Obisk SDS na Primorskem, ki je lahko za zgled Golobovi vladi

Datum:

Prvak SDS Janša je danes skupaj s sodelavci obiskal Primorsko. Cilj obiska so bile občine: Pivka, Piran, Izola, Koper in Ankaran. Ob tem je vlado pozval, da obnovi prakso obiskov v regijah, značilno za prejšnjo vlado. Janša in župan Ankarana Strmčnik sta med drugim opozorila na nerešena lastniška  in upravljavska razmerja v občini. 

Prva SDS-a Janez Janša in njegovi sodelavci so se sestali s številnimi župani in gospodarstveniki v regiji ter obiskali Luko Koper. Prav tako so se srečali z občinskimi svetniki SDS. S tem poslanska skupina nadaljuje prakso, vzpostavljeno v času prejšnje vlade. V preteklem mandatu so namreč vsak mesec obiskali vsaj kakšno regijo, poroča STA.

Vladi Roberta Goloba je očital, da tej dobri praksi ne sledi. Z obiskovanjem lokalnega okolja bi ostalo manj nerešenih problemov, “ki so velikokrat zgolj posledica tega, da se dve ministrstvi ne znata usesti skupaj in rešiti zadeve v skupno dobro.” V Ankaranu se je Janša spoznal z jasno sliko stanja in ambicioznega razvoja in obžaloval številna nerešena vprašanja med občino in državo.

Poslanska skupina SDS se je podala tudi v Luko Koper in v znanstveno-raziskovalni center Innorenew Coe: “Obiskali smo Luko Koper, ki je eden večjih logističnih centrov v regiji. Lani so tu pretovorili milijon kontejnerjev, v luki pa je zaposlenih preko 2000 ljudi. Navdušeni in impresionirani smo zapustili največje slovensko okno v svet. V znanstveno-raziskovalnem centru Innorenew Coe nas je sprejel in pozdravil župan Občine Izola Milan Bogatič. Največjo leseno stavbo iz masivnega lepljenega lesa v Sloveniji nam je predstavila arhitektka in raziskovalka Eva Prelovšek Niemelä.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Čeferin odloča kar o dveh zadevah, kjer bi moral biti izločen

"Z začudenjem smo ugotovili, da je Ustavno sodišče RS...

[Video] Španija: Afriški migrant zažgal katoliško cerkev

"Napadi na kristjane se nadaljujejo. Afriški migrant je ravnokar...

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...