Politična kriza rodila novo prijateljstvo

Datum:

Po zanesljivih informacijah sta se močno zbližali podpisnica sporne pogodbe o nakupu sodne stavbe na Litijski Dominika Švarc Pipan in partnerka slovenskega premierja Roberta Goloba.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan po ugotovljeni vpletenosti v sporne posle nakupa sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani ne želi prevzeti odgovornosti in po nezaupnici v SD odstopiti.

Namesto tega je ambiciozna politična povzpetnica, kakor jo poimenujejo poznavalci, zamenjala strani in prestopila v “Golobov tabor”, kjer so ji ponudili nekakšno zaščito in od koder lahko napada preostale, da bi se rešila sumov vpletenosti v korupcijo.

Kot nam je uspelo izvedeti, pa si Švarc Pipanova ni samo blizu z Golobom, temveč se je zbližala z njegovo partnerko Tino Gaber. Z njo naj bi si izmenjevali številna sporočila.

Od lobistke, ljubice do vladne operativke
Gabrova namreč ni samo “boljša polovica” premierja, temveč vplivnica, ki se vmešava v delo vlade. Spomnimo samo na sodelovanje pri zakonu o zaščiti živali, ki je imel za posledico protipravni odvzem živali družini Možgan iz okolice Krškega, prav tako se je dobivala z Marcelom Štefančičem, ki se je po “depolitizaciji” RTV vrnil s svojo novo oddajo.

V SD krizni sestanek
Po današnjih neuradnih informacijah spletnega portala N1 v SD vse bolj vre, danes pa naj bi imeli krizni sestanek. Na kolegiju naj bi preigravali več različnih možnih scenarijev, a naj ne bi sprejeli nobenih odločitev. Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec naj bi omenil celo možnost odstopa celotnega vodstva stranke, a naj se preostali s tem ne bi strinjali. Žibert naj bi medtem vztrajal, da ni storil nič spornega. O odstopu s položaja naj zato ne bi razmišljal. Napovedal naj bi še, da bo zadeve najprej pojasnil predstavnikom stranke in da bo zato v kratkem sklical zbor predsednikov in tajnikov občinskih odborov SD.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Razmisleki o prihodnosti Evropske unije

Včerajšnja slavnostna seja odbora za evropske zadeve je postregla...

Slovensko gospodarstvo v resnih težavah: Padec obsega storitev največji v EU

Ekonomija deluje v večletnih ciklih. Politiki, ki trdijo, da...

Avstrija: vladajoča Ljudska stranka bi za migrante uvedla DNK teste

Avstrijska vladajoča Ljudska stranka želi uvesti DNK teste, da...

Zakaj Italija ne zaupa v verodostojnost delovanja Slovenije

"Mi ne govorimo o legalnih migracijah, govorimo o ilegalnih...