je kar deset) pa je od prodaje beležila 330 milijonov prihodkov. To v primerjavi z letom 2016 pomeni devet-odstotno povečanje prihodkov od prodaje, ustvarili pa so slabih 3 milijone startnih baterij ter milijon in pol kosov industrijskih akumulatorjev.

Že večkrat smo na portalu e-Koroška pisali, da je direktor družbe in njen 15-odstotni lastnik, Mežičan Bogomir Auprih, najbogatejši Korošec. Časnik Finance ga je na svoji lestvici najbogatejših sto Slovencev v lanskem letu uvrstil na 30. mesto, njegovo premoženje pa ocenil na 40,7 milijona evrov, kar je 7,5 milijona več kot v letu 2016. Samo od dividend, katerih so si lastniki v lanskem letu razdelili za okoli 10 milijonov evrov, je Auprih prejel 1,7 milijona. Če je družba glede na leto 2016 beležila 9-odstotno povečanje prihodkov od prodaje, pa je družbin prvi mož beležil 23-odstotno rast osebnega premoženja.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu e-koroska.si.

Sorodno

Zadnji prispevki

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

Indoktrinacija LGBT je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...