Se bodo zaposleni v vrtcu Žalec res primorani učiti albansko?

Datum:

S 1. februarjem so v Žalcu odprli vrata enega najsodobnejših vrtcev v Sloveniji, danes pa že buri javnost. Na podlagi posnetka, ki kroži po spletu, iz žalskega vrtca otroke izpisujejo, zaposleni pa bi morali z naslednjim tednom na obvezno učenje albanskega jezika.

Na družabnem omrežju X je predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti dejal, da so uslužbenci menda od vodstva vrtca prejeli ustno zahtevo, da se morajo od naslednjega tedna začeti učiti albanski jezik. Dodal je še, da starši izpisujejo otroke iz tega vrtca in jih vpisujejo v druge. “Eden najlepših vrtcev v Sloveniji bo zdaj albanska enklava,” je dejal.

Natalija Starič Žikić iz Vrtca Žalec pa pravi, da trditve ne držijo, zaposlenim v vrtcu nikoli ni bilo ukazano, da se morajo učiti albanskega jezika, je dejala. A bolj, kot to, bode v oči zakon, ki ga želi vpeljati ta nesposobna Golobova vlada, kjer naj bi obravnavali zakon o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnostih narodov nekdanje SFRJ. Namesto, da bi se ti v Sloveniji, kjer živijo, učili slovenskega jezika, bi se učili svoj materni jezik.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Resnični razlogi za bedo podsaharske Afrike

Na krilih prebujenske ideologije se v Evropi vse bolj...

Gospodarstvo tone, vlada pa se o tem po sovjetski tradiciji sploh ne pogovarja

Retorična igra levih režimov po svetu je umetnost risanja...