Zapravljena priložnost za skalp, na koncu remi proti Španiji

Datum:

Slovenska rokometna reprezentanca je imela na drugi tekmi evropskega prvenstva priložnost, da vzame skalp favorizirani Španiji, a je slaba končnica našim spet odnesla zmago. Za tolažbo jim ostaja remi, ki ohranja upanje za napredovanje v drugi del prvenstva.

Po slabi predstavi proti Švedski v prvem krogu je naša rokometna reprezentanca tokrat pokazala povsem drugačen obraz. Naši fantje so vodili skozi večji del tekme, v sami končnici pa spet zapravili priložnost za zmago, tako da so se na koncu morali sprijazniti z neodločenim rezultatom 24 : 24.

Izjemen prvi polčas in znova slabo v končnici
Za razliko od prve tekme je naša reprezentanca tokrat v prvem polčasu igrala zelo dobro in ni Špancem niti enkrat dopustila, da bi prišli v vodstvo. Varovanci Veselina Vujovića so ob ubranjeni 7-metrovki Matevža Skoka v zadnji sekundi prvi polčas dobili s 13 : 10. V nadaljevanju so Španci zaigrali nekoliko boljše, a šele v 47. minuti prišli do prvega vodstva (18 : 19). Drugič in hkrati tudi zadnjič so Španci vodili v 51. minuti, ko je bil rezultat 20 : 21, nato pa so Slovenci prišli v vodstvo. Tokrat so naši rokometaši igrali dobro vse do zadnje minute, v katero so vstopili z dvema zadetkoma prednosti. Nato pa prvi zapravljen napad in znižanje Špancev za gol. Slovenski selektor je vzel minuto odmora, a ta ni pomagala, saj so naši izgubili žogo, Španci pa so v protinapadu prišli do izenačenja. Našim je ostalo še 25 sekund, a so Španci pametno storili prekršek, tako da je naši reprezentanci ostal zgolj strel z 9 metrov s katerim je Borut Mačkovšek zadel blok.

Še je upanje za dobro izhodišče
Slovenija bi imela z današnjo zmago odlično izhodišče pred drugim delom, a tudi točka je lahko zelo pomembna. Če bi namreč iz te skupine izpadli Švedi, ki so naše premagali, Slovenija pa bi v zadnjem krogu premagala reprezentanco Nemčije, bi odšla v drugi del s tremi od štirih možnih točk. A lepo po vrsti: selektor Vujović, ki danes praznuje 55. rojstni dan, mora s svojimi fanti premagati Nemčijo,ti pa so že opravili svojo nalogo, saj so premagali Švedsko s 27:26. Najboljši strelec današnje tekme je bil s šestimi zadetki Luka Žvižej, ki je tako postal najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance vseh časov.

2. krog skupinskega dela:
Slovenija 24 : 24 Španija (13 : 10)
Luka Žvižej 6; Aguinagalde 6

Ob 20.30:
Nemčija 27 : 26 Švedska

Lestvica:
Španija         2   1  1  0   56:53   3
Nemčija        1   1  0  1   56:58   2
Švedska       2   1  0  1   49:48   2
Slovenija       2   0  1  1  45:47   0

R. V.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Odbor DZ za začasno zadržanje referendumskega odloka o evtanaziji

Člani odbora DZ za zdravstvo so z devetimi glasovi...

Joveva je nedorasla resnim politikom

"Demokracija na levi strani se začne in konča tam,...

Mladi zdravniki po sestanku z ministrico: Odtujeni so od realnih težav!

Predstavniki Mladih zdravnikov Slovenije so danes o možnostih za...