Premiera v Planici, Vesna Fabjan obstala v polfinalu

Datum:

V novem nordijskem centru v Planici je za nami premierna tekma svetovnega pokala v smučarskih tekih. Na prvi tekmi v Planici sta se najbolje odrezala Švedinja Stina Nilsson v ženski konkurenci in Italijan Federico Pellegrino v moški. Vesna Fabjan je obstala v polfinalu.

Prvič smo v novem nordijskem centru v Planici spremljali smučarske teke. Dobro se je začelo že v kvalifikacijah, kjer je Vesna Fabjan osvojila četrto mesto in napovedala boj za najvišja mesta. Na koncu se Fabjanovi ni izšlo, saj je obstala v polfinalu in za štiri desetinke zaostala za težko pričakovanim finalom.

 

Dve Slovenki obstali v četrtfinalu, Fabjanova v polfinalu
Vesna Fabjan je že v kvalifikacijah pokazala, da je za današnji nastop v Planici visoko motivirana, osvojila je namreč četrti čas, kar pa na tekmi ni znala izkoristiti. Ob kar nekaj padcih je Fabjanova v četrtfinalu v svoji skupini zmagala in svoje delo opravila z odliko. V zahtevnem polfinalu pa je Vesna osvojila tretje mesto v svoji skupini in se kot srečna poraženka ni uspela uvrstiti v težko pričakovani finale, za finalom je zaostala samo štiri desetinke. Od vseh Slovenk sta se v izločilne boje poleg Vesne Fabjan uspeli uvrstiti Alenka Čebašek in Anamarija Lampič, ki pa sta svoje današnje nastope sklenili v četrtfinalu. V svojih skupinah sta bili prepočasni, da bi se uvrstili v četrtfinale.

V moški konkurenci nismo imeli predstavnikov v zaključnih bojih.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...