Mesto Maribor zapufano, občina pa po nov milijonski kredit?

Datum:

Šport Maribor nima denarja za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo še ta mesec potekal v Mariboru. Zanj bi se občina na novo zadolžila.

Prav v Mariboru bo potekal največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike in športnice, Olimpijski festival evropske mladine, ki bo med 23. in 29. julijem. A občina, kot da tega ni vedela že prej, hiti po finančno pomoč.

Tako je za ponedeljek, 17. julija, ob 17. uri sklicana izredna seja mestnega sveta z eno samo točko: odločanje o podaji poroštva družbi Šport Maribor za najem likvidnostnega kredita v višini največ en milijon evrov, s katerim bodo zagotovili denar za plačilo nastanitev in drugih stroškov Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM). Čeprav je Maribor že maja prejel sklep vlade o sofinanciranju organizacije in opreme v vrednosti 2,8 milijona evrov, je Šport Maribor z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in občino šele 5. julija sklenil tripartitno pogodbo. A ta zagotavlja financiranje šele po plačilu računov na podlagi izstavljenih zahtevkov.

Očitno so na levi strani vsi skupaj, tako župan kot država, zato ne čudi, da se to nikamor ne premakne.

Z Olimpijskega festivala evropske mladine bomo poročali tudi na portalu e-maribor.si, seveda če bo občina za kaj takega sploh našla denar. Očitno se ni dobro samo fotografirati, ampak tudi kaj narediti!

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

“Litijska” ni ena, kradejo na vseh koncih

Najprej je bila novinarska konferenca. Robert Golob je skoraj...

Pravna mreža ali Hamas mreža?

Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj je opozoril na...

V nemških velemestih med novorojenčki že prevladujejo Mohamedi

V nemških velemestih so med novorojenčki vse pogosteje različice...

Integracija nezakonitih migrantov je očitno le pobožna želja

Čeprav je znano, da se je pametno učiti iz...