[Video] Nor večer Anžeta Kopitarja

Datum:

Anže Kopitar je odigral večer letošnje sezone. Ob imenitni zmagi LA Kingsov nad Detroitom s 4 : 2 je bil Hrušičan daleč najboljši posameznik tekme. Dosegel je gol ter podal pri vseh treh ostalih zadetkih svojega moštva.

Na derbiju v Staples Centru so bolje sicer začeli domači in povedli že v tretji minuti, a so gostje do konca prve tretjine rezultat obrnili v svojo korist. Toda nato je na sceno stopil Anže Kopitar in z najučinkovitejšo predstavo letošnje sezone poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Fantastični Kopitar
Prvič je Kopitar na sceno stopil v 3. minuti, ko je prvič prispeval podajo, potem je na led položil Detroitovega Mika Greeena ter lepo podal do Tylerja Toffolija, ki je plošček pospravil v prazna vrata. Gostje so nato z dvema zadetkoma prišli v vodstvo in tako dobili prvo tretjino. Nato je Kopi ob igri z igralcem več najprej v sodniškem metu priboril plošček, nato pa zadel za izenačenje na 2 : 2. Pet minut kasneje je Martinez po podaji Kopitarja zadel za novo vodstvo Kingsov, v zadnji minuti pa je naš najboljši hokejist iz obrambne tretjine plošček spravil do Dwighta Kinga, ki je zadel prazno mrežo.

Kopitar prvič letos prvi strelec Kraljev
Anže Kopitar je z današnjo predstavo izenačil, a hkrati izboljšal svoj strelski rekord letošnje sezone. Štiri točke je AK11 dosegel ob koncu lanskega leta, ko je ob zmagi Kingsov proti Vancouvru prispeval štiri podaje. Tokrat je bil 28-letnik še boljši, saj je zabil gol in dodal tri podaje. To je bila šesta tekma Kopitarja v ligi NHL, na kateri je dosegel štiri točke. V 37. minuti tekmi je Hrušičan prvič letos postal najboljši strelec svoje ekipe, zdaj je pri 35 točkah (12 golov in 23 podaj).

Naslednja tekma Kopitarjevih Kingsov je na sporedu šele v soboto, ko v Los Angeles prihaja Ottawa. Tekma bo ob 22.00 po slovenskem času.

Gol Anžeta Kopitarja:

R. V.

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj Slovenija ni zmanjšala porabo ruskega plina, kot je zahtevala EU?

Slovenija je še vedno odvisna od ruskega plina, ki...

Prazne glasovnice jezijo Slovence v tujini

Slovenski državljani in državljanke s stalnim prebivališčem v tujini...

Brežiški župan vladi: Naše stališče je nespremenjeno, azilnega doma nočemo

"Stališče Občine Brežice ostaja nespremenjeno – ostro nasprotujemo postavitvi...

Za 143 evrov podkupnine prejel 5 let zapora; Janša: Toliko Janković “mazne” v eni uri

Kontrolorja tehničnih pregledov Florijana Gašperina je slovenski pravosodni sistem...