Kaj je počel Dejan Židan pri županu Dobrovnika Marjanu Kardinarju?

Datum:

V uredništvo smo prejeli fotografijo srečanja med nekdanjim predsednikom SD Dejanom Židanom in dobrovniškim županom Marjanom Kardinarjem v lokalu na Bukovniškem jezeru v Prekmurju. Je poslanec SD jedel kosilo? Kdo ga je plačal?

Fotografijo nam je poslal bralec. Glede na to, da so v zadnjih tednih osrednji mediji v rokah levih gospodarskih in političnih struj delali cirkus, kje vse je bila Aleksandra Pivec, kaj je jedla za kosilo in kdo ji je plačal, se lahko vprašamo v istem primeru srečanja med nekdanjim predsednikom Državnega zbora in poslancem SD Dejanom Židanom in županom Dobrovnika Marjanom Kardinarjem. Le-ta je dolgoletni župan majhne občine v Prekmurju. Na volitvah v letu 2018 in 2014 je slavil kot neodvisni kandidat, leta 2010 pa je zmagal kot kandidat danes že propadle Liberalne demokracije Slovenije.

V slogu osrednjih medijev lahko posumimo, kdo je plačal pijačo, ali je šlo na stroške občine ali stranke Socialnih demokratov je le nekaj vprašanj, ki se nam lahko zastavijo. A v uredništvu verjamemo, da je šlo le za prijateljsko srečanje dveh znancev, ki sta preživela svoj prosti čas v enem izmed najlepših turističnih biserov v Prekmurju. Kljub temu, pa smo poslali vprašanje tako na občino Dobrovnik kot poslancu Socialnih demokratov Dejanu Židanu.

Marjan Kardinar je leta 2010 zmagal kot kandidat LDS na županskih volitvah v Dobrovniku, leta 2014 in 2018 kot neodvisni kandidat za župana majhne prekmurske občine. (Foto: Državna volilna komisija)

Župan Marjan Kardinar odgovoril, da kot župan velikokrat spregovori z naključnimi gosti
Na naše vprašanje se je odzval župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar. Zapisali so nam, da v njihov turistični biser Bukovniško jezero prihaja veliko obiskovalcev in turistov. “Velikokrat, če imam le čas tudi župan spregovori z naključnimi, gosti pa tudi z znanci ali prijatelji. V tem primeru gre za priložnostni obisk z kolesom poslanca državnega zbora RS g Dejana Židana in skupaj smo spili kavo in se pogovarjali. Občina Dobrovnik pa ni plačala gostinskih stroškov,” je z veseljem pojasnil župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Odgovor župana Dobrovnika Marjana Kardinarja.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

49 – letni motorist umrl na kraju nesreče

Včeraj okoli 13.30 je bila policija obveščena o prometni...

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Resnični razlogi za bedo podsaharske Afrike

Na krilih prebujenske ideologije se v Evropi vse bolj...