Islamska država ubila 26 sirskih vojakov

Datum:

Islamska država je v napadu na avtobus na vzhodu Sirije ubila najmanj 26 sirskih vojakov, poroča Sirski observatorij za človekove pravice v Londonu. Odgovornosti za napad zaenkrat še ni prevzela. 

Gre za enega najbolj smrtonosnih napadov na vladne sile v zadnjem času. Ob 26 smrtnih žrtvah je v napadu bilo še 11 ranjenih, številne še vedno pogrešajo, poroča BBC.

Napad se je zgodil v provinci Deir Ezor blizu iraške meje, včeraj zvečer, ko so džihadisti obkolili avtobus in začeli nanj streljati. Islamska država je v zadnjih tednih okrepila teroristično dejavnost v provinci Raka, kjer je bila njihova prisotnost tudi sicer najmočnejša.

Kljub temu da je Islamska država izgubila ozemlje, ki ga je osvojila z brutalnim nasiljem, njene celice še naprej izvajajo teroristične napade. Celice so našle zatočišče v sirski puščavi. Prejšnji teden je teroristična organizacija objavila smrt svojega vodje Abu al Huseina al Kurašija. Po njihovih navedbah je bil ubit v spopadih na severozahodu Sirije. Nasledil ga je Abu Hafis al Hašimi al Kuraši, poroča STA.

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Islamska država je nekoč obvladovala 88 tisoč kvadratnih kilometrov ozemlja. Raztezala se je vse od severovzhodnega dela Sirije, sever Iraka. Pod njihovo oblastjo je na neki točki živelo 8 milijonov ljudi. Združeni narodi opozarjajo, da je IS še vedno predstavlja nevarnost, kljub temu da je izgubila svojo “uradno” ozemlje.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki