Uspehov še ni konec, na stopničkah tudi Marguč

Datum:

Rok Marguč je zaključil popoln dan slovenskih športnikov na snegu. Na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Moskvi je naš deskar osvojil tretje mesto. To so bile že sedme stopničke naših športnikov danes. 

Takšnega dneva, kot je današnji, še ni bilo. Izkupiček dneva, ki ga je v ruski prestolnici zaključil deskar na snegu Rok Marguč, so: ena zmaga, tri druga in tri tretja mesta.

Stotinke so bile danes na slovenski strani.
Rok Marguč je bil edini izmed Slovencev, ki se je uspel uvrstiti v izločilne boje, potem ko je dosegel 13. kvalifikacijski čas. V osmini finala je Marguč najprej za vsega 5 stotink premagal Italijana Aarona Marcha, v četrtfinalu pa je bil Celjan boljši še od enega Italijana Marka Felicettija. Slovenskega deskarja je v polfinalu ugnal kasnejši zmagovalec Roland Fischnaller (Ita), ki je Marguča prehitel za 43 stotink. V finalu pa je bil naš deskar spet srečnejši, stotinke pa spet na slovenski strani, saj je 29-letnik za 8 stotink ugnal še tretjega Italijana Edwina Corattija. Nastopila sta še dva Slovenca, ki pa se nista uspela prebiti v finale – Tim Mastnak je za 28. mesto dobil nekaj točk svetovnega pokala, medtem ko je bil Jure Hafner diskvalificiran.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

S projekti CMSR biznisirali družinski člani vidnih predstavnikov SD

Po razkritjih financiranja Centra za mednarodno sodelovanje iz razvoj...

Mesec ima čas 16 ur potovati v Bruselj

Ko ima človek za isto ceno na izbiro krajše...

[Video] Avstralska zvezdnica: Greta je “demonski mali gremlin”

Greta Thinberg si je zaradi svojega podnebnega aktivizma prislužila...

Nedemokratična “depolitizacija” medijev s strani vladajočih

Velikokrat se poudarja, da so mediji četrta veja oblasti....