Najnovejši podatki OECD ne lažejo: Golobova vlada je Slovenijo gospodarsko strmoglavila

Datum:

Novi kazalci Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v tretjem kvartalu letošnjega leta kažejo na drastičen upad gospodarske rasti Slovenije. Naša država je pod vlado Roberta Goloba pristala na dnu.

Najnovejši podatki OECD o gospodarski rasti v tretjem kvartalu letošnjega leta niso vzpodbudni. Ob sicer šibki 0,4-odstotni rasti držav OECD in 0,2- odstotni rast držav Evropske unije je Slovenija pristala na repu. Če smo se v drugem kvartalu z 0,2-odstotno rastjo bruto domačega proizvoda še nekako držali nad vodo, smo v tretjem potonili in pristali na neslavnem predzadnjem mestu z 1,4-odstotnim padcem, za nami je le še Latvija z 1,7-odstotno negativno rastjo BDP.

Image

Kako bo reagirala Golobova vlada?
Najnovejši podatki OECD z Golobovo vlado zagotovo ne delijo istega optimizma, kot ga v javnosti deli premier Robert Golob. Ta se sicer redno hvali, da se država uspešno bori z inflacijo in hkrati gospodarstvo duši z višjimi davki. Ob tem celo izjavi, da gospodarstveniki ne potrebujejo davčno stimulativnega okolja, temveč le več delovne sile, ki jo je še dodatno obremenil z novim zakonom o dohodnini, kar so začasno ustavili v SDS z vložitvijo posvetovalnega referenduma.

Prav zanimivo bo te dni spremljati, kako bo vlada očitne neuspehe preusmerjala z drugimi, za razvoj Slovenije nepomembnimi in ideološkimi temami. In kako ji bodo pri tem asistirali mediji. Naj spomnimo, ko je vlado vodil Janez Janša, je bila Slovenija po gospodarskih kazalcih v samem vrhu – med zmagovalci držav OECD.

Image

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Primc: To so stranke smrti, zastrupitev, laži in uničevanja življenj

V prvi polovici marca je koalicija z Gibanjem Svoboda...

Atentat na premierja bi se lahko zgodil tudi v Sloveniji

To, kar se je zgodilo na Slovaškem, je stopnička...

V Peruju bodo trans identitete obravnavane kot duševne motnje

Perujska oblast je 10. maja objavila predsedniški odlok, ki...