Real pred domačimi gledalci rešuje Ligo prvakov

Datum:

V današnjem večernem terminu sta na sporedu dve povratni tekmi Lige prvakov, ki bosta že določili prva potnika v polfinale. Real Madrid se bo moral po težkem porazu v Nemčiji, če bo želel nadoknaditi dva zadetka zaostanka, izkazati z odlično predstavo pred domačimi gledalci. Machester City bo pred domačimi gledalci branil majhno prednost dveh zadetkov v gosteh proti PSG-ju.

Ekipa Wolfsburga je bila zagotovo eden izmed lažjih nasprotnikov v četrtfinalu, nasmeh v taboru galaktikov se je po žrebu raztezal do ušes. Če pa bi jih vprašali za mnenje po tekmi v Nemčiji, je bila slika popolnoma drugačna, saj ni praktično nihče pričakoval, da bi se beli balet z gostovanja lahko vrnil z dvema zadetkoma zaostanka.

Real Madrid – Wolfsburga (0 : 2)
Po zmagi nad Barcelono se je zdelo, da znova spremljamo tisti stari Real, ki je bil strah in trepet vseh ekip v Evropi. Vendar se je zgodilo ravno obratno oziroma nepričakovano, Wolfsburg je na prvi tekmi šokiral, in to z dvema zadetkoma že v prvem polčasu. Rodriguez in Arnold sta volkovom zagotovila lepo prednost dveh zadetkov pred povratno tekmo v Madridu, kjer lahko od samega začetka pričakujemo popolno ofenzivo Reala, ki hočeš nočeš Nemce mora premagati in napredovati v polfinale. V nasprotnem primeru bi v ekipi galaktikov začelo vreti na vseh področji že več kot mesec dni pred koncem sezone. Madridski Real je pred eno izmed svojih najpomembnejših tekem v letošnji sezoni, prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo pa se zaveda, da ni še nič izgubljenega. “V torek bo perfektna noč, čarobno bo, z vašo podporo pa bomo dali igralci na igrišču vse od sebe in napredovali v naslednji krog. Hala Madrid!” so bile besede Ronalda navijačem pred tekmo z Wolfsburgom.

Manchester City – PSG (2 : 2)
Francoski prvaki so – vsaj kar se tiče rezultata – razočarali na prvi tekmi pred domačimi gledalci proti Cityu. Zgolj remi je bil pod vsemi pričakovanji francoskih navijačev. Odigrali so neodločeno z 2 : 2, zato bodo morali na Etihadu loviti vsaj en zadetek. Toda to bo težka naloga, saj so se sinje modri po vrnitvi Kevina de Bruyna vrnili v svojo staro formo, mladi Belgijec je igro Citya znova povezal in bil poleg Fernandinha najbolj zaslužen za veliki remi v Franciji. PSG je bil za odtenek boljši nasprotnik, vendar se je zdelo, kot da so v tekmo krenili preveč ležerno, za namečekpa  je Ibrahimović zagrešil še najstrožjo kazen. Na povratnem derbiju dveh milijonarjev je torej v manjši prednosti City, ki je zabil dva zadetka v gosteh.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Foto] Levi elitneži, ki se kličejo tovariši, so se zbrali na Ljubljanskem gradu

Včeraj so praznovali zmagovalci druge svetovne vojne - zahodni...

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...