Usmrtili serijskega morilca: Poglejte, kaj si je zaželel za zadnjo večerjo

Datum:

Gary Ray Bowles, serijski morilec, ki je prežal na starejše geje in ubil šest ljudi, je bil v četrtek v zaporu na Floridi usmrčen s smrtonosno injekcijo. 57-letnega Bowlesa naj bi sprva usmrtili ob 18. uri, a so usmrtitev prestavili, saj so sodniki vrhovnega sodišča še razpravljali o njegovi zadnji pritožbi.

Zadnji trenutek so zavrnili njegovo pritožbo, ravno v času, ko je Bowles jedel svoj zadnji obrok – tri cheeseburgerje, krompirček in slanino. Smrtno obsodbo si je prislužil z umorom Walterja Hintona novembra 1994 na plaži na Floridi. Hinton je bil njegova zadnja žrtev osemmesečnega morilskega pohoda.

Z umori je začel marca istega leta, ko je zadavil Johna Harda Robertsa – starejšega geja, s katerim je živel. Od takrat je začel napadati geje, ki jih je spoznaval v gejevskih barih. Žrtvino grlo je napolnil s predmeti, kot so brisače, krpe, toaletni papir, z zemljo, listjem in celo s seksualnimi igračami, poroča Mail Online.

Preiskovalci trdijo, da če ne bi bil ujet, bi zagotovo še naprej ubijal. Preden so ga ujeli, je bil celo na listi desetih najbolj iskanih s strani FBI. Bowles je bil vzgojen v zahodni Virginiji, kjer je že v mladih letih užival droge in bil vpet v nasilje. Njegov oče je bil premogovnik, ki je umrl, še preden se je rodil njegov sin, mati se je večkrat ločila in poročila, dva njegova očima pa sta bila nasilna. Z doma je odšel s trinajstimi leti. Bowles je bil tudi že obsojen zaradi nasilja nad ženskami.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Kongres ponosnih naslednikov ZKS: nov predsednik in neodgovorjena vprašanja

V soboto, 13. aprila, je bila Tanja Fajon še...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...

Elektrotrgovci “kasirajo” – cena elektrike na borzah pada, na položnicah ostaja visoka

"Nižjo ceno, kot bi nam jo zaračunali elektrotrgovci, plačujemo...