Mladeniču se je med ribolovom riba zapičila v vrat – tam jo je imel kar dva dni!

Datum:

Ribarjenje s starši se je za 16-letnega Muhammada Idula  iz Indonezije hitro sprevrgel v nočno moro. Iz vode je namreč proti njemu skočila riba, ki mu je s svojim špičastim kljunom prebodla vrat. Zdravniki so uspeli po dveh urah dolgi operaciji ribo varno odstraniti.

16-letni Muhammad Idul je skupaj s starši ribaril v vodah okoli otoka Buton v provinci Jugovzhodni Sulawesi v Indoneziji, ko ga je presenetila riba, ki je skočila iz vode.

Mediji navajajo da naj bi šlo za iglo, a po mnenju ribiškega strokovnjaka, ki je imel priliko videti slike ribe, gre v resnici za manjšo barakudo. Za katero vrsto ribe gre, pa ni bilo pomembno Idulu, saj se mu je zapičila v vrat.

https://twitter.com/whats_new_2day/status/1219844925656834048

Preden je mladenič prišel do bolnišnice je imel ribo kar dva dni zataknjeno v vratu, odstraniti pa so jo mu uspeli, poročanju Daily Maila, šele po dveh urah zapletene operacije.

Na slikah je jasno videti, kako je riba s svojim kljunom predrla Idulov vrat, pravi čudež je, da je mladenič preživel. V operaciji, ki je potekala v ponedeljek so sodelovali trije kirurgi in anesteziolog.

Še vedno se bojijo okužbe
“Otrok je relativno stabilen, a za zdaj je pacient še vedno vročičen,” so sporočili iz bolnišnice, kjer Idul trenutno okreva. Upajo, da bo vročina kmalu minila, najbolj se namreč bojijo okužbe.

V preteklosti je bilo že več smrtnih primerov, v katerih so žrtve napada iglic umrle. 10-letnik je leta 1977 umrl na Havajih potem, ko mu je iglica prebodla oko in možgane. Enaka usoda je doletela 22-letnega mornariškega kadeta Kriangsaka Pengpanicha, decembra 2018, ko mu je med vojaško vajo iglica prebodla vrat. Omenjena vrsta ribe lahko namreč skoči iz vode tudi s hitrostjo do 60 kilometrov na uro.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...