Zaradi treninga končal sezono

Datum:

Američan Ted Ligety je predčasno končal sezono, na treningu veleslaloma v Oberjochu v Nemčiji, strgal križne vezi v kolenu. Za enega najboljših veleslalomistov v zadnjih letih je sezona že predčasno končana, čaka ga namreč operacija in pa dolgo okrevanje.

V zadnjih tednih se poškodbe najboljših alpskih smučarjev vrstijo kot po tekočem traku. Ted Ligety je bil tokrat žrtev belih strmin v Nemčiji. Enega izmed najboljših veleslalomistov v zadnjem obdobju sedaj čaka operacija kolena v ZDA, potem pa dolgo okrevanje.

Začel z zmago, končal z operacijo
Za 31-letnega Američana je bil usoden eden izmed zavojev, na katerem ga je vrglo v zrak. Pregledi so pokazali, da je nastradalo koleno in da bo moral na operacijo. Ligety, ki se je pripravljal na tekmo v Garmischu, v letošnji sezoni ravno ne blesti, saj zaostaja za svojimi rezultati iz preteklih let. Letos je zmagal zgolj na uvodni veleslalomski preizkušnji v Söldnu. Po padcu in poškodbi kolenskih vezi pa je že zapisal kratko sporočilo: “Vsi vemo, da je smučanje nevaren šport, a nikoli si nisem mislil, da bom moral predčasno končati sezono. Sem že na poti domov.”

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

“Litijska” ni ena, kradejo na vseh koncih

Najprej je bila novinarska konferenca. Robert Golob je skoraj...

Pravna mreža ali Hamas mreža?

Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj je opozoril na...

V nemških velemestih med novorojenčki že prevladujejo Mohamedi

V nemških velemestih so med novorojenčki vse pogosteje različice...

Integracija nezakonitih migrantov je očitno le pobožna želja

Čeprav je znano, da se je pametno učiti iz...