SDS že 28. leto na poletnem taboru

Datum:

Slovenska demokratska stranka že 28. leto po vrsti prireja poletni tabor SDS, ki bo potekal od 22. julija do 5. avgusta 2023.

Tabor se bo pričel s tradicionalnim srečanjem odborov SDS pri letališču v Bovcu. V nedeljo bo organizirano romanje gornikov in Krščanskega foruma SDS v Trento, kjer bo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča potekala skalaška sveta maša. Nedeljsko popoldne bo namenjeno mali šoli kajaka.

Foto: SDS

V prvem tednu tabora se bomo povzpeli na Zapotoške slapove, Zapotok in planino Lemovje nad Sočo, družili se bomo na raftingu, vozili s kajaki, učili skalnega plezanja in bivakirali v naravi,” sporočajo.

V drugem tednu druženja se bodo podali na tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici (2740 m), zabavali na raftingu, raziskovali staroselstva pri nas in iskali slovenske korenine. V petek, 4. avgusta, se bodo vzpeli do koče na Doliču (2151 m) ter nato v soboto, 5. avgusta, druženje končali s tradicionalnim vzponom na Triglav (2864 m).

Za vse dejavnosti sprejemamo prijave na elektronski naslov [email protected]. V primeru slabega vremena lahko določene aktivnosti odpadejo. Celotni program si lahko ogledate na tej povezavi.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...