Golob z davki duši srednji razred: Ifo razkriva, da smo med najbolj obdavčenimi v EU

Datum:

Golobova vlada bije bitko s srednjim razredom. Münchenski inštitut Ifo ugotavlja, da je slovenski srednji razred med bolj obdavčenimi v Evropi! 

Slovenija pripada tistim evropskim državam, kjer je srednji razred davčno najbolj obremenjen. Raziskavo je opravil inštitut Ifo iz Münchna. V to kategorijo poleg Slovenije spadajo še Danska, Belgija, Nemčija, Finska, Litva in Nizozemska. Najmanj pa je srednji razred davčno obremenjen v Španiji, Grčiji, Estoniji, na Portugalskem, na Cipru ter v Bolgariji in Romuniji. Raziskava je bila opravljena v sodelovanju z organizacijo EconPol Europe. Dohodki srednjega razreda so sicer najvišji v Luksemburgu, na Danskem, Finskem, v Avstriji in na Švedskem, najnižji pa na vzhodu kontinenta, poroča STA.

Slovenski srednji razred tarejo relativno nizki dohodki skupaj z visokimi davki!
Pri nas so potemtakem dohodki srednjega razreda razmeroma nizki v primerjavi s poprej navedenimi državami, obenem pa jim vlada Roberta Goloba nalaga enormno breme! Najnižji dohodki srednjega razreda so v povprečju v Bolgariji in Romuniji, toda življenjski stroški v omenjenih dveh državah dosegajo zgolj polovico povprečja EU. Srednji razred je opredeljen kot gospodinjstva, ki zaslužijo med 75 in 200 odstotkov povprečnega dohodka v posamezni državi. Najvišjo kupno moč pa beležijo srednji razredi v Luksemburgu, Avstriji, Nemčiji in na Finskem. Najnižja kupna moč srednjega razreda je v vzhodni Evropi, a se zaostanek za zahodno Evropo manjša.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Turk: To so protesti proti redu, proti Ameriki

Ameriške univerze je zajela propalestinsko protestno gibanje. Protestniki v...

Mladim marihuano, onemoglim evtanazijo

V Golobovem zvezku, kjer ima zapisane vse "dosežke" vlade,...

Mati invalidnega sina vrgla v reko s krokodili

V Indiji odmeva primer, ko je mati pograbila sina...

Svet v krizi in presnavljanju

Januarja leta 2022 smo živeli še v razmeroma mirnem...