Policija išče Kanglerjevega Bobija

Datum:

“Policisti notranje zaščite ministrstva za notranje zadeve policije se ukvarjajo z mojim Bobijem, oslom. Prej so se ukvarjali s ptičjo hišico pa z mojim 40 let starim traktorjem, zdaj pa, kje je Bobi,” je dejal Franc Kangler v pogovoru z nami. Nekdanji mariborski župan in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve je očitno določenim v Policiji še vedno trn v peti, zato iščejo nove afere in zgodbe, četudi so te absurdne ali celo bizarne.

“Bil sem državni sekretar in značilno za mariborske policiste je, da spletkarijo,” je za nas pojasnil nekdanji župan Maribora Franc Kangler, ki meni, da bi se morali policisti ukvarjati z aktualni perečimi težavami in vprašanji, kot sta “kriminal in delovanje ljubljanskega župana” in ne s tem, komu je podaril svojega osla in kje je ta zdaj.

“Po mojih informacijah je nekdo nekje rekel ali zapisal, da bi naj jaz enemu policaju poklonil Bobija, in zdaj so prišli preverjat, ali je bivši državni sekretar res enemu policaju dal Bobija,” je uvodoma pojasnil Kangler. Na vprašanje, zakaj se mariborski policisti ukvarjajo s tako absurdnimi zadevami, medtem ko je odprtih toliko drugih pomembnejših zadev, Kangler trdi, da se načrtno ustvarja afere in zgodbe, “namesto, da bi se ukvarjali s kriminalom, se ukvarjajo s tem, komu sem poklonil Bobija”.

Foto: Twitter

Sodeč po njegovi objavi na Twitterju se zdi, da je “Klepec” ključna beseda, ki namiguje na dotično osebo, ki bi lahko bila avtorica “anonimke”, o kateri govori Kangler. “Ukvarjali so se z mojim traktorjem, potem s ptičjo hišico, Bobi pa je bil v nekem obdobju objavljen tudi na enem od spletnih medijskih portalov, kjer je imel veliko gledanost,” je dejal. V preteklosti je nekaj njegovih fotografij objavil tudi na Instagramu, ko se je še malce “pošalil” iz Karla Erjavca in Boruta Pahorja, ki sta s svojimi objavami na platformi Instagram bolj aktivno pričela zbirati “všečke”.  A Pahorja in Erjavca je zatem izzval Kangler, ki na družbenih omrežjih rad deli fotografije iz svoje kmetije, in obema pokazal osla – Bobija.

Foto: Instagram

Je pa Kangler z veseljem delil tudi informacijo o tem, kje je Bobi. Pojasnil je, da je že štiri leta na kmetiji Španiger blizu Ljutomera, kjer ima ob sebi kar tri oslice in tudi potomce. Poleg tega, da je obremenjevanje mariborskih policistov z lokacijo osla Bobija bizarno, Kangler ne vidi problema v tem, četudi bi ga dejansko poklonil komu. Sprašuje pa se, ali je “svoboda” res posegla že tako daleč, da “te lahko že zaprejo zaradi tega, kam je šlo meso”, je dejal Kangler malce v šali malce zares, pri tem pa poudaril, da je oslič Bobi zdaj v “raju tam v Ljutomeru”, je dejal Kangler, ki je z nami delil tudi nekaj fotografij.

Foto: Franc Kangler

Kangler je še vedno “glavni”
Kangler trdi, da je pri preiskovalni komisiji dejansko treba preveriti, “kdo ima pravico na policiji preverjati, kam je šel Bobi?” “Moj Bobi je popularen“, je dejal Kangler, čeprav se zdi, da je Kanglerjeva popularnost tista, ki vzbuja pozornost. Zdi se, da mariborske policiste in posledično tudi vlado še vedno ogroža Kangler, ki je očitno v njihovih očeh še vedno “glavni”, saj, kot je sam izjavil, je tudi “še vedno glavni pogajalec med vlado in policijo, imenovan s sklepom vlade, niso me še rezrešili”, je pojasnil in se pošalil, da bo v prihodnosti sklical koordinacijo sindikatov.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Francija: Judinja posiljena in ugrabljena zaradi “maščevanja Palestine”

V Franciji naj bi moški posilili in ugrabili Judinjo...

V NSi želijo tudi tokrat ukrasti preiskovalno komisijo

Poslanska skupina Nove Slovenije je prejšnji teden prejela potrebno...

Pri 33-letniku zasegli kokain in nekaj manj kot 8 kilogramov ekstazija

Pri 33-letniku z območja Žalca so policisti pred mesecem...