V hrvaških trgovinah cenejše kot v slovenskih, v lokalih cene enake

Datum:

V teh dneh je poletna turistična sezona na vrhuncu, kot vsako leto pa hrvaške plaže polnijo tudi turisti iz Slovenije. Za slednje bo predvsem dobrodošel podatek, da so cene v trgovinah ob hrvaški obali v povprečju nižje kot v Sloveniji, zato se kakšni večji nakupi v Sloveniji tik pred odhodom na dopust na Hrvaško ne izplačajo. Cene v lokalih na hrvaški obali so približno enake kot v Sloveniji.

Sprehod med policami trgovin v turističnih središčih ob hrvaški obali pokaže, da so cene nekoliko nižje kot v trgovinah v Sloveniji, nekateri izdelki so tudi občutneje cenejši. Liter olja znamke Zvijezda je na primer 1,5 evra, medtem ko v Sloveniji olja pod dvema evroma skorajda ni mogoče dobiti. Tudi štruca kruha stane 1,5 evra, liter mleka okoli evro. 1,7-litrski sladoled s štirimi okusi priznanega proizvajalca je nekaj manj kot štiri evre.

So pa zato primerljive s slovenskimi cene v gostinskih lokalih. Če odštejemo ekstreme, da je na primer veliko točeno pivo na obali v Trogirju pet evrov, se cene velikega točenega piva v povprečju gibljejo od tri do 3,5 evra. Kokakola je tri evre, radenska dva evra. Cene kave so od dva do 2,5 evra.

Omenjene cene veljajo v večini lokalov, je pa v posameznih mestih mogoče najti tudi lokale, kjer so cene prilagojene domačinom in jih v poletni sezoni gostinci niso zvišali. Eden takšnih je denimo lokal nad tržnico v Puli. V omenjenih lokalih za pivo v povprečju odštejete okoli 1,8 evra, za špricer 1,2 in za kavo en evro.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...