Krimovke se od Lige prvakinj poslavljajo s porazom

Datum:

Ljubljančanke so se pred domačim občinstvom poslovile od elitne druščine. V gosteh je bila vodilna ekipa skupine A, ruski Rostov-Dom. Po dinamični in precej izenačeni igri so bile v končnici tekme Rusinje premočne. Tekma se je končala z rezultatom 31 : 36.

Rokometašice Krima Mercatorja so v skupinskem delu Lige prvakinj ostale brez zmage. Igralke ekipe Rostov-Don so šele v končnici tekme zlomile odpor Ljubljančank, ki so na zadnji tekmi Lige prvakinj prikazale hitro igro in bolj čvrsto obrambo.

Rokometašice Krima na čelu s trenerko Marto Bon bodo tekmovanje nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalk.

V ŽIVO

60. minuta: Zadnja minuta tekme. Najprej zadetek Avdekove, nato pa še ena napaka Krimovk. Ilina je zadela in postavila končen izid tekme 31 : 36.
59. minuta:
Rusinje so ubranile napad Krimovk in zadele za 31 : 34. Nato pa nova izgubljena žoga Krimovk in upanje domačih za zmago počasi pojenja. Minuta odmora.
58. minuta:
S sedmih metrov še enkrat več uspešna Baričeva! Novo izenačenje v Stožicah. A le za kratek čas, Shymkutejeva in Avdekova zadevata za dva gola prednosti Rostova.
56. minuta:
Ponovno zadetek Krima – iz protinapada je mrežo zatresla Maja Luković. Tudi Rusinje ne popuščajo, na drugi strani ponovno uspešna Bobrovnikova (30 : 31).
54. minuta:
Za Krim zadeva Korenova (28 : 29), nato pa novo izenačenje po golu Bobrovnikove. Izključitev Alje Koren in gol Makeeve. 
52. minuta:
Nova izgubljena žoga gostij, nato pa obramba ruske vratarke. Za Rostov zadeva Makeeva (28 : 28). Minuta odmora na zahtevo trenerke Marte Bon.
51. minuta:
Rusinje uspešne po odbiti žogi, nato pa močan strel Obradovićeve in ponovno izenačenje. Čvrsta obramba Krimovk se je obrestovala, iz protinapada zadeva Jurič. Vodstvo Ljubljančank!
49. minuta:
Nova obramba Marinčkove, nato pa izgubljeni žogi na obeh straneh. Za Krim zadeva Alja Koren (26 : 26).
47. minuta:
Gol Bajramoske (23 : 26), nato pa po napaki Rusinj uspešna še Obradovićeva. Po novi obrambi Marinčkove, ki je danes zares v izvrstni formi, še en gol Krima, zadeva Juričeva. Le še en gol zaostanka Krimovk. Minuta odmora na zahtevo gostujočega trenerja.
45. minuta: 
Zapravljena napada na obeh straneh, nato pa natančna Davydenko. Krimovke ponovno izgubljajo žogo, Marinčkova pa ponovno brani. Napako Rostova je kaznovala Juričeva.
42. minuta:
Izključitev Bobrovnikove, ko je v skoku grdo odrinila Bajramosko. Uspešno izvedena 7-metrovka Baričeve in nato dve odlični obramba Miše Marinček. Kljub temu je 7-metrovka za Rostov, ki zadeva za 25 : 21.
40. minuta:
Rusinje grešijo, na drugi strani pa Ljubljančanke ponovno nezbrane, Marta Bon s klopi skuša umiriti zmedeno igro. Gol Iline za 20 : 24.
39. minuta:
S črte šestih metrov uspešna Kiseleva, nato pa napaka Krimovk (20 : 22), ki je gostje niso uspele kaznovati. V vratih Krima je bila znova odlična Miša Marinček. Po novi izgubljeni žogi Krima na drugi strani zadeva Kiseleva. 
37. minuta:
Zadeva Omoregie, Krimovke zaostajajo le še za gol, nato pa uspešna igra na črti Petrove (19 : 21). Baričeva ponovno uspešno izvaja 7-metrovko (20 : 21).
35. minuta:
Nova izključitev na strani Rostova, v napadu pa ponovno uspešna Baričeva. Na drugi strani uspešno izvedena 7-metrovka Rusinj, zadela je Ilina.
34. minuta:
Po hitrem napadu Krimovk zadeva Juričeva, nato pa izgubljena žoga igralk Rostova. Krimovke drugi polčas igrajo brez poškodovane Mavsarjeve. Na črti sedmih metrov pa ponovno uspešna Baričeva (17 : 19).
32. minuta: 
Pričetek drugega polčasa z rahlo zamudo zaradi tehničnih težav. Prvi napad Rostova uspešen, zadeva Davydenkova. Na drugi strani 7-metrovka Krimovkam, Polona Barič uspešna (15 : 19).

POLČAS

30. minuta: Pa še en gol igralk Rostova … Ob polčasu rezultat 14 : 18.
29. minuta: 
Prva izključitev tudi pri Krimovkah, dve minuti bo počivala Korenova. Zadeva Davydenkova za novo izenačenje 14 : 14, potem pa nesrečna vratnica Baričeve. Nekaj napak na obeh straneh, potem pa za Rusinje zadeva Petrova (14 : 15). Koncentracija minuto pred odmorom malo popušča in gostje znova zadevajo. V dobri minuti kar trije zadetki Rusinj.
27. minuta: 
Ponovno obramba Marinčkove, ki pa je žogo žal poslala v avt. Po napaki gostij in požrtvovalni igri Korenove Baričeva zadeva za 14 : 13. Minuta odmora na zahtevo ruskega trenerja.
26. minuta:
Neuspel poskus “zepelina” Krimovk, njihove napake Rusinje niso uspele kaznovati. Ponovno groba igra igralk Rostova, izključena je Shymkutejeva. Zadeva Korenova za 13 : 13.
24. minuta:
Rokometašice Rostova zadevajo za izenačenje (12 : 12), na drugi strani pa s šestih metrov neučinkovita Mavsarjeva, še ena odlična obramba ruske vratarke Mekhdieve. Napako Ljubljančank so Rusinje hitro kaznovale z golom Petrove. Minuta odmora v Stožicah na zahtevo trenerke Marte Bon.
22. minuta:
Sreča za Rostov, žoga se je od desne vratnice nesrečno odbila Marinčkovi za hrbet, na drugi strani pa po hitrem naletu Krimovk zadeva Korenova (12 : 11).
21. minuta:
Za Rostov zadeva Shymkutejeva. Prekršek nad Baričevo, ki je bila v protinapadu. Nova izključitev pri Rostovu, s sedmih mestrov pa zadeva Mavsarjeva (11 : 10).
19. minuta:
Polona Barič zadeva preko celega igrišča prazen gol Rusinj, ki so vse igralke poslale v napad (10 : 9). Strel Omoregijeve pa brani Mekhdieva.
17. minuta:
Prva izključitev na tekmi za Rusinje. Dvominutno kazen si je z grobo igro prislužila Slivinskaya.
16. minuta: Krimovke s čvrsto obrambo ne pustijo Rusinjam, da bi prišle do lahkih strelov, v vratih pa odlična Marinčkova. Zadetka na obeh straneh (9 : 8), za Krim zadeva Obradovićeva.
14. minuta: Na igrišču se odvija hitra tekma, na obeh straneh je veliko nenatančnih strelov in podaj. Krimovke ponovno povedle z 8 : 7.
12. minuta: Nezbranost se nadaljuje, Rusinje so vrgle žogo v aut, ponovno priložnost za Ljubljančanke, da povedejo. Po izgubljeni žogi Krimovk tudi igralke Rostova z napako. Ponovno napada Krim, Obradovićeva pa zadeva.
10. minuta: Po golu Bajramoske izgubljeni žogi na obeh straneh, Rusinje pa dvakrat natančne (5 : 6).
8. minuta: Hitra in učinkovita igra na obeh straneh, rezultat izenačen 4 : 4.
7. minuta: Odličen protinapad Mavsarjeve, Krim vodi 3 : 2.
6. minuta: Marinčkova znova na pravem mestu, rezultat ostaja nespremenjen. Za 2 : 2 zadeva Alja Koren.
4. minuta: Odlične obrambe vratark na obeh straneh, Rusije zadevajo za 2 : 1.
3. minuta: Prvi gol Krimovk, zadela je Bajramoska.
2. minuta: Prva 7-metrovka za Rostov, gostje vodijo 1 : 0. Obe vratarki dobro začenjata tekmo, branita strele z devetih metrov.
Pričetek tekme: Krimovke začenjajo s postavo Koren, Obradović, Omoregie, Bajramoska, Mavsar, Beganović in Marinček.

Pred začetkom tekme je v dvorani minuta molka v poklon dolgoletnemu navijaču Krima Matjažu Jenčiču, ki je preminil na poti iz Romunije, kjer so Krimovke odigrale tekmo prejšnjega kroga Lige prvakinj.

Anja Dangubič

Sorodno

Zadnji prispevki