Zavca premagala “pošast” in bolečina, a borbe še ni konec

Datum:

Slovenski boksar Dejan Zavec je izgubil borbo za naslov prvaka po verzijah WBA in IBO. Kubanec Erislandy Lara je Ptujčana premagal s tehničnim “knockoutom” v 3. rundi.

Kubanski boksar z vzdevkom “Pošast” je bil od Ptujčana boljši od samega začetka. Resne težave za Zavca so se začele v 2. rundi, ko mu je Lara z levim direktom zamajal tla pod nogami. V naslednji rundi je bilo dvoboja že konec, saj je glavni sodnik Telis Assimenios zaradi Zavčeve poškodbe in bolečin v desni rami dvoboj prekinil.

Tretji poraz na ameriških tleh
Za Dejana Zavca je bil to 40. dvoboj v karieri. Nova statistika Mr. Simpatikusa je 35 zmag, od tega 19 s KO in štirje porazi. Eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov si je od nekdaj želel boksati v meki tega športa – ZDA. Ta želja se mu je prvič uresničila leta 2011, ko je izgubil z Andrejem Bertom, poraz pa je doživel tudi dve leti kasneje, ko ga v New Yorku premagal Thurman Jr. Tudi svoj tretji dvoboj na ameriških tleh je naš šampion izgubil.

Morda vas zanima tudi: Zavec danes ponoči v boj proti Kubancu Lari

Zavec vsaj še enkrat v ring
39-letni Ptujčan bo boksal vsaj še enkrat, saj mora braniti naslov po verziji WBF, kjer je še vedno aktualni prvak. So pa z današnjim porazom sanje simpatičnega slovenskega boksarja končane, saj priložnosti na veliki sceni ne bo več dobil.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki