Odšla je še ena nogometna legenda

Datum:

Legendarni brazilski nogometaš Pele je umrl v 83. letu starosti, je preko Instagrama sporočila njegova hči Kely do Nascimento. Pele se je za vedno poslovil v krogu družine v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu. Potem ko se mu je 21. decembra zdravstveno stanje poslabšalo, je danes po dolgotrajnem zdravljenju izgubil bitko z rakom. Ob Maradoni je Pele veljal za najboljšega nogometaša vseh časov.

Ljubimo te do neskončnosti, počivaj v miru,” je zapisala Nascimento na Instagramu ob fotografiji prepletenih dlani iz bolnišnice Albert Einstein, kamor je bil Pele vnovič sprejet pred mesecem dni.

Trikratni svetovni prvak, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je danes podlegel raku.

Pele, po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, je zadnje tedne na kliniki v Sao Paulu prejemal le paliativno zdravljenje. Nogometni svet je izgubil svojega “kralja”. V bolnišnici, kjer so potrdili smrt Peleja, so izrazili solidarnost z družino in vsemi prizadetimi. Uradni vzrok smrti je bila po navedbah bolnišnice, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, odpoved več organov kot posledica napredovanja raka debelega črevesa, povezanega z njegovo boleznijo.

Brazilska nogometna zveza CBF je na Twitterju objavila fotografijo “kralja Peleja”, poroča STA. Ob črno-belem portretu nogometne legende je pisalo “Večen”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...