Pod drobnogledom policije se je znašla plača predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba

Datum:

Plača predsednika Gibanja Svoboda in dolgoletnega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba se je znašla pod drobnogledom policije. Kriminalistični inšpektor iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Srečko Budič bo v predkazenskem postopku obravnaval ovadbo, ki je bila zoper Goloba in nadzorni odbor družbe GEN vložena zaradi suma storitve kaznivih dejanj.

Kazensko ovadbo zaradi suma kaznivih dejanj zoper dolgoletnega direktorja GEN-I Roberta Goloba in nadzorni odbor družbe GEN je vložil Vili Kovačič. Kovačič, ki zaseda mesto predsednika Društva Davkoplačevalci se ne damo, je kazensko ovadbo podal v ponedeljek, 14. februarja. Kot je mogoče razbrati iz spodnjega obvestila, ki ga je Policijska uprava Novo mesto naslovila na Kovačiča, se je policijska preiskava že začela.

Konec meseca januarja so sicer v Skupini GEN, ki ima v lasti GEN-I, priznali, da je prišlo do kršitve Lahovnikovega zakona. Kakorkoli, kršitev zakonodaje priznavajo le od 17. maja lani, ne pa tudi v obdobju pred tem. Pogodb kljub pozivom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ne želijo uskladiti s tako imenovanim Lahovnikom zakonom. Še danes ni jasno, čemu so v GEN-I ignorirali Lahovnikov zakon s tem, ko so tako znatno povišali plače prejemkom uprave.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Peti manever Svobode za blokiranje preiskave poslov Gen-i in Svobode

Svoboda se je pričakovano odločila za še peti način...

Vrnili so kazni “anarhistični levičarski hordi”, bodo tudi ribičem?

"Ne ve, če bo država ribičem vrnila kazen, vedela...

Nemčija: Obeta se katastrofalen poraz za Scholza in zmaga desnice

Nemški levici se navkljub nenehnemu blatenju in medijskim napadom...

RTV nastopa kot lakaj globoke države

Kako je izvrševanje "pravice do obveščenosti" videti na depolitizirani...