Tovornjak povozil 38-letnega motorista

Datum:

V nedeljo pozno popoldne se je na avtocesti izven naselja Slivnica zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 38-letni motorist.

Nesreča se je po podatkih policije zgodila na smernem vozišču iz Ljubljane proti Mariboru. V njej sta bila udeležena voznik motornega kolesa in tovornega avtomobila.

Kot so sporočili s PU Maribor, je 38-letni voznik motornega kolesa vozil motorno po avtocesti A1 iz smeri Slovenske Bistrice v smeri Maribora, kjer je prometni režim spremenjen in promet poteka po enem prometnem pasu, hitrost vožnje pa je omejena na 60 kilometrov na uro. Ko je pripeljal v blagi desni pregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje opisanim razmeram ni prilagodil in je trčil v več tabel pokončne zapore, ki so postavljene ob levem robu prometnega pasu.

Po trčenju je motorist padel in s telesom trčil v varovalno zaščitno ograjo, od koder ga je odbilo na cestišče, kjer je obležal ob desnem robu. V isti smeri je po prometnem pasu pripeljal 49-letni voznik tovornega vozila, državljan Italije, ki je kljub zaviranju s sprednjim desnim kolesom trčil v motorista.

Voznik motornega kolesa je zaradi poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odbor DZ za začasno zadržanje referendumskega odloka o evtanaziji

Člani odbora DZ za zdravstvo so z devetimi glasovi...

Joveva je nedorasla resnim politikom

"Demokracija na levi strani se začne in konča tam,...

Mladi zdravniki po sestanku z ministrico: Odtujeni so od realnih težav!

Predstavniki Mladih zdravnikov Slovenije so danes o možnostih za...