Krvav vstop v novo leto 2020: Eksplozija enemu poškodovala roko, drugemu oko – v Novem mestu celo streljali!

Datum:

Vstop v leto 2020 ni potekal povsem brez nesreč in incidentov. Jeseniški policisti poročajo o požarih zaradi pirotehnike, poškodbah, iz Novega mesta pa o prepih, pretepih, nedostojnem vedenju do policistov, celo do streljanja je prišlo.

Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi iz kranjske policijske uprave je sporočil, da so jeseniški policisti že včeraj dopoldan obravnavali odraslega moškega, ki je z otroci v strnjenem naselju uporabljal pirotehniko. Občan ga je na objestno rabo najprej opozoril, potem, ko ga ni upošteval, pa prijavil. Policisti so mu zaradi prekrška izrekli globo. Kršitve javnega reda s pirotehničnimi sredstvi so bile prijavljene še na Ulici Tuga Vidmarja in na Planini v Kranju, na Trgu svobode v Tržiču, in dvakrat v Škofji Loki. Kršitelji niso bili izsledeni.

V treh drugih primerih je zaradi uporabe pirotehnike zagorelo
V okolici Kranja se je med izstreljevanjem prevrnila škatla z raketami (kaseta) in zadela lopo, ki se je vnela. V Bistrici pri Tržiču in v Cerkljah na Gorenjskem pa je zagorelo domače grmičevje.

Poškodovani osebi
V še dveh dogodkih pa sta bili zaradi uporabe pirotehnike dve osebi poškodovani. V enem primeru je moški z vžigalnikom prižgal pirotehnično sredstvo za signalno pištolo, ki mu je ob eksploziji poškodovala roko. V drugem primeru pa je moškega zadel košček rakete in mu poškodoval oko, sporoča Kos.

slika je simbolična (foto: STA).

Iz policijske uprave Novo mesto pa poročajo o prepirih, pretepih, nedostojnem vedenju na javnem kraju in do policistov. Dve osebi, ki sta v Novem mestu pijani nadaljevali s kršitvijo in se nista pomirili, so pridržali.

Obravnavali več prijav streljanja
V nekaj primerih je bilo ugotovljeno, da gre po vsej verjetnosti za uporabo pirotehnike, so pa v dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike zaradi hitre intervencije še našli in zasegli tulce vojaškega streliva, preden so jih uspeli osumljenci pospraviti. Na Kuzarjevem kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče. Policisti so od dveh zjutraj na novega leta dan, kot nujno preiskovalne dejanje, opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka.

Lana Božič

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...